e.kala 23.11.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Mam też wycenę Ferno design w drewnie, antywłamaniowe i wyszło niecałe 23tys. Możesz napisać coś o tych oknach lub podać jakiś link. Dlaczego są tańsze? Widziałas je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 25.11.2006 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Kobiety, co z wami??????????? Przerwa budowlana czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 26.11.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Ja niestety mam wciaz przerwe w budowaniu Jak pech, to pech. Ponad miesiac czekalismy na wiezbe. Wciaz slyszelismy jakies daty. Wczoraj maz z kierbudem pojechali do tartaku i co sie okazalo? Te drewno, ktore maja dla nas NIE NADAJE SIE NA WIEZBE Odebrali zaliczke i wsciekli odjechali stamtad A wiecie, ze teraz zdobyc drewno, to.... Objezdzili iles tam tartakow, ja w miedzyczasie dzwonilam tez szukajac tego drewna. I nic. Wszedzie najszybciej na koniec stycznia. W koncu w jedym tartaku znalezli, ze bedzie u nas na 22.12. Niestety cena wyzsza i ten termin Ale cóz, widocznie tak ma byc Oj, naprawde zaczynam przyzwyczajac sie do wszystkiego... Nie orientujecie sie czy mozna robic więźbe w styczniu? Jaka pogoda musi byc? A jaka nie może? Wydaje mi sie, ze nie moze byc dużego mrozu... Ale duży to jaki? -10stopni? -20stopni? Orientujecie się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 26.11.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Podpinam się pod pytanie Betti, bo ja tez chcę robić więźbę w styczniu teraz nie ma w ogóle drzewa w tartakach. Aha i jeszcze jedno : Betti, wylewacie chudziak teraz czy po założeniu więźby?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 26.11.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Agnieszka, juz mamy chudziak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaRuda 26.11.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Dziewczyny, nam wszyscy mówią że dach to cały rok można robić temperatura nieważna - my robimy w grudniu Technologicznie może i temp. nieważna, ale ja jestem ciekawa jaką to ma jakość, jak siedzi gość na tym dachu przy -kilku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 27.11.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 I jak się miewają budujące kobietki??Pogoda cudna sprzyja wszystkim budowlańcom, ale z tego co czytam to pojawiają się inne niedogodności i przeciwności losu. Żeby tylko zima sie potem nie wydłużyła do maja bo co niektórzy wczesną wiosną chcą zacząć. Życzę wszystkim spokoju i postępów na budowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 27.11.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Ależ mi dziwnie jak to forum takie zmienione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 27.11.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Ja dokładam do dachu dwa okna połaciowe w pomieszczeniu nad garażem coby nie błąkac sie po nim w ciemnosciach Mam nadzieje że nie zgrzybieją szybciej ode mnie A lukarny mam ogromniaste i nie planuje rozbijac o nie czaszki,mam nadzieję ofkors jakie wybrałaś/łyście okna pcw? Mam 6 wycen i mętlik w głowie. Ja juz wybrałam i nawet zamówiłam Okna z profilem Schucco,5-cio komorowe,typ Elita termo z firmy Jezierski. Wg. mnie są super,firma ma świetne referencje, w ramach zamówienia kompletu dostałam mnóstwo przydatnych dodatków np.stopowanie otwarcia drzwi balkonowych-tzn.zostaja blokowane w danej pozycji i np.przeciąg nie zmieni położenia skrzydeł itd. Kolor złoty dąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 27.11.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Sowa ja tez mam te okna, montaz 2.12 Ile dałas za nie?I jakie okna miałas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 27.11.2006 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 e.kala - byłaś może w sobotę umawiać się na mierzenie okien? Byliśmy w sobotę koło południa w tej firmie na Kartuskiej, którą polecałaś i sprzedający na wieść o tym, że budujemy w Borkowie stwierdził, że tuż przed nami też byli klienci z Borkowa i umówili się na obmiar - to Wy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 28.11.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Witajcie kobiety, nie było mnie tu trochę, bo czasu zero, ale wreszcie mam chwilkę. Aż chce się czytać to forum patrząc na postępy w budowach, w większości już dachówka, super:) Ja mogę chyba założyć z Beti klub, bo co chwilę mamy podobne problemy wg harmonogramu powinni nam kończyć dach (kłaść blachodachówkę), ale oczywiście dopiero stanęły ściany zewnętrzne. Szlag mnie trafia, bo okazuje się, że konstrukcja dachowa będzie dopiero pod koniec stycznia, bo nasza firma jej po prostu nie zamówiła 2 miesiące przestoju. Wracając do Waszego pytania o dach, rozmawiałam dziś z naszym kierownikiem budowy i powiedział mi, że bez problemu dach można robić zimą, nawet jak jest mróz. Niewielkie to pocieszenie. Aż wczoraj kupiłam sobie herbatkę "no stress" Pozdrawiam wszystkie kobiety budujące:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 28.11.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 z najnowszych informacji.. mamy zagwozdkę nie planowaliśmy gazu a tu okazuje się, że gazownia podciąga gazrurke od książenic i możemy mieć gaz za ok 1000 zł do płotu pytanko ile kosztuje projekt instalacji wewnątrz domu + to co od płota do domu no i wykonastwo ile? do tych z was co maja CO ile was to kosztowało?bardzo proszę o pomoc...(w ustaleniu kosztów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 28.11.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 z najnowszych informacji.. mamy zagwozdkę nie planowaliśmy gazu a tu okazuje się, że gazownia podciąga gazrurke od książenic i możemy mieć gaz za ok 1000 zł do płotu pytanko ile kosztuje projekt instalacji wewnątrz domu + to co od płota do domu no i wykonastwo ile? do tych z was co maja CO ile was to kosztowało?bardzo proszę o pomoc...(w ustaleniu kosztów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 28.11.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Hejka hejka! Dziś kończą rozprowadzać nam kanalizację w domeczku. Wczoraj zaczęli - sprytne chłopaki Za 2 tygodnie przychodzą nam chudziaka zrobić, a takze pan elektryk się pojawi, coby nam kable pod światłość rozprowadzić A oto obrońcy naszego domu: http://ppremiumpremium.photosite.com/~photos/tn/6456262_348.ts1164550539515.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 28.11.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Witajcie kobiety, nie było mnie tu trochę, bo czasu zero, ale wreszcie mam chwilkę. Aż chce się czytać to forum patrząc na postępy w budowach, w większości już dachówka, super:) Ja mogę chyba założyć z Beti klub, bo co chwilę mamy podobne problemy wg harmonogramu powinni nam kończyć dach (kłaść blachodachówkę), ale oczywiście dopiero stanęły ściany zewnętrzne. Szlag mnie trafia, bo okazuje się, że konstrukcja dachowa będzie dopiero pod koniec stycznia, bo nasza firma jej po prostu nie zamówiła 2 miesiące przestoju. Wracając do Waszego pytania o dach, rozmawiałam dziś z naszym kierownikiem budowy i powiedział mi, że bez problemu dach można robić zimą, nawet jak jest mróz. Niewielkie to pocieszenie. Aż wczoraj kupiłam sobie herbatkę "no stress" Pozdrawiam wszystkie kobiety budujące:) Cześć Andzia Niedawno przegladalam jakies starsze posty i Ty tam sie pojawilas, i zastanawialam sie nawet jak idzie Ci budowanie Teraz czytam, ze podobnie jak i mi Ja twierdze jedno: niech szlag trafi tych wszystkich budowlańcow Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 28.11.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Hejka hejka! Dziś kończą rozprowadzać nam kanalizację w domeczku. Wczoraj zaczęli - sprytne chłopaki Za 2 tygodnie przychodzą nam chudziaka zrobić, a takze pan elektryk się pojawi, coby nam kable pod światłość rozprowadzić A oto obrońcy naszego domu: http://ppremiumpremium.photosite.com/~photos/tn/6456262_348.ts1164550539515.jpg Tez chce takich obroncow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.11.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 a my w tym tygodniu zaczynamy stawiać ściany. Za 230 m ścian nośnych i zrobienie wieńców 8 tyś. Duzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 28.11.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 a my w tym tygodniu zaczynamy stawiać ściany. Za 230 m ścian nośnych i zrobienie wieńców 8 tyś. Duzo? Chyba nie jest to wygórowana cena... Patrzac na to co sie teraz dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 28.11.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Sowa ja tez mam te okna, montaz 2.12 Ile dałas za nie?I jakie okna miałas? Okna na dole typowe,na górze takie jak w projekcie,wycena 15800. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts