izi7 11.12.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 e.kala - w sprawie okien drewnianych to mi się jakoś badziej podobały te z Megabudu. O tym sprzedawcy z Kartuskiej przeczytałam też negatywną opinię na http://www.trojmiasto.pl. Muszę znaleźć wycenę z Kartuskiej to porównam ceny - my się już prawie zdecydowaliśmy na Megabud i plastiki jednostronnie barwione. Uff, jedna decyzja mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 12.12.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 andziag78 - mam jeszcze jedno pytanie w sprawie projektantki. Czy babeczka umiała bez problemu dopasować się do Waszych gustów i zaprojektowała wnętrza zgodnie z Waszym opisem tego co lubicie/nie lubicie itp., czy też raczej Wy dopasowaliście się do jej gustu - tzn. zaproponowała jakieś rozwiązania a Wam się to po prostu spodobało i nie musieliście wiele zmieniać? Bo ja mam obawy, czy projektantka nie projektuje zawsze w podobnym stylu i jak mi się ten styl nie spodoba, to będzie kicha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 12.12.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Izi, pierwsze nasze spotkanie wyglądało tak, że opowiadaliśmy o tym co nam się podoba, style, kolory, dodatki, materiały. Czy wolelibyśmy styl nowoczesny czy tradycyjny. Pani Iza miała wtedy mniej więcej pojęcie w czym się obracamy. My przygotowywaliśmy wycinki z gazet i pokazywaliśmy co nam się podoba, a ona przynosiła swoje i wybieraliśmy to co nam przypadło do gustu. Nie narzucała nam swojej woli, wskazywała różne rozwiązania. Mieliśmy np. problem ze znalezieniem miejsca na schody, bo nie było ich w projekcie. Męczyliśmy się z tym ze dwa miesiące i nic nie pasowało. Pani Iza znalazła rozwiązanie od razu przesuwając garderobę, "wybiła mi z głowy" drzwi balkonowe w każdym pokoju i inne takie pomysły. Jest fachowcem i jej zaufałam, widzę że miała rację. Natomiast nie narzuca swojej woli. Wychodziła z założenia, że to my będziemy tam mieszkali i musimy się dobrze czuć. My jesteśmy naprawdę zadowoleni, pracuje szybko, zawsze jest z nią kontakt i dostosowuje porę spotkania do klienta. Ja jestem taki fachowiec w tej dziedzinie, że na pierwszym spotkaniu stwierdziłam, że podoba mi się styl nowoczesny, a potem okazało się, że jednak nie i lepiej się czuję w tradycyjnym ale nie zagraconym Pani Iza przestawiła więc myślenie i propozycje i zaczęliśmy od nowa Tak naprawdę szukaliśmy architekta, bo chciałam, żeby ten dom miał ręce i nogi i żeby się nie okazało, że wydaliśmy kupę forsy, a nam się nie podoba. Teraz jestem przekonana, że wszystko będzie pasowało, oby tylko funduszy wystarczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 12.12.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Dodam jeszcze, że faktycznie było kilka pomysłów Pani Izy, ktore nam się spodobały, przemyśleliśmy je w domu i jesteśmy zadowoleni. My mieliśmy swoje wyobrażenie. Powiedzieliśmy na czym nam zależy, m.in. : wydzielenia pomieszczenia na piec, którego nie było, ustwienie sprzętów w łazience, uparliśmy się na cargo w kuchni, stałe schody na górę, garderobę itd. Wszystko to co chcieliśmy mamy, łącznie z projektem kominka. a Pani Iza nie raz pytała, czy na pewno jesteśmy zadowolenie i czy nam się to podoba, bo jeśli nie to obmyślimy coś innego. Napewno nie upiera się przy swoim. Trzeba mówić wprost, jeśli coś się nie spodoba, a Ona też mówi, że coś na przykład może nie wyglądać zbyt dobrze. Współpraca super żeby z innymi tak było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninor77 12.12.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Jasne Pani nazywa się Iza Kotlewska http://www.mp2studia.pl tel 606-974-289. prawidłowy adres to http://www.mp2studio.pl oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 12.12.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 o kurcze, no tak.. to z pośpiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 12.12.2006 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 andziag78 - a na jakim obecnie etapie budowy jesteście? Wprowadziliście już w życie projekty Pani Izy? Można pooglądać jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 13.12.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 No niestety, wg planu powinnismy już robić pomału wykończenie, ale poślizg jest taki, że czekamy na dach Mamy tylko wizualizacje, i szkice projektowe, jeśli Cię to interesuje to moge przesłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 13.12.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 andziag78 - oczywiście z przyjemnością obejrzę Twój projekt/wizualizacje Trochę mnie załamałaś, że już tak dawno zabrałaś się za projekt wnętrz, bo my w marcu chcemy ruszać z dalszymi pracami, a widzę, że jestesmy w porównaniu do Was w szczerym polu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 13.12.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Izi, zabraliśmy się tak szybko, bo wiedzieliśmy, że może będzie trzeba zmienić układ ścian w środku, a po wybudowaniu to już szkoda rozwalać. Natotomiast, ja bym eolała być na Twoim miejscu jeśli chodzi o postępy na budowie Wieczorkiem prześlę kilka wizualizacji na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldio 13.12.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Czekamy na chudziaka i na elektryka No i na zimowe śnieżne Świeta, a później na szybką wiosnę i wykańczanie domku W międzyczasie planujemy sobie, jak będzie wyglądał nasz dom, wymyślamy, jak będą wyglądały pokoje, salon, kuchnia itp U nas dokładnie tak samo, jutro elektryk ma obejrzeć teren działania i podesłać kogoś do chudziaka, bo gość umówiony trzeci tydzień wystawia nas do wiatru. Cóż robić, takie czasy. A ja w między czasie uprzejmie donoszę, iż moje maleństwo wczoraj skończyło cztery lata, uwierzycie? bo mnie trudno. Dziękuję za każdy dzień z moim wspaniałym synkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldio 13.12.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Nadal nie wiem jakie okna, szukam, pytam, a czuję, że decyzję podejmiemy w ostatniej chwili, bo coś tam... Czy z drewnianymi naprawdę jest później tak dużo roboty? Czytałam, że co kilka lat przetrzeć woskiem, pastą czy lakierem - to chyba nie tak wiele? Fakt, że w domu okien więcej niż w mieszkanku i szprosy - robi się tego sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 14.12.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 dziewczyny a ja ma pytanie zwłaszcza do pań lekarek nie chcę na forum wiec proszę na info którą mam pytać najchętniej urolog lub radiolog... bardzo proszę o pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 14.12.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 andziag78 - przypominam się w sprawie wizualizacji U nas na budowie obecnie planowana cisza. Zaczęliśmy załatwiać projekt przyłącza prądu (od skrzynki do domu). No i chcemy zamówić wkrótce okna i zacząć współpracę z projektantką wnętrz. Zaczynam się trochę stresować, czy wyrobimy się ze wszystkim do sierpnia. Mam nadzieję, że tak. Powiedzcie, jaka wełna do ocieplenia poddasza jest dobra? Jaką wy wybrałyście? A może każda wełna jest dobra i obojętnie jaką kupię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.12.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Zdecydowanie polecam wełnę szklaną. Na izolacje poziome mata na skosy płyta. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 15.12.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Izi pamiętam, i jeszcze jedną osobę, która prosiła na priv. Obiecuję, że dziś do zrobię jak mój małżonek wróci z pracy próbowałam to zrobić tak jak obiecywałam, ale sierota ze mnie i nie mogę wysłać załączników i nie wiem czemu Dziś wieczorkiem poślemy Co do okien my wybraliśmy barwione w masie i oklejane plastiki, czy dobrze okaże się w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 16.12.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Dziewczyny, informuje, ze dzisiaj dojechalo do nas drewno na wiezbę Czekamy tylko jeszcze na łaty i kontrłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 16.12.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Witajcie Kobiety, czytam i czytam, bo dawno nie miałam na to czasu a u Was tak jak i u mnie praca w toku. Nawet zima w tym roku na sprzyja Gratulacje i nadal trzymam za Was kciuki Ja nareszcie po trzech miesiącach walki - doczekałam siena podłączenie zbiornika na gaz.... http://images1.fotosik.pl/305/bd491f8c24d5c581m.jpg pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 16.12.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Wiem juz dlaczego ekipa przez taki dlugi czas nie przyjezdzala... Otoz przy podpisywniu umowy umowilismy sie na zbyt niska wg nich kwote Płacilismy w ratach i szef ekipy wyliczyl sobie, ze wg niego juz musi zakonczyc gdyz za tyle jego pracy mu zaplacilismy... Mimo, ze zostaly do skonczenia kominy i wiezba... My nie chcielismy na razie dac wiecej (dopoki nie skoncza) I tak nas zwodził Dopiero teraz nas olśniło Dzisiaj przyjechało drewno i facet łaskawie sie pojawił(czytaj: będzie wieksza robota niż kominy) mowiac: w pon przyjedziemy i bedziemy to konczyc,ale musicie dac 1000zł. Jeśli chcecie zebym zrobił więźbe, to musicie dopłacic jeszcze 5000zł. Jeśli zrobie, a mi nie zapłacicie, to przyjade i to spalę Nieźle, nie? Jestesmy w wielkiej kropce. Otóż facet buduje bardzo dobrze (o ile inwestor na bieżąco mu płaci, inaczej znika...), więźby tez robi dobrze. Stad moje pytanie do Was. Skoro my mamy zapłacic mu jeszcze 5000, o ktorych nie wspomniano podpisujac umowe, to ile Wy płaciłyscie za robocizne wiezby? Mamy 300 metrów dachu. Zastanwiamy sie czy za te pieniadze, a jeszcze lepiej mniejsze , mozna szybko znalezc innego cieśle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 17.12.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Jeśli chcecie zebym zrobił więźbe, to musicie dopłacic jeszcze 5000zł. Jeśli zrobie, a mi nie zapłacicie, to przyjade i to spalę Nieźle, nie? Jestesmy w wielkiej kropce. Otóż facet buduje bardzo dobrze (o ile inwestor na bieżąco mu płaci, inaczej znika...), więźby tez robi dobrze. Stad moje pytanie do Was. Skoro my mamy zapłacic mu jeszcze 5000, o ktorych nie wspomniano podpisujac umowe, to ile Wy płaciłyscie za robocizne wiezby? Mamy 300 metrów dachu. Zastanwiamy sie czy za te pieniadze, a jeszcze lepiej mniejsze , mozna szybko znalezc innego cieśle... Na kogo ty trafiłaś? Wsopółczuję Ci. Umowa jest umową i powinien zrobić. Musisz się popytać o innych cieśli i zorientować w cenie. Ja nie wiem ile dokładnie biorą bo miałam umowę na dom z więźbą i taki jest. U mnie dekarz chory (naprawdę) i dach nie skończony ale się "robi". Zdecydowaliśmy sie na okna drewniane KRC, aż mnie głowa bolała od pytań, które mi zadawano przy wyborze okien (kolor klamek, ciepłej ramki, ile uszczelek, kolor okna, bram itp.). Jutro pomiary i trzeba ustalić sposób otwierania okien. izi7 mówiłam im o jednej złej opini o nich , podobno jest to ocena oddziału w Warszawie. Decyzja podjęta i musi być dobrze. Okna te drożeją od 18.12. Ja jak narazie uważam, że obsługa jest bardzo dobra i upusty można uzyskać. Jak będzie dalej okaże się jak okna będą zamontowane (ale to dopiero wiosną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts