Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieuczciwa firma budowlana - co zrobić żeby oddali mi zadatk

kolik76

Recommended Posts

Witam.

Podkoniec zeszłego roku podpisaliśmy umowe o wykonanie wieźby dachowej, położenie blachy oraz zrobienie podmurówek z Tomaszem Bromblikiem z Ryczówka w gminie Klucze koło Olkusza woj. małopolskie. Facet skasował zaliczkę na poczet umowy 1000 zł. Potem troszkę później wziął kolejną zaliczke na drewno na więźbę dachową 1500 zł. Jeszcze później zadatkowaliśmy pustaki w kwocie 2300zł.

Budowlaniec miał przyjść 15 maja. Ostatecznie, po naszej wizycie u niego 15 sierpnia powiedział nam że w tym roku ( 2005 ) nie przyjdzie.

Załatwiłem sobie nową firme budowlaną. Chłopcy z Gorlic. Sprawe budowy zaczeli 23 sierpnia i uwinęli się z nią w 2 tygodnie.

Kiedy przyjechało drzewo zamówione przez p. Bromblika górale zaniemówili. Kiedy powiedziałem im ile zapłaciłem stwierdzili że bardzo bardzo dużo.

Zwracam się do forumowiczów o pomoc w jaki sposób mam wytargać od nieuczciwego budowlańca 3300 zł. Nie muszę chyba mówić że kilkanaście razy gadałem z człowiekiem na temat mojej kasy i zazwyczaj słyszałem że już wysłał. Gdzie szukać pomocy? Pomóżcie. Proszę.

• 17 years później...

DEMAM GROUP SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

NIP 5862390450 KRS 0001025361

ADRES: UL. WARSZAWSKA 60 / U1, 81-309 GDYNIA

https://aleo.com/pl/firma/demam-group-spolka-z-ograniczona-odpowiedzialnoscia

UWAGA NA OSZUSTÓW!

Dyrektorem i właścicielem tej „firmy” jest ANDREI MINCHUK, notoryczny kłamca i oszust na Białorusi, który oszukał dziesiątki firm i zwykłych pracowników na setki tysięcy euro. MINCHUK kalkulował i zawierał umowy z innymi białoruskimi firmami na dostawy materiałów i komponentów na zasadzie odroczenia płatności, za które nie zamierzał płacić. Dwukrotnie doprowadził do bankructwa swoje białoruskie firmy, aby nie spłacać swoich ogromnych długów finansowych. W drugiej firmie, MINCHUK, jego żona była już „dyrektorem”, ponieważ on sam już całkowicie stracił zaufanie białoruskich kół biznesowych. Nie powstrzymało go to przed kradzieżą wszystkich pieniędzy firmy i ucieczką na Litwę, a jego druga firma na Białorusi zbankrutowała, a jego wspólnicy i pracownicy nigdy nie otrzymali pieniędzy, które MINCHUK był im winien. Więcej o nieuczciwych działaniach małżonków MINCHUK na Białorusi można przeczytać tutaj:

https://by.tribuna.com/tribuna/blogs/navulicymajoj/1618646/

http://football.by/news/110940

Nie radzę nikomu kontaktować się z tymi oszustami i kłamcami - stracisz tylko swoi pieniądze, nerwy i czas.