premiumpremium 16.01.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 A my wczoraj zwolalismy zebranie w sprawie zrobienia drogi dojazdowej do naszych dzialek. Z ok.15 osob przyszlo, bagatela... 6 Reszcie nie zalezy na drodze... Ale to tak jest. Jak tak, to wszyscy chcą, nawołują, się wymądrzają. A jak naprawdę trzeba coś ustalać, to nikogo chętnego nie ma. Przerobiliśmy to w zeszłym roku Dzis wyliczylismy, ile kasy nam potrzeba na ocieplenie i wykończenie pod stan typu malowanie scian i układanie paneli. Zrobię tak: No i pojadę do składów budowlanych i zamówię, bo co mi innego zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 16.01.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Najgorzej, ze chcielismy nawieźć jakiegos gruzu na ta drogę. Jednak słyszalam opinie, ze gruz zbyt łatwo nasiąka wodą I robi się papka... Ale z tym gruzem to byłoby chyba najtansze rozwiazanie Macie moze jakies doświadczenia w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 16.01.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Najgorzej, ze chcielismy nawieźć jakiegos gruzu na ta drogę. Jednak słyszalam opinie, ze gruz zbyt łatwo nasiąka wodą I robi się papka... Ale z tym gruzem to byłoby chyba najtansze rozwiazanie Macie moze jakies doświadczenia w tej kwestii? Myśmy wywalczyli w UM, ze muszą nam zrobić drogę. Wykorytowali, a następnie przywieźli takiego biało-żółtego czegoś, drobnych kamyków, od których brudziło się wszystko i było okropnie przez 2 dni, do tego padał deszcz. Później już połozyli nam asfalt. Walka o drogę trwała ok 4 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 16.01.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Myśmy wywalczyli w UM, ze muszą nam zrobić drogę. Wykorytowali, a następnie przywieźli takiego biało-żółtego czegoś, drobnych kamyków, od których brudziło się wszystko i było okropnie przez 2 dni, do tego padał deszcz. Później już połozyli nam asfalt. Walka o drogę trwała ok 4 lata Te drogi, ktore musimy utwardzic sa niestety prywatne. Mysle, ze zanim położą tu asfalt, miną lata świetlne Dlatego myslimy o zrobieniu drogi budowlanej, nic super extra, bo tu jeszcze dlugie lata beda trwały budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 16.01.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Dzieki, pocieszylyscie mnie troche. quote="penny"]Mam zagwostke, caly czas intensywnie mysle i sie z gory stresuje. Czy Wy tez mialyscie takie wrazenie prze rozpoczeciem budowy? Dostalismy wycene robocizny na stan surowy otwarty tj z dachem na gotowo, dachowka ceramiczna, sciany z bloczkow betonowych, bez prac ziemnych - 46tys. Z tego co sie orientowalam to cena srednia przynajmniej w naszej okolicy. Majster twierdzi ze na ten stan surowy koszty materialow beda ok 90-110tys(sierpien). Myslicie ze to tak duzo wzroslo? Dom - 140m2, jak na zdjeciu tyle ze dach spadowy nad garazem i tam pokoj. Jestem po prostu przerazona, chociaz caly czas liczymy, musimy sie zmiescic w ok 270tys. Myslicie ze to realne, nie musimy miec umeblowanych pomieszczen na gorze, podlogi , lazienke na gorze zrobimy sobie powoli. Boje sie rozmowy przed podpisaniem umowy, chcialabym by tak brzmiala :wybudowanie stanu otwartego z dachem itd bez: prac ziemnych itd-zalezy co wykluczy. Jeszcze sie nie nauczylam rozmawiac z budowlancami. A boje sie ze beda w trakcie mi wciskac ze tego nie bylo w umowie a trzeba zrobic i nastepna kasa. Trzymajcie za mnie kciuki, bo chce to zalatwic w tych dwoch najblizszych tygodniach. Moj mezus to na wszystko sie godzi, wiec nie moge na niego liczyc w negocjacjach, ja sama strasznie przyzywam i na tym trace. dorbie - ja do tej pory otrzymałam dwie wyceny na stan surowy otwarty - dach z papą i deskowaniem, bez dachówki. Jedna to 131 tys, druga 150 (robocizna plus materiał - wszystkim zajmuje się wykonawca). Z tej drugiej ceny myślę, że będę w stanie jeszcze coś wytargować, bo właśnie z tym wykonawcą wolałabym budować. Będę budować http://www.dobredomy.pl/?id_project=21. Wydaje mi się, że niestety jest tak jak mówisz, wszystko strasznie podrożało i z takimi kosztami budowy stanu surowego trzeba się w tej chwili liczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 16.01.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 a ja włąsnie zerknęłam na koszt moich pustaków- uwierzycie, ze kupowałam je o prawie 2 zł taniej na sztuce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 16.01.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Uwierzymy Kobietki, możecie mi napisać, jeżeli już wiecie, po ile płacicie za styropian, wełnę, płyty kart-gipsowe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 17.01.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 A ja jestem zła jak diabli Sąd Rejonowy oddalił mój wniosek o wpis w księdze wieczystej. I na dodatek ponownie musze złożyc wniosek o odłaczenie mojej działki od księgi i założenie nowej... A to dlatego, ze Starostwo źle określiło rodzaj użytków Wyobrażacie sobie to? Musze ponownie zapłacić za to wszystko Bagatela, 460zł A jakbym chciała złożyć skarge, to płacę 100,00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 17.01.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Boooju! Beti a czy nie można choćby pominąć tych dodatkowych kosztów? Ostatecznie wina leży po stronie starostwa.. powinni więc partycypować jeśli coś zrobili nie tak - chyba, że z moja logika zawodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 17.01.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Boooju! Beti a czy nie można choćby pominąć tych dodatkowych kosztów? Ostatecznie wina leży po stronie starostwa.. powinni więc partycypować jeśli coś zrobili nie tak - chyba, że z moja logika zawodzi Usłyszałam, ze trzeba nie było sie tak spieszyc z tym wpisem A my nie mielisbysmy wypłaconej transzy kredytu, jesli nie wystapilibysmy o ten wpis... I jesli nie zapłacilibysmy tych pieniedzy Bo trzeba było przdstawic w banku kwitek za opłacony wpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 17.01.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 O, swinie! Tez bym sie niezle wkurzyla. Pouczaja jakby nie wiedzieli po co ludzie sie spiesza, wiadomo ze dla tego samego- dla kredytu, tak by nikomu nie zalezalo na czasie. Ja tez mialam przeboje w Sadzie w Kartuzach, nie chcieli mi przyjac sprostowania , bank nalegal by cos tam widnialo na wniosku, a baba powiedziala ze jej nie jest to potrzebne i Sadowi tez. A bank bez tego nie chcial wyplacic pieniedzy - na kupno dzialki. Betti, trzymaj sie i... niestety płać jak tego nie przeskoczysz. pozdrawiam. Boooju! Beti a czy nie można choćby pominąć tych dodatkowych kosztów? Ostatecznie wina leży po stronie starostwa.. powinni więc partycypować jeśli coś zrobili nie tak - chyba, że z moja logika zawodzi Usłyszałam, ze trzeba nie było sie tak spieszyc z tym wpisem A my nie mielisbysmy wypłaconej transzy kredytu, jesli nie wystapilibysmy o ten wpis... I jesli nie zapłacilibysmy tych pieniedzy Bo trzeba było przdstawic w banku kwitek za opłacony wpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 17.01.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Boooju! Beti a czy nie można choćby pominąć tych dodatkowych kosztów? Ostatecznie wina leży po stronie starostwa.. powinni więc partycypować jeśli coś zrobili nie tak - chyba, że z moja logika zawodzi Usłyszałam, ze trzeba nie było sie tak spieszyc z tym wpisem A my nie mielisbysmy wypłaconej transzy kredytu, jesli nie wystapilibysmy o ten wpis... I jesli nie zapłacilibysmy tych pieniedzy Bo trzeba było przdstawic w banku kwitek za opłacony wpis Z urzędami nigdy nie wygramy. A to za późno, a to za wcześnie, a to w ogóle nagle pojawiają się zawiłe wytłumaczenia... Wszystkie ze skutkiem takim, ze zazwyczaj musimy otwierać portfel i płacić za "swoje" błędy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 17.01.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 tak, własnie... najbardziej bolą te "swoje" błedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 17.01.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Beti współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldio 18.01.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Beti, spróbuj może jeszcze raz w tym sądzie, porozmawiaj z referedarzem - w końcu to nie Wy popełniliście błąd, czy to musi być aż 460 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 18.01.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Czy wiecie o tym, ze zima ma jeszcze się pojawić???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 18.01.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Beti, spróbuj może jeszcze raz w tym sądzie, porozmawiaj z referedarzem - w końcu to nie Wy popełniliście błąd, czy to musi być aż 460 zł? Jutro mam spotkanie z prawnikiem... Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 18.01.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Czy wiecie o tym, ze zima ma jeszcze się pojawić???? Tak słyszałam... jednak zupełnie mi ta zima teraz nie potrzebna Od poniedziałku mają zacząc u nas kłaść dach... Śnieg by przeszkodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 18.01.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Czy wiecie o tym, ze zima ma jeszcze się pojawić???? Tak słyszałam... jednak zupełnie mi ta zima teraz nie potrzebna Od poniedziałku mają zacząc u nas kłaść dach... Śnieg by przeszkodził No Ja też z takich względów nie chcę zimy Niedługo będą montować okna, przychodzą panowie do wnętrz elektryczno-kanalizacyjno-wykończeniowych.... Jeśli chcemy się wprowadzić w wakacje, to juz musimy działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 18.01.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 ja też nie chcę zimy !!!!!!! jutro wylewają ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts