premiumpremium 15.10.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Co tu tak bankowo i księgowo? Jak żyjecie koleżanki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 15.10.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Założyłam dziennik, alternatywny do mojego kochanego. A w temcie co słychać: MAM DOŚĆ SKRĘTKI!!!!!!!!!! Czy każdy mój dom musi być serweronią????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 15.10.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Założyłam dziennik, alternatywny do mojego kochanego. A w temcie co słychać: MAM DOŚĆ SKRĘTKI!!!!!!!!!! Czy każdy mój dom musi być serweronią????????? Jakie masz fajowe pierwsze zdjęcie w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 15.10.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Ja mogę polecić mbank, wszystko załatwiłam w miesiąc (tak jak powiedzieli tak zrobili), za to z miellenium miałam strasznie pod górkę. Pół roku wcześniej przyznali nam pieniądze na kupno gotowego domu, ale okazało się żeto samowolka budowlana więc nie kupiliśmi. Potem powiedzieli, ze jak znajdziemy działkę budowlaną to skredytują w 100%, znaleźliśmy nawet z planem zagospodarowania a oni,że dadzą nam 50% albo 100% ale muszę mieć pozwolenie na budowę (zakładali, że poprzedni właściel na swój kosztzałati cała papierologię) dowcipni W millenium czekałam na kredyt 8 miesięcy. Fakt , że częściowo z własnej winy, bo składałam reklamacje - np. wycena mieszkania, które było zabezpieczeniem kredytu - wartość rynkowa 220 - 240 tys., wg bankowego"rzeczoznawcy" - 120 tys.!!!!! Ostateczne oprocentowanie było wyższe niż w ofercie. W Multi-Banku decyzja w 7 dni, bez nadmiaru papierów. jedyny dodatkowy koszt to rzeczoznawca - mój, nie bankowy - 500zł. Ten bank mogę polecić z czystym sumieniem. Dodam, że wszystko załatwiałam przez przedstawiciela, nie osobiscie , jak poprzednio w millenium - może to jest recepta na szybkie załatwienie sprawy? Przez jakie przedstawiciela załatwiałaś (Open Finance/ Expander ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KlaudiaEwa 15.10.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Przez jakie przedstawiciela załatwiałaś (Open Finance/ Expander ) ? Osoba, która załatwiała kredyt, wczesniej była przedstawicielką innego banku. Jakiś czas temu zadzwoniła i zaoferowała swoje usługi - pośrednictwo kredytowe- jest chyba indywidualnym przedstawicielem - ale musiałabym się dokładnie dowiedzieć . Znam ją od 4 lat tylko zawodowo . Wczesniej wzięłam od niej tylko karty kredytowe. Załatwiała kredyty równiez moim znajomym, nikt nie miał zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 15.10.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Ja w mbanku mam swojego przesymatycznego Pana, namiary moge podać na priva, W millenium też mam ale znajomi bankowcy mówią mi tak: zarząd banku się zminił,pozwalniali ludzi, liczba kredytów rośnie a nie maanalityków. A mbank moge polecić, nie rządają świadectwa z pierwszej klasy ani świadectwa wycięcia wyrostka sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 15.10.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Założyłam dziennik, alternatywny do mojego kochanego. A w temcie co słychać: MAM DOŚĆ SKRĘTKI!!!!!!!!!! Czy każdy mój dom musi być serweronią????????? Jakie masz fajowe pierwsze zdjęcie w dzienniku DZIIĘKKI, rąźniej mi z Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 15.10.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Przez jakie przedstawiciela załatwiałaś (Open Finance/ Expander ) ? Osoba, która załatwiała kredyt, wczesniej była przedstawicielką innego banku. Jakiś czas temu zadzwoniła i zaoferowała swoje usługi - pośrednictwo kredytowe- jest chyba indywidualnym przedstawicielem - ale musiałabym się dokładnie dowiedzieć . Znam ją od 4 lat tylko zawodowo . Wczesniej wzięłam od niej tylko karty kredytowe. Załatwiała kredyty równiez moim znajomym, nikt nie miał zastrzeżeń. A mozesz mi na priv napisac jej nazwisko? Moze to tez nasza babeczka, wywiad pasuje: karty kredytowe, teraz indywidualnie, proponuje MultiBank, my nie mielismy tam zdolnosci teraz, stad santander Czy brala od Was jakas oplate? Bo ja z nia nie rozmawialam wczesniej i taka jestem zla na siebie, ale juz mi wszystko jedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.10.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Dziewczyny jak przeliczyć (całe życie mijam się z matmą ) ile procent daje 15stopni, a ile stopni daje 26,8 procent? To dla mnie bardzo ważne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 16.10.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 agnieszka, niestety nie mam pojecia jak przeliczac te procenty Napewno gdzies na forum widziałam cos na ten temat, ale to było juz jakis czas temu i nie pamietam nawet, w ktorym dziale A probowalas poprzez forumową wyszukiwarke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 16.10.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Jak zaczal sie Wam tydzien? Takie piękne słoneczko dzisiaj świeci Szef ekipy mowi, ze w tym tygodniu nie będzie padal deszcz. Ciekawe czy jego prognoza sie sprawdzi U mnie na budowie skonczyli robic nadproża i zaczeła sie era układania stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 16.10.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Jak zaczal sie Wam tydzien? Takie piękne słoneczko dzisiaj świeci Szef ekipy mowi, ze w tym tygodniu nie będzie padal deszcz. Ciekawe czy jego prognoza sie sprawdzi U mnie na budowie skonczyli robic nadproża i zaczeła sie era układania stropu Zaczął mi się od zobaczenia przez okno szronu na trawie A później odezwał się juzek i zrobiło się mdło Mam zamiar Go udobruchać racuszkami z jabłkami i bananami :) Zimno mi bardzo. Niby słoneczko pięknie świeci, ale założyłam już ciepłą kurtkę, bo zmarzluch ze mnie okropny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 16.10.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Ja mogę polecić mbank, wszystko załatwiłam w miesiąc (tak jak powiedzieli tak zrobili), za to z miellenium miałam strasznie pod górkę. Pół roku wcześniej przyznali nam pieniądze na kupno gotowego domu, ale okazało się żeto samowolka budowlana więc nie kupiliśmi. Potem powiedzieli, ze jak znajdziemy działkę budowlaną to skredytują w 100%, znaleźliśmy nawet z planem zagospodarowania a oni,że dadzą nam 50% albo 100% ale muszę mieć pozwolenie na budowę (zakładali, że poprzedni właściel na swój kosztzałati cała papierologię) dowcipni W millenium czekałam na kredyt 8 miesięcy. Fakt , że częściowo z własnej winy, bo składałam reklamacje - np. wycena mieszkania, które było zabezpieczeniem kredytu - wartość rynkowa 220 - 240 tys., wg bankowego"rzeczoznawcy" - 120 tys.!!!!! Ostateczne oprocentowanie było wyższe niż w ofercie. W Multi-Banku decyzja w 7 dni, bez nadmiaru papierów. jedyny dodatkowy koszt to rzeczoznawca - mój, nie bankowy - 500zł. Ten bank mogę polecić z czystym sumieniem. Dodam, że wszystko załatwiałam przez przedstawiciela, nie osobiscie , jak poprzednio w millenium - może to jest recepta na szybkie załatwienie sprawy? To ja mam inne odczucia, co do Multibanku. Robiłam przez przedstawiciela i decyzję dostałam po 4 tyg., która okazała się błędna bo analityk się pomylił. Potem analityk poszedł na urlop więc zeszło się jeszcze 3 tyg. zanim wrócił z urlopu i mógł obliczyć od nowa. Potem ciągłe donoszenie dokumentów. Co chwila coś nowego. Poza tym, jak pisałam wcześniej oferowane oprocentowanie znacznie różniło się od faktycznie umieszczonego na umowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 16.10.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Wiecie co dziewczyny, z bankiem jak z osobistym chłopem, albo się trafia od razu wychowany, albo trzeba wychować, albo...... szukamy innego ......banku.Pragnę solidnej ekipy!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 16.10.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Cześć ale sie dzis narobiłam- od rana do 13.30 -malowałam dodatkowe krokwie, bola mnie plecy- starośc nie radość, odebrałam tez ładunek dachówek- ładniutkie, cieśle zamontowali przepiękne hahary- tzn. grubaśne bele drewniane-25/32cm- drewno suszone i klejone- jutro je pobejcuje na mahoń. Zamocowali je nad wejsciem i nad tarasem- bajeranckie. Żyć sie chce dla takich widoczkow - jak pomaluje to pokaże fotkę. Mam nadzieję, że wam też się będą podobały - bo ja to jestem zakochana w swoim domku. Ale mam świra. Katar pogrypowy mnie nie opuszcza. Dodatkowy plus to nie jadłam sniadania to może schudne choć ciut- no tak 5 kg by sie przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 16.10.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Za zimno teraz na ocieplenie? w dzień temp dochodzi do 20 C, a wnocy poniżej 10C też nie spada, wiec uważam że niemal idealna, zwłaszcza że nie pada i nie za ciepło, przynajmniej tynki mi za szybko nie wyschnie i nie popęka, a styropian kupowałam po jakieś 140 zł netto za m3, tynk raczej zwyłkły mineralny, ale jeszcze nie wiem, bo jeszcze do końca nie wybraliśmy Kolia, gdzie tak tanio można kupić styropian??? Ja jeszcze nie kupiłam. Mam zamiar zamówić w przyszłym tygodniu, bo dopiero jak skończymy prace wewnątrz, to zaczynamy na zewnątrz ( wszystko robi jedna brygada ). Tynk planuję silikatowy. Myślałam o akrylowym, ale doczytałam się w opiniach ludzi , którzy taki mają, że szybko się brudzi, a to przy jasnym kolorze, jaki planuję to katastrofa. A bierzesz coś z Atomu? Bo to przez nich załatwiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 16.10.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Wiecie co dziewczyny, z bankiem jak z osobistym chłopem, albo się trafia od razu wychowany, albo trzeba wychować, albo...... szukamy innego ......banku. Pragnę solidnej ekipy!!!!! Oj tak tak... Jednak wydaje mi sie, ze bank mimo wszystko prościej zmienic niz chłopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 16.10.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 acca5 podziwiam Cie, bo ja to własciwie nic nie robie na naszej budowie Na telefonie wisze i jeżdząc załatwiam, ale nic więcej Wszystko ekipa. I mąz troszke O, przepraszam, bym skłamała Wczoraj sprzatałam teren z kawałków drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 16.10.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Porobiłabym wiecej ale nie mam czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 16.10.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Dziewczyny proszę o aplauz, jeździłam 3 godziny po okolicy i szukałam ekipy ale nic nie znalazłam, ha, ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts