beti555 04.01.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 e.kala czekamy na zdjęcia dachu Napewno nawet nie wykonczony podbitka bedzie piekny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 04.01.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Witam!U nas stan surowy z dachówką cementową Brassa - 150tys. Z samą więźbą, bez dachówek (nie robiliśmy deskowania) wyszło ok. 115tys. Dom 240m2, beton komórkowy, bez piwnicy. W tym między innymi koszty załatwienia prądu, kierownik budowy, utwardzanie drogi itp.Jeśli już mowa o drodze i jej utwardzaniu, to my mamy ten problem od samego początku. Jak na razie utwardzaliśmy ją 2 razy. Raz mieliśmy fuksa i udało mi się skołować jednego tira (30ton) za free. Potem tylko koparka za 100pln to porozgarniała i było lepiej. Potem braliśmy gruz od sąsiada który rozbierał u siebie pomieszczenie gospodarcze. Gruz był za free, ale musieliśmy wynająć ekipę do załadunku i przewiezienia gruzu, czyli koparkę i wywrotkę. Było to chyba w granicach 80pln/h za koparkę i 50pln/h za wywrotkę, czy jakoś tak. No i generalnie pomimo, że gruz był za darmo to ta druga akcja nie była bardzo tania, bo część gruzu to były jakieś takie dziwne zbrojone płyty i był duży problem, żeby to rozjeździć koparką. Tak więc gruz wozili ze 3 godziny (chyba z 6 czy 7 kursów zrobili), a potem przez kolejnych 5 godzin kopara równała ten gruz. Za te prace zapłaciliśmy ok. 800pln. Do tego ze 2 razy rozsypaliśmy na drodze po 20 ton żwiru. No i przed całą akcją z gruzem sciągnęliśmy z częsci drogi humus. Podsumowując wydaliśmy już na drogę ok. 1500pln i efekt końcowy jest taki, że 2/3 drogi do naszego domu jest całkiem twarde, ale na samym początku jest ostra glazma i na ostatnim odcinku (ok. 1/3), który jeszcze nie doczekał się utwardzania jest glamza, a na wardym odcinku na wierzchu też zbiera się woda. Jak dzwoniłam do firm transportowych, które ogłaszały się, że mają gruz, to za gruz lub tłuczeń podawali ceny ok. 40-45pln za tonę. A mi z pobieżnych obliczeń wyszło, że będę potrzebować ok. 150ton. Tak więc w ten sposób nie miałam zamiaru załatwiać gruzu - zdecydowanie za drogo. Słyszałam też, że ludzie wożą szlakę z jakiś kotłowni itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 04.01.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 a ja muszę aneks zrobić do umowy bo mi się kolejność prac przy pisaniu transz omsknęła... co do materiałów to wiem ze będziemy celować w te lepsze z tej dolnej półki cenowej już się pożegnałam z pięknym parkietem panele teraz też są ładne glazura i terakota będzie za cenę max 30 zł ( jedyny wyjątek to terakota do wiatrołapu i hallu na dole już wybrałam- za cenę 54 zł za m2 ale...piękne są prawda? http://www.paradyz.com.pl/images/collections/mini/0092_3.jpg http://www.paradyz.com.pl/images/gallery/big/00286.jpg na tych dwóch pomieszczeniach dopłacę ok 500 zł ale to będzie jedyne odstępstwo od reguły lepsze z tańszej półki A co to za kafelki? Jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 04.01.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 e.kala - a jak tam poszukiwania styropianu i wełny? My też chcemy w najbliższym czasie dokonać tych zakupów i jestem ciekawa czy masz już rozeznanie. Jakie grubości będziesz kupować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 05.01.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 ja również robiłam wstępne rozeznanie w kwestii styropianu, chcę zamówić frezowaną 15 (bk 24 + 15 styropian) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.01.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 po ile jest styropian 15 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 05.01.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 kuurcze, wycenę zostawiłam w domu ale jak tylko wrócę dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 05.01.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Widac, ze utwardzenie drogi to drogi interes A z reguły wszyscy dziwia sie, ze kilometr autostrady kosztuje takie kosmiczne pieniadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 05.01.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 http://www.paradyz.com.pl/images/collections/mini/0092_3.jpg A co to za kafelki? Jakiej firmy? to jest kolekcja Legno z firmy Paradyż... Legno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 05.01.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 ja również robiłam wstępne rozeznanie w kwestii styropianu, chcę zamówić frezowaną 15 (bk 24 + 15 styropian) ja również dokładnie taki styropian chcę kupić, więc baaardzo ładnie poproszę o wyniki rozeznania cenowego E.kala -Ty chyba też planuszej 15cm? Może tak razem się skrzykniemy i kupimy hurtowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 05.01.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 jak tylko wrócę do domu wmaluję swoją wycenę na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 05.01.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 puk..puk.. jestem plci zenskiej i choc od niedawna (ale za to intensywnie ) to na mnie spadla odpowiedzialnosc za podejmowane decyzje dotyczace budowy domu moge sie do was przylaczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 05.01.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 puk..puk.. jestem plci zenskiej i choc od niedawna (ale za to intensywnie ) to na mnie spadla odpowiedzialnosc za podejmowane decyzje dotyczace budowy domu moge sie do was przylaczyc? Jasne, witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 05.01.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 puk..puk.. jestem plci zenskiej i choc od niedawna (ale za to intensywnie ) to na mnie spadla odpowiedzialnosc za podejmowane decyzje dotyczace budowy domu moge sie do was przylaczyc? Jasne, witaj Beti,juz w drugim watku mnie witasz dzieeekuje uprzejmnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 05.01.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 a ja muszę aneks zrobić do umowy bo mi się kolejność prac przy pisaniu transz omsknęła... co do materiałów to wiem ze będziemy celować w te lepsze z tej dolnej półki cenowej już się pożegnałam z pięknym parkietem panele teraz też są ładne glazura i terakota będzie za cenę max 30 zł ( jedyny wyjątek to terakota do wiatrołapu i hallu na dole już wybrałam- za cenę 54 zł za m2 ale...piękne są prawda? http://www.paradyz.com.pl/images/collections/mini/0092_3.jpg http://www.paradyz.com.pl/images/gallery/big/00286.jpg na tych dwóch pomieszczeniach dopłacę ok 500 zł ale to będzie jedyne odstępstwo od reguły lepsze z tańszej półki teraz takze mnie wpadly w oko bardzo ladne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 05.01.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 puk..puk.. jestem plci zenskiej i choc od niedawna (ale za to intensywnie ) to na mnie spadla odpowiedzialnosc za podejmowane decyzje dotyczace budowy domu moge sie do was przylaczyc? Jasne, witaj Beti,juz w drugim watku mnie witasz dzieeekuje uprzejmnie Wiesz, tam jako ziomal, tu jako kobietka W końcu to dwa osobne kluby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 05.01.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 ...W końcu to dwa osobne kluby nooo i to jakie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 05.01.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 ...W końcu to dwa osobne kluby nooo i to jakie Oba potrzebne, ale tu jest bardziej swojsko, takie mam wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 05.01.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Oba potrzebne, ale tu jest bardziej swojsko, takie mam wrażenie pewnie,ze potrzebne ! przeciez z jakiegos powodu tu zapukalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 05.01.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Oba potrzebne, ale tu jest bardziej swojsko, takie mam wrażenie pewnie,ze potrzebne ! przeciez z jakiegos powodu tu zapukalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts