Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB BUDUJĄCYCH KOBIET

EFKAkonewka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to napiszę Wam coś wesołego na poprawę humoru :roll: Mój wykonawca zażądał spotkania w celu podpisania aneksu na przedłużenie terminu budowy :lol: ponieważ termin już dawno minął i z każdym dniem na nim zarabiamy wymyslił sobie, że trzeba podpisać taki aneks, i że jest to konieczne, bo inaczej zejdzie z budowy :o

Poinformowalismy go, że może sobie zejść :D dawno tak się nie uśmiałam. Po to podpisuje się umowę i kary za opóźnienie prac, żeby płacił w razie opóźnienia :o . Jak myślicie, może podpisać ten aneks i dać mu tak jeszcze ze dwa lata dodatkowo i jakąś podwyżkę? :wink:

Zapomniałam dodać, że nasz Pan najjaśniejszy wykonawca poinformował nas, że nie zdążył w terminie, bo były złe warunki atmosferyczne :roll:

Ja też bym chciała kogoś pochwalić, niestety na razie nie ma ani jednego kandydata. Mam pytanko do Was, czy ktoś miał do czynienia z firmą Complex, która zajmuje się wykonawstwem konstrukcji dachowych? I jeszcze jedno, czy któraś z Was zamieniała poddasze nieuzytkowe w użytkowe i musiała robić nowe wyliczenia i zmieniać konstrukcję dachu?

Zmieniałam całą konstrukcję dachu z nachylenia 17/30' zrobiłam 22/22', to dość radykalna zmiana.

Adaptację wraz z przeprojektowaniem dachu i kilkoma innymi korektami robiłam w biurze p. Heleny Szczepankowskiej w Redzie przy ul. Spokojnej, całość kosztowała mnie 1600 zł (w tym papiery..pnb etc.)

Dziewczyny hej dziewczyny!!! :)

Mamy wreszcie okna!!!!! :D :D :D

http://preview.jjuzek.photosite.com/~photos/tn/8220229_348.ts1170440253000.jpg

http://preview.jjuzek.photosite.com/~photos/tn/8220233_348.ts1170440283000.jpg

http://preview.jjuzek.photosite.com/~photos/tn/8220221_348.ts1170440193000.jpg

Premium gratuluję. Czy te okna teraz musicie pilnować, czy faktycznie mozna je na tym etapie łatwo wyjąć. Zastanawiam sie po prostu czy po wstawieniu okien będziemy tam nocować :roll:

Ja tez niestety mam obawy, ale myślę, że będzie ok. To nie jest pustkowie, wokół mieszkają ludzie, sąsiedzi powiedzieli, ze będą doglądać. No i 5 owczarków niemieckich też powinno zrobić swoje :o :lol:

Pomimo tego stresująca sytuacja, nie ma co...