Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB BUDUJĄCYCH KOBIET

EFKAkonewka

Recommended Posts

to podobne slowa wciąż słyszymy od geodety który prowadzi sprawę podziału działki. I tak już minęło 6 m-cy. Niektórzy mówią, ze to tyle trwa. Już nawet zadzwoniłam do innego geodety żeby się wywiedzieć jakie są procedury. I teraz jestem mądrzejsza ale wciąż działka nie jest moja. A na właścicieli nie ma wpływu. Podobno w tym tygodniu cos miało sie ruszyć. Czekam na telefon a On milczy jak zaklęty

u mnie podział był sądowy. Zaczęliśmy w połowie grudnia a w marcu już mogłam geodezyjnie przepisać na siebie. Więc chyba jednak coś długo..

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co prawda jak opowiedziałam twoją historię mojej połowie to słusznie zauważył, że paczka jest rybą a nie węntką i żebym nie zapomniała dorzucić proszku do prania. serdeczności

I trochę środków antykoncepcyjnych....

TAk sobie czasem myślę, że ja nie zdecydowałam się na drugie dziecko , co prawda z różnych względów, ale również dlatego że nie mieliśmy długi czas pieniędzy (nie że mieliśmy mało, po prostu NIE MIELIŚMY prawie wcale), a tu dwójka.....

Pomagać trzeba, ale to taka pomoc jednostkowa. Ja znam kilka takich rodzin, też przekazuję, co mogę, ale czasem myślę, że choćbym dała całą moją pensję to i tak nic nie zmieni.

Ewo, masz rację najbardziej mnie denerwuje państwo polskie, które nie ma zielonego pojęcia o stworzeniu przysłowiowej wetki, ja ostatnio zatrudniłam do sprzątania bezrobotną mamę dwójki dzieci, efekt jest taki że jak przyzwycziła się do regularnej pracy to znalazła pracę legalną z zusem

a ja zostałam bez pomocy do prowadzenia domu :(

Ale to właśnie było danie sposobu. Paczkę na święta prześlemy i to bardziej ze względu na moje dziewczyny, Dostają cudowne paki słodyczy od Tatusia z pracy niechaj się nauczą dzielić.

A środki anty??? To zależy od światopoglądu a może jednak wersja wszystko w rękach kobietek: praca, czas na dziecko po namyśle ..... i budowa domu.

Kiedyś też myśleliśmy nad gazem. Tzn. mój mąż bardzo się przy tym upierał. Jednak argumenty o "ruskich", od których jesteśmy uzależnieni jesli chodzi o gaz podziałał na jego wyobraźnie i pomysł gazu upadł.

I o czym myslicie? Bo my powaznie o pompie ciepla, jeszcze nie wiemy dokladnie jaka, jak na razie to tyle co wyczytalam na forum. U nas gazu nie ma na dzialce, podciagniecie - duze pieniadze, a nawet teraz nie ma wiekszej mozliwosci bo jest na poczatku miejscowowsci. W ecogroszek nie bedziemy sie bawic, nie mamy piwnicy a i pomieszczenie gospodarcze ma 4,3m2. Dlatego tez odpadaja inne paliwa stale. Wolimy nie miec wykonczonej gory a zainwestowac w pompe ciepla. Tylko to najekonomiczniej wychodzi jak sie juz budynek projektuje pod pompe ciepla, stad teraz musimy podjac taka decyzje.

a u nas będize prąd II taryfa + kominek + rekuperacja mam nadzieję, że nie zbankrutujemy :roll:

ale pompa ciepla czy ogrzewanie elektryczne. My tez planujemy IItaryfe na pompe. Rekuperator tez bysmy chcieli a kominkowe ogrzewanie tak ale bez plaszcza wodnego raczej. Tez sie boimy czy damy rade, bo fundusze ograniczone - kredyt, ale wolimy tak i za jakis czas wykanczac gore, po trochu.

a u nas będize prąd II taryfa + kominek + rekuperacja mam nadzieję, że nie zbankrutujemy :roll:

ale pompa ciepla czy ogrzewanie elektryczne. My tez planujemy IItaryfe na pompe. Rekuperator tez bysmy chcieli a kominkowe ogrzewanie tak ale bez plaszcza wodnego raczej. Tez sie boimy czy damy rade, bo fundusze ograniczone - kredyt, ale wolimy tak i za jakis czas wykanczac gore, po trochu.

ogrzewanie elektryczne albo podlogowe kable grzejne zatopione w betonie (nie maty) albo grzejniki na II taryfe akumulacyjne a na gorze konwektory