beti555 04.01.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 oj bez zmywarki to cięzkie życie;), co do młynka to napewno sobie go zamontuje;) a co to jest ten odkurzacz centralny:)? bardzo mała mi, fajnie że jesteśmy na tym samym etapie:), masz juz warunki zabudowy czy odrazu składasz papiery o pozwolenie na budowe:)? ps- nawet nie spodziewałam sie że tyle kobitek buduje;) brawo dziewczyny na szczęście nie muszę mieć warunków zabudowy, bo są plany zagospodarowania. czekam na mapki od geodety i podejmuję ostatnie decyzje dotyczące projektu i cały czas się waham.... gdybym tylko znalazła kogoś, kto zbudował ten dom... jestem na razie z Warszawy, a budować będę pod Mińskiem Mazowieckim (to już chyba nie w okolicach, cooo? ) Jaki projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bardzo mała mi 04.01.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 witajcie dziewczyny i ja się przyłączę do wątku kobiet budujących choć przyznaję że wcześniej czasami Was podczytywałam jak nazwa wskazuje- jestem kobietą budującą, albo zaraz będę. Pozwolenie już mamy od wiosny 2007 ale wtedy z różnych względów nie rozpoczęsliśmy budowy. Właściwie wszystko się składało przeciwko temu i odpuścilićmy... Teraz jednak sprawa ostro ruszyła z kopyta, przed koncem roku umówiliśmy murarza, który chce wchodzić już i robić robić robić... Prawdopodobnie wszystko co wiąże się z budową muszę pociągnąć sama (do tej pory tak było) bo moj mąż pracuje daleko i bywa w domu tylko w weekendy. Ktoś musi zarobić na te fanaberie... proszę Was drogie kobietki o wsparcie duchowe i merytoryczne, wiem ze my kobiety inaczej rozumiemy pewne sprawy i w inny sposób potrafimy tłumaczyć, tzn. bardziej logicznie i zrozumiale pozdrawiam kobiety budujące! wsparcie męża choćby będącego daleko i pozwalającego się wypłakać w rękaw (nawet swój ) jest i tak bardzo ważne... i panowie budowlańcy będą Cię trochę inaczej postrzegać - czy tylko ja mam takie obserwacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bardzo mała mi 04.01.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 http://pprojekt.pl/projekt229-czajka.html oczywiście wnętrze jest nie do przyjęcia - jestem sama z córką, więc myślałam o zrezygnowaniu z jednego pokoju i zrobienie z niego łazienki i garderoby. a propos - chciałabym mieć wejście do garderoby z łazienki właśnie (teraz bardzo mi przeszkadza to ganianie po domu w poszukiwaniu coraz to innych części garderoby), ciekawa jestem jak to się może sprawdzić w życiu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 04.01.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 A szukałas na forum? Trochę tego mi wyskoczyło, jednka chyba z różnych biur. Sprawdz może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bardzo mała mi 04.01.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 szukałam, pytałam... i nic. wyskakują czajki, ale to nie moje czajki to chyba jakiś w miarę świeży projekt, bo niedawno nie było nawet zestawienia materiałów.. no i nie ma co ukrywać - trzeba na niego amatora bo wewnątrz raczej mało przemyślany.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 04.01.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 oj bez zmywarki to cięzkie życie;), co do młynka to napewno sobie go zamontuje;) a co to jest ten odkurzacz centralny:)? bardzo mała mi, fajnie że jesteśmy na tym samym etapie:), masz juz warunki zabudowy czy odrazu składasz papiery o pozwolenie na budowe:)? ps- nawet nie spodziewałam sie że tyle kobitek buduje;) brawo dziewczyny na szczęście nie muszę mieć warunków zabudowy, bo są plany zagospodarowania. czekam na mapki od geodety i podejmuję ostatnie decyzje dotyczące projektu i cały czas się waham.... gdybym tylko znalazła kogoś, kto zbudował ten dom... jestem na razie z Warszawy, a budować będę pod Mińskiem Mazowieckim (to już chyba nie w okolicach, cooo? ) ja na szczęście mam juz ekipę, spisalismy juz umowę i zapłaciłam im zaliczkę, teraz czekam na warunki potem szybko do starosty z kompletem dokumentów i czekamy na pozwolenie:), koło mojej przyszłej wioski jest wieś o podobnej nazwie myslałam ze będziemy sasiadkami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bardzo mała mi 04.01.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 hmmm, czy też budujesz w okolicy Mińska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 05.01.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 hmmm, czy też budujesz w okolicy Mińska? buduje się koło Otwocka;), ale niedaleko mojej wioski jest wioska o podobnej nazwie do twojej dlatego tez myslałam że będziemy mieszkać niedaleko siebie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bardzo mała mi 05.01.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 hmmm, czy też budujesz w okolicy Mińska? buduje się koło Otwocka;), ale niedaleko mojej wioski jest wioska o podobnej nazwie do twojej dlatego tez myslałam że będziemy mieszkać niedaleko siebie;) Otwock był moim planem nr 1, ale jak już zdecydowałąm się kupić działkę i przestałam zastanawiać się co będzie jeśli... to ceny tak poszły w górę, że przestało mnie być stać na Otwock będzie więc Mińsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 05.01.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Czy zamiast w kuchni na ścianie kłaść np kafle, można położyć tam taki sam blat jak jest blat kuchenny? Jak myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bardzo mała mi 05.01.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Czy zamiast w kuchni na ścianie kłaść np kafle, można położyć tam taki sam blat jak jest blat kuchenny? Jak myslicie? położyć to chyba nie, bo ciężkie pieruńsko, ale opierając na placie i mocując do ściany jak najbardziej. mam tak teraz u siebie tzn nie sam blat, ale taką płytę (fachowiec nawał to blendą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 05.01.2008 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 też widziałam na różnych zdjęciach kuchni, że jakaś płyta (czy coś w tym stylu) w kolorze mebli lub blatu była na ścianie, więc na pewno takie rzeczy się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 05.01.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 a my cały czas pakujemy graty. Dziś zaczęłam w końcu mieć wrażenie, że widać efekty pakowania i ilość rzeczy w mieszkaniu widocznie uległa zmniejszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 05.01.2008 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 nas tez na dniach czeka wyprowadzka, sprzedalismy mieszkanie i musimy się wyprowadzić, trochę żal opuszczać nasze ukochane mieszkanko ale trzeba było je sprzedać żeby mieć kase na wybudowanie domu także dopuki go nie wybudujemy jesteśmy bezdomni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 06.01.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Czy zamiast w kuchni na ścianie kłaść np kafle, można położyć tam taki sam blat jak jest blat kuchenny? Jak myslicie? Ja tak mam, w tym, że to co jest na ścianie jest cienkie a nie takie grube jak blat. Jak dzisiaj będę miała jeszcze siły to zrobię zdjęcie kuchni. My się przeprowadzamy, montujemy meble i jeszcze dzieci mam chore . Dzisiaj obudziłam się ze strachem w oczach, bo przypomniało mi sie, że w bloku mamy jeszcze piwnicę. To będzie super praca . Do oddania mieszkania pozostał nam tydzień. Dobra informacja dla budujących: mozna sie zameldowac w nowym domu bez odbioru technicznego. Dom musi mieć numer i tyle. Nie będę więc bezdomna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 06.01.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Cześć dziewczyny Mamy podbitkę. Teraz dom wygląda zupełnie inaczej. Niedługo będę miała wreszcie wszystkie drzwi wewnętrzne, listwy przypodłogowe i inne drobiazgi wykończeniowe. Nadal dochodzę do perfekcji w wychowywaniu Weroniki i jednoczesnym utrzymaniu porządku w całym domu POZDRAWIAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 07.01.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Nadal dochodzę do perfekcji w wychowywaniu Weroniki i jednoczesnym utrzymaniu porządku w całym domu POZDRAWIAM!!! ha, ha, życzę powodzenia Ja marzenia o porządku w mieszkaniu dawno już porzuciłam - chyba jak Maja miała około roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 07.01.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 e.kala, czekamy na zdjecia kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.01.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Dziewczyny podajcie mi proszę link do wątku o odbiorze budunku bo jakoś nie mogę nic sensownego znaleść Pewnei już odbierałyscie to znacie moze linki? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 08.01.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts