EZS 19.11.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 to podobne slowa wciąż słyszymy od geodety który prowadzi sprawę podziału działki. I tak już minęło 6 m-cy. Niektórzy mówią, ze to tyle trwa. Już nawet zadzwoniłam do innego geodety żeby się wywiedzieć jakie są procedury. I teraz jestem mądrzejsza ale wciąż działka nie jest moja. A na właścicieli nie ma wpływu. Podobno w tym tygodniu cos miało sie ruszyć. Czekam na telefon a On milczy jak zaklęty u mnie podział był sądowy. Zaczęliśmy w połowie grudnia a w marcu już mogłam geodezyjnie przepisać na siebie. Więc chyba jednak coś długo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.11.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Co prawda jak opowiedziałam twoją historię mojej połowie to słusznie zauważył, że paczka jest rybą a nie węntką i żebym nie zapomniała dorzucić proszku do prania. serdeczności I trochę środków antykoncepcyjnych.... TAk sobie czasem myślę, że ja nie zdecydowałam się na drugie dziecko , co prawda z różnych względów, ale również dlatego że nie mieliśmy długi czas pieniędzy (nie że mieliśmy mało, po prostu NIE MIELIŚMY prawie wcale), a tu dwójka..... Pomagać trzeba, ale to taka pomoc jednostkowa. Ja znam kilka takich rodzin, też przekazuję, co mogę, ale czasem myślę, że choćbym dała całą moją pensję to i tak nic nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 19.11.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Ewo, masz rację najbardziej mnie denerwuje państwo polskie, które nie ma zielonego pojęcia o stworzeniu przysłowiowej wetki, ja ostatnio zatrudniłam do sprzątania bezrobotną mamę dwójki dzieci, efekt jest taki że jak przyzwycziła się do regularnej pracy to znalazła pracę legalną z zusem a ja zostałam bez pomocy do prowadzenia domu Ale to właśnie było danie sposobu. Paczkę na święta prześlemy i to bardziej ze względu na moje dziewczyny, Dostają cudowne paki słodyczy od Tatusia z pracy niechaj się nauczą dzielić. A środki anty??? To zależy od światopoglądu a może jednak wersja wszystko w rękach kobietek: praca, czas na dziecko po namyśle ..... i budowa domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.11.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 wiem, że potrzebna wędka, ale te dzieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 20.11.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Dzwoniłam dziś do starostwa, mam już podpisane pozwolenie na budowę, poszło do ostęplowania i prawdopodobnie jutro będzie do odbioru No to teraz się dopiero zacznie coś czuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.11.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Penny, no to gratulacje. Zaczynacie teraz czy czekacie na wiosnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 20.11.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Na wiosnę i prawdopodobnie w tylko fundamenty w tym sezonie dam radę zrobić, a dalej dopiero w 2008. Wszystko będzie zależało od tego co mi banki zaproponują Dziś podali, że od nowego roku gaz zdrożeje o 10%. Coraz poważniej zastanawiam się nad pompą cipła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.11.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Kiedyś też myśleliśmy nad gazem. Tzn. mój mąż bardzo się przy tym upierał. Jednak argumenty o "ruskich", od których jesteśmy uzależnieni jesli chodzi o gaz podziałał na jego wyobraźnie i pomysł gazu upadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 20.11.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 No właśnie... Mam jeszcze trochę czasu, żeby się pozastanawiać, ale trzeba koniecznie coś pomyśleć, bo z gazem to się coraz mniej ciekawie dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 20.11.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Kiedyś też myśleliśmy nad gazem. Tzn. mój mąż bardzo się przy tym upierał. Jednak argumenty o "ruskich", od których jesteśmy uzależnieni jesli chodzi o gaz podziałał na jego wyobraźnie i pomysł gazu upadł. I o czym myslicie? Bo my powaznie o pompie ciepla, jeszcze nie wiemy dokladnie jaka, jak na razie to tyle co wyczytalam na forum. U nas gazu nie ma na dzialce, podciagniecie - duze pieniadze, a nawet teraz nie ma wiekszej mozliwosci bo jest na poczatku miejscowowsci. W ecogroszek nie bedziemy sie bawic, nie mamy piwnicy a i pomieszczenie gospodarcze ma 4,3m2. Dlatego tez odpadaja inne paliwa stale. Wolimy nie miec wykonczonej gory a zainwestowac w pompe ciepla. Tylko to najekonomiczniej wychodzi jak sie juz budynek projektuje pod pompe ciepla, stad teraz musimy podjac taka decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 20.11.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 a u nas będize prąd II taryfa + kominek + rekuperacja mam nadzieję, że nie zbankrutujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 20.11.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 U nas będzie paliwo stałe-ekogroszek i kominek. Ostatnio sprzedawiał mnie na piec tradycyjny na wegiel-że wszystko mozna spalic-i drewno i kalosze itp,ale trzeba go zasypywac 2xdziennie,więc nie ma mowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.11.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 u nas paliwo stałe eko-groszek lub miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 20.11.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 A jakiej firmy piec i jakie parametry-wybieraliscie już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.11.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 nie, jeszcze nie....mamy jeszcze czas, ale czuję, że to nie będzie łatwy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 20.11.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Na pewno, oferta jest ogromna,i tak naprawde zupełnie nie wiadomo kogo wybrac, my tez mamy dokładny metlik po poszukiwaniach, mężowi spodobał sie piec marki Ogniwo, ale jak się bedzie sprawował to wyjdzie w eksploatacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 20.11.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 a u nas będize prąd II taryfa + kominek + rekuperacja mam nadzieję, że nie zbankrutujemy ale pompa ciepla czy ogrzewanie elektryczne. My tez planujemy IItaryfe na pompe. Rekuperator tez bysmy chcieli a kominkowe ogrzewanie tak ale bez plaszcza wodnego raczej. Tez sie boimy czy damy rade, bo fundusze ograniczone - kredyt, ale wolimy tak i za jakis czas wykanczac gore, po trochu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 20.11.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 a u nas będize prąd II taryfa + kominek + rekuperacja mam nadzieję, że nie zbankrutujemy ale pompa ciepla czy ogrzewanie elektryczne. My tez planujemy IItaryfe na pompe. Rekuperator tez bysmy chcieli a kominkowe ogrzewanie tak ale bez plaszcza wodnego raczej. Tez sie boimy czy damy rade, bo fundusze ograniczone - kredyt, ale wolimy tak i za jakis czas wykanczac gore, po trochu. ogrzewanie elektryczne albo podlogowe kable grzejne zatopione w betonie (nie maty) albo grzejniki na II taryfe akumulacyjne a na gorze konwektory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 20.11.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 u nas paliwo stałe eko-groszek lub miał. My tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 20.11.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 dorbie widze, ze projekt wybrany Bardzo ładny dom. Wkleisz link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts