Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB BUDUJĄCYCH KOBIET

EFKAkonewka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No widzisz Tosinek może coś będzie z tej Twojej ekspedycji murarskiej. daj ci szczęście.

U mnie robota wre, cieśle biegaja po krokwiach a ja po moich wielkich belach- tzn. ja na rusztowaniu bawiłam sie w malarza- malowałam Altaxinem woskowym- polecam- pieknie się rozprowadza, ładnie w słoncu schnie- zdjęcia wieczorem. Wygrzałam sie w słoneczku dzisiejszym- nawet katar jakby mniejszy.

Ja się tak zastanawiam, czy ja za miękka jestem na tą budowę, czy też ludzie ze składów budowlanych olewają nas ogólnie :roll: .

Zamówiłam następną dostawę silki na poniedziałek (silka zapłacona jest na placu). Ustaliliśmy, że przyjedzie 9 palet dużym samochodem i ten wstawi te palety na strop. Dwa razy byłam osobiście i w sobotę jeszcze dzwoniłam, żeby przypomnieć. I co, poniedziałek minął i nic, we wtorek o 7. 30 dzwonię dlaczego transportu nie było, uzyskuję odpowiedź, że zaraz będzie jechał. Przyjechał, mały samochód, 5 palet i wszystko wyłożone na dole.

Wytłumaczcie mi, dlaczego tak trudno się dogadać. Jak coś sie ustala, to tak, tak i zapisują a potem wszystko pomieszane. To tylko jeden przykład, a było tego trochę :evil:

e.kala, ja mam propozycje rób tak jak nauczył mnie mąż mojej serdeczne koleżanki. Reakcja na nie uprzejmego sprzedawcę, dostosuj do potrzeb:

a. z menażerem tego sklepu proszę

b. z kierownikiem proszę

c. z właścielem proszę

A na ich glendzenie:czy wie Pan co to jest internet i murator, bo wie pan tam jest takie forum na którym .........

Nie należy rozmawiać z panienką z okienka bo ona jest tylko od podrywania syna szefa.

A jak się groźbą nie przejmie to powiedz mu, że będziesz korzystać ze składu Pana Jureczka bo choć się czeka to jednak

Antyreklamę zamieszczasz na forum z telefonem do składu

ina pewno któraś z nas zadzwoni co by nie słownego postraszyć: Proszę pana u pana jest silka ale wie pan na forum przeczytałam, że....

Choć trochę skomplikowane zawsze działa. I do tyczy absolutnie wszystkiego: ulubionych perfum, garsonki czy, okien

E.kala- ja też tak mam ostatnio, jeśli cię to pocieszy. Zabrakło mi paru krokwi dokładnie 2x4,6mb o dużym przekroju, zamówiłam po dwu-krotnym dzwonieniu w miejscowości ok 50km ode mnie. Załatwiłam transport- nie darmowy. i co gościu pojechał bo chciał mi pomóc i sobie zarobić a tu moje krokwie w lesie rosną, dosłownie. czy was szlag by nie trafił. i co mi to da ,że przez telefon go opier.. jak on odloży słuchawkę.

tylko zakląć i szukać dalej mi zostalo.

Potraktowali mnie jak Blondynkę. Znalazlam ciut blizej i jutro ten sam gościu jedzie po nie. Zobaczymy co przywiezie- podobno piękna daglezja- aż żal ,że na krokwie. Widziałam deski daglezjowe- piękny rózowy kolor. Zachwyciłam się.

Jak nie przywiezie tych krokwi to ciesle znowu stoja z robota - ale to oni własnie nagrali te krokwie. Więć chyba będą.

A to moje piękne drewniane podciagi na tarasie i ja jako malarz - maluję Altaxinem woskowym- mahoń, pierwsza warstwa, reszta potem. Cieśle montowali mi rusztowania- dobre chłopaki.

http://images4.fotosik.pl/171/39eed91d30f308bdm.jpg

http://images3.fotosik.pl/207/aad9df91ed475a59m.jpg

http://images1.fotosik.pl/217/7457ad6b12d27e0em.jpg

heja babeczki :)

Coraz zimniej się nam robi... i coraz trudniej się wstaje (przynajmniej mi), a jak wrócę do domu to nic mi się nie chce robić... Koszmar. Ale czas jakoś tak szybko leci, co chwila jest piątek więc mam nadzieję, że i zima szybko minie :)

acca5:

Piękne podciągi i w ogóle super domek rośnie :) Gratuluję :lol:

Muszę się napić kawy...:)

Wyobraźcie sobie, ze zamawiałam dzisiaj drut strzemiączkowy fi 6 i jakos dziwnie myslalam, ze zmieszcze go do samochodu( chciałam zeby był na budowie szybciej) :D I pan w hurtowni uświadomił mi, ze ma on 6 metrów długości... Aha, jeżdzę matizkiem :wink: Tak to jest jak sie nie wie co sie zamawia :roll: :D