halszka.ka 08.01.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 robi się pomału dach, więc mam pytanko, deskować czy nie? pytanie prawie jak Hamletowskie ''Być albo nie być" też głowiliśmy sę okrutnie, i zadecydowaliśmy - deskować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 08.01.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 robi się pomału dach, więc mam pytanko, deskować czy nie? pytanie prawie jak Hamletowskie ''Być albo nie być" też głowiliśmy sę okrutnie, i zadecydowaliśmy - deskować Deskować!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 08.01.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 z pewnością termoorganika - na 99% ta o której piszesz, ale tak na 100% muszę sprawdzić w domkuzakupy robię u przedstawiciela psb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 08.01.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 tak mówicie? dajcie jakieś argumenty, bo już sama nie wiem, zawsze to dodatkowy koszt, ale może nie warto tu oszczędzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 08.01.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 tak mówicie? dajcie jakieś argumenty, bo już sama nie wiem, zawsze to dodatkowy koszt, ale może nie warto tu oszczędzać? No w sumie na niczym nie można oszczędzać Nam wszyscy radzili deskowanie - od znajomych, którzy sami buduja domy, przez murarzy, dekarzy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 08.01.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 tak mówicie? dajcie jakieś argumenty, bo już sama nie wiem, zawsze to dodatkowy koszt, ale może nie warto tu oszczędzać? No w sumie na niczym nie można oszczędzać Nam wszyscy radzili deskowanie - od znajomych, którzy sami buduja domy, przez murarzy, dekarzy itp. A my zrezygnowaliśmy z deskowania, chociaz na poczatku upieralismy sie, ze tak. Wszystko zależy jaka więźba i jakie pokrycie. Ale nie tylko oczywiście . U nas wyszło, ze deskowanie nie ma sensu, tylko dodatkowy koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 08.01.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 ja też nie deskuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 08.01.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 no właśnie Beti, tak się zastanawiam, czy to warto, w projekcie nie mamy deskowania, a kasa z nieba niestety nie chce spadać no ale wszędzie słyszę, że lepiej deskować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 08.01.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 andziag78 - naszą budowę ciągnę ja, mąż tylko finansuje, ale ma kilka oczekiwań , dla niego bardzo ważnych, są to np ściana trzywarstwowa, odeskowany i opapowany dach, ściany działowe z cegły pełnej i podobne tradycyjne metody, ja być może ze względu na to że te nowoczesne sposoby są często tańsze, byłabym skłonna czasami ulec nowinkom, ale sponsor mówi NIE . Ale tak naprawdę, to jestem zadowolona z tych decyzji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 08.01.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Hej! dzielne kobitki-budujace podczytuje Was z ukrycia,ale nic madrego od siebie wniesc nie potrafie nasza budowe do tego etapu "przespalam" ale..taka mysl mnie naszla...czy przecietny facet "z ulicy" przypuszczalby jaki poziom wiedzy o budownictwie posiada wiekszosc z Was ? biedni Wasi wykonawcy jestem pod wrazeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 08.01.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 aaale jesteś milusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 08.01.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 aaale jesteś milusia to moja cecha wrodzona naprawde Was podziwiam i zazdroszcze tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 08.01.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 dziewczyny widzę, ze etap za chwilę podobny - jaki styropian kupujecie na podłogę? (grubośc, rodzja i firmę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 08.01.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 O ! Witaj Xena u kobitek Śliwka , na zdjęcia poczekam , ale chociaż napisz jaką masz dachówkę, i czy robiliście ścianę trzywarstwową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 08.01.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 hej halszka;)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 08.01.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 my mamy niedeskowany dahc i dachówkę Braasa styropian na podłogę będzie termorganiki lub arbetu akustyczny 5 cm na górze a na dole ciepła podłoga 10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.01.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Co do deskowania to byłam za, ale kasa.... Osobiście nie wierzę w te folie. Pod blachę na pewno bym dała deski, pod dachówkę jednak się skusiłam na folię, głównie ze względów oszczędnościowych i czasowych. Jednak folię kładzie się szybciej. Mam zamiar dać też na daszku przed wejściem z łatwym dostępem i oglądać ją sobie, jak się zachowuje. Mój wujo ma od 5 lat i na razie jest OK. Ale co to znaczy 5 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldio 08.01.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Pozdrawiam Wszystkie Panie w Nowym Roku.Jakoś nie nie cieszy mnie już budowa, ani pogoda, która nam sprzyja. Wszystko strasznie się przedłuża. Wybraliśmy wreszcie drewniane okna firma Pamoplast, a tu się posypały opinie, że akurat nie najlepsze. I od nowa mętlik w głowie. Chciałabym na bardzo długo zasnąć. Coraz trudniej znaleźć rano powód do wstawania, ale staram się jeszcze. U nas jest dachówka Euronit i folia,nie jestem znawcą tematu, drewno mamy swoje, ale tłumaczył nam wykonawca, że papę i deskowanie robi się wtedy gdy ktoś nie ma zamiaru od razu kryć dachu, tylko na przeczekanie, a pod dachówkę dobra folia jest w sam raz.Jednak wiedząc jak u nas wieje od razu pozabijaliśmy okna dechami, żeby nam jej nie porwało - tak na wszelki wypadek.Styropian ma być z MTB: ściany 15, parter 10, poddasze chyba 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 08.01.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 aldio, nie dołuj sie tak bardzo U mnie nastrój "dołowy" mam mniej wiecej co drugi dzien Jednak wiara czyni cuda pomimo wszystkich przeciwności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldio 08.01.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Chciałabym, naprawdę.Właśnie cuda....Marzyłam o domku dla rodziny. Teraz nie chce mi się myśleć o tym "cudzie", a co dopiero mieszkać? Mam nadzieję, że jak dotrę na budowę w sobotę, znowu będzie coś do roboty, sprzątania i wtedy choć na chwilę mi się odmieni. To mi zwykle dobrze robiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts