szymoszkowa 08.02.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Małgonia,pół roku myslałam,pytałam i w koncu sama zadecydowałam-belix 30 plus ocieplenie i teraz w ogóle nikogo nie słucham,żeby nie zrobił mi wody z mózgu. Wybierzemy Panią Prezes,zastepcę i skarbnika-i wtedy bedziemy wydawać legitymacje-oczywiście zeby zostać członkiem trzeba bedzie sie czyms zasłużyć,tylko nie bardzo wiem czym bo przecież piekne,madre iinteligentne to wszystkie jesteśmy,to musi być coś dodatkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 08.02.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 I normalnie bedzie sie mozna przed znajomymi pochwalic, ze sie nalezy do "elitarnego" klubu - i ta nazwa!!! Co do scian- to niesluchalam zadnych znajomych tylko sama wybralam (po poczytaniu forum oczywiscie). Maz sie przychylil i o dziwo tesc tez A teraz okazalo sie ze nasz kierowik budowy tak samo planuje wiec mam poczucie ze dobrze wybralam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 08.02.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 ... Wybierzemy Panią Prezes,zastepcę i skarbnika-i wtedy bedziemy wydawać legitymacje-oczywiście zeby zostać członkiem trzeba bedzie sie czyms zasłużyć,tylko nie bardzo wiem czym bo przecież piekne,madre iinteligentne to wszystkie jesteśmy,to musi być coś dodatkowego I normalnie bedzie sie mozna przed znajomymi pochwalic, ze sie nalezy do "elitarnego" klubu - i ta nazwa!!! No więc kiedy dziewczyny robimy wybory ? Proszę o pozwolenie głosowania w późniejszym terminie, bo od jutra będę wdychać górskie powietrze i cieszyć oko pięknymi widokami Po powrocie chcę mieć również prawo głosu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 08.02.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 AK-odkładamy wybory do twojego powrotu.Relaksuj sie relaksuj bo niedługo zacznie się budowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.02.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 W związku z faktem, że najprawdopodobniej nie będę mógł kandydować deklaruję gotowość przewodniczenia Komisji Skrótacyjnej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 09.02.2006 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 AW,się zobaczy jak to będzie z tym przewodniczeniem.Coś nie chce mi się spać i wymyśliłam,że to nie może byc Klub Inteligentek bo przecież mozna być inteligentką co wcale nie oznacza że jest się inteligentną.Raczej zapozyczając z nazwy naszego forum-Klub Kobiet Inteligentnych.Panowie,a sio!To idę do łóżka,pa pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 10.02.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 AMoj Pan sie nagle pieknie w budowe zaangazowal. zalatwil warunki i umowe przylacza gazowego, zalatwia prad, jezdzi ze mna ogladac sprzety, okna wyceniac, rolety zalatwia i w ogole. Nahcwalic sie nie moge Ale to pewnie zryw przed urlopem, bo w przyszlym tygodniu wylatujemy sobie stad na pare dni takze chcemy duzo zalatwic przed poniedzialkiem Pozdrawiam i zapraszam innych Panow do aktywnego udzialu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 10.02.2006 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Mój to się tak ZAANGAŻOWAŁ, że jak pojawiły się problemy na horyzoncie z działką i PnB to mi powiedział: "to może kupimy mieszkanie od Twojego Brata?" (mieszkanie! cha! 4 osoby na 38m kw. w podłej dzielnicy W-wy) A JA CHCĘ MIEĆ DOMEK! może być malutki, maciupki - bylebym mogła latem rano wyjść sobie boso na trawkę... a w środku skakać i nie martwić się o tych z dołu; i nie wdychać dymu papierosowego, który przeciska się nawet przez zaklejony wywietrznik... i nie walczyć z głupimi gołębiami na balkonie... chlip, chlip... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 10.02.2006 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 iga9 gratuluję męża. Ale czy to znaczy, że żadziej będziesz tu zaglądała? Na to się nie zgadzam EFKAkonewka może i Twój mąż reformowalny będzie jak już przyjdzie co do czego. Nie odpuszczaj! Miej siłę! On dołączy do Ciebie, zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 10.02.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 EFKAkonewka ta Twoja Białołęka to teraźniejszość czy przyszłość? Bo moze z nas aktualnie sąsiadki są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 10.02.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 No, kobitki, właśnie dostałam Warunki Zabudowy i tak się ucieszyłam, że dzieci myślały, że mi odbiło.Teraz już tylko pozwolenie na budowę i kredyt i można zaczynać.I zrobiłam sobie makietkę domu, jak ją wykończę to może pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 10.02.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Mój to się tak ZAANGAŻOWAŁ, że jak pojawiły się problemy na horyzoncie z działką i PnB to mi powiedział: "to może kupimy mieszkanie od Twojego Brata?" (mieszkanie! cha! 4 osoby na 38m kw. w podłej dzielnicy W-wy) A JA CHCĘ MIEĆ DOMEK! może być malutki, maciupki - bylebym mogła latem rano wyjść sobie boso na trawkę... a w środku skakać i nie martwić się o tych z dołu; i nie wdychać dymu papierosowego, który przeciska się nawet przez zaklejony wywietrznik... i nie walczyć z głupimi gołębiami na balkonie... chlip, chlip... Don`t worry - be happy! Choc wiem, ze latwo powiedziec Pomysl sobie, ze ciebie zlapal chwilowy dol budowlany a maz moze sie zreformuje - moze jak juz bedzie pozwolenie na bud. - jak moj . A poza tym przeciez juz i tak swietnie sobie radzisz bez niego Wiec i dalej sobie poradzisz A w ramach pokuty za obecnie zachownie w przyszlym domu nie bedziesz go przez miesiac wpuszczac na kawke na tarasie Zaangazowanie meza w budowe nie ma nic do rzeczy mojego zaangazownia w klubie Tego moze cie byc pewne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 10.02.2006 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 EFKAkonewka ta Twoja Białołęka to teraźniejszość czy przyszłość? Bo moze z nas aktualnie sąsiadki są? Ta moja Białołęka to przyszła i teraźniejsza tj obecnie mieszkam ze swoimi w bloku na Bródnie; mamy działkę od 3lat przy Szklarniowej (bliżej Boreckiej) i chcę się budować ale mi pod górkę (uchwalono plan, cholercia, i są problemy) ale czuję się Białołęczanką gdyż często bywamy u rodziców przy "tej Orneckiej" w okolicach uzdatnialni wody. A pozatym znam te okolice bo z byłym narzeczonym (mieszkańcem tejże) zjeździliśmy rowerami wzdłuż i wszeż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 10.02.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 A ja mieszkam w okolicach ratusza, na tej "zielonej" Białołęce... i mimo, ze w domku, to uciekam stąd. Chyba jednak wole mieszkać na wsi i cieszyc się jej urokami niż mieszkac w mieście, płacic jak w mieście a "wygody" miec jak na wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 11.02.2006 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 A ja mieszkam w okolicach ratusza, na tej "zielonej" Białołęce... i mimo, ze w domku, to uciekam stąd. Chyba jednak wole mieszkać na wsi i cieszyc się jej urokami niż mieszkac w mieście, płacic jak w mieście a "wygody" miec jak na wsi a nie zmęczą Cię dojazdy? Rodzina mojego męża wybudowała się dwa lata temu i już chyba są troszkę zmęczeni dojazdami i życiem bez cywilizacji... swego czasu rozważałam zakup siedliska i agroturystykę, ale potrzebuję od czasu do czasu biblioteki, kina, przyjaciół, rodziny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 11.02.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Przesadziłam z tą "wsią" To jest pod Warszawą. Niemniej ma stasus wsi Do dojazdów jestem przyzwyczajona - w tej chwili też nie mam dobrej komunikacji. Tą godzinkę dłużej dziennie przeznaczoną na dojazdy zrekompensuję sobie przy porannej kawce na własnym tarasie w weekendy Do kina, teatru itp i tak musialam robic wycieczki - dla mnie to już nie ma różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 12.02.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Witam po długiej przerwie. Kobitki poradźcie Czy 35 000zł za stan surowy zamknięty- robocizna to dużo? Dom o pow.140m parterowy z poddaszem użytkowym więźba + odeskowanie+ krycie gontem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.02.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Jak to jest gont drewniany to niedużo, a jeżeli gont bitumiczny to radzę zamiast desek płytę OSB. Koszt robocizny samego dachu szacuję na 8.000,- do 9.000,-. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.02.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Witam po długiej przerwie. Kobitki poradźcie Czy 35 000zł za stan surowy zamknięty- robocizna to dużo? Dom o pow.140m parterowy z poddaszem użytkowym więźba + odeskowanie+ krycie gontem. Nie wiem czy CI się przyda, ale zawsze możesz porównać.... A u mnie to jest tak: (263 m.kw.p.u + 32 garaż) Wycena 1: 1. Stan surowy z dachem - 45 tys. zł 2. Stan deweloperski z tynkami , instalacjami itp. - 135.000 tys. zł Wycena 2: 38.000 robocizna stan surowy. Wycena 3: Stan surowy otwarty(robocizna) Roboty ziemne,ławy i sciany fundamentowe z izolacjami-8tys.PLN Ściany zewnetrzne,wewnetrzne,schody,strop,kominy,tarasy-25tys.PLN Więźba dachowa-5tys.PLN Razem 38tys.PLN Pokrycie dachu(dachówka),okna połaciowe,rynny,podbitki-10tys.PLN Są to ceny netto. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 12.02.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Bardzo dziękuję za szybki odzew, spróbuję jeszcze trochę potargować, bo facet mi sie podoba. Oczywiście jako budowlaniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts