Ewik_1 06.02.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 witam i jeszcze sie wczoraj dowiedzialam ze bede miala bobaska a tak chcialam nosic pustaki i gruz i wogole..... buuuuuuu:) Widzę, że tworzy się podgrupa budujących ciężaróweczek Gratulacje! U nas nowy potomek też trochę z niespodzianki, ale w końcu dla kogo te domy budujemy? Poza tym u nas okazało się, że nowy dzidziuś jest prawdopodobnie kobietą, więc w sumie mamy w rodzince już 3 budujące babeczki. Tylko szkoda, że niektórym w ciąży wydajność w myśleniu spada do 30% - ja właśnie tak mam i wtedy podjęcie decyzji, albo zaplanowanie czegoś to męka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 06.02.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 witam i jeszcze sie wczoraj dowiedzialam ze bede miala bobaska a tak chcialam nosic pustaki i gruz i wogole..... buuuuuuu:) Widzę, że tworzy się podgrupa budujących ciężaróweczek Gratulacje! U nas nowy potomek też trochę z niespodzianki, ale w końcu dla kogo te domy budujemy? Poza tym u nas okazało się, że nowy dzidziuś jest prawdopodobnie kobietą, więc w sumie mamy w rodzince już 3 budujące babeczki. Tylko szkoda, że niektórym w ciąży wydajność w myśleniu spada do 30% - ja właśnie tak mam i wtedy podjęcie decyzji, albo zaplanowanie czegoś to męka. Możnha do budujących ciężarówek się zapisać?? Mój juzek się wprowadzi do swojego pokoju pod koniec wakacji. Dziś elektryk rozprowadził dopiero kable w jego pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 06.02.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Andzia, po blachodachówkę ruszaj do Ambitu, dostaliśmy od nich naprawde dobry rabat, a z tego co wiem maja tez dekarzy. U mnie skonczyli kłaść folię. Od piątku albo poniedziałku ruszają z blachą.. Jeśli nadal bedę z nich taka zadowolona, to podam namiary:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 06.02.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Położyli nam folię na dachu. [/img] [/img] poddasze:[/img] [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zytulina 06.02.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 witam i jeszcze sie wczoraj dowiedzialam ze bede miala bobaska a tak chcialam nosic pustaki i gruz i wogole..... buuuuuuu:) Widzę, że tworzy się podgrupa budujących ciężaróweczek Gratulacje! U nas nowy potomek też trochę z niespodzianki, ale w końcu dla kogo te domy budujemy? Poza tym u nas okazało się, że nowy dzidziuś jest prawdopodobnie kobietą, więc w sumie mamy w rodzince już 3 budujące babeczki. Tylko szkoda, że niektórym w ciąży wydajność w myśleniu spada do 30% - ja właśnie tak mam i wtedy podjęcie decyzji, albo zaplanowanie czegoś to męka. Możnha do budujących ciężarówek się zapisać?? Mój juzek się wprowadzi do swojego pokoju pod koniec wakacji. Dziś elektryk rozprowadził dopiero kable w jego pokoju [/size no to pięknie chyba za chwilę trzeba będzie'' epidemię'' ogłosić a jak można się zarazić??? a tak na poważnie to wszystkim ciężarówką to duuuuużo zdrówka życzę i żebyście się bardzo przy tym całym budowaniu nie stresowały bo to juniorkom może szkodzić i pijcie witaminki i noście szaliki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 06.02.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 witam i jeszcze sie wczoraj dowiedzialam ze bede miala bobaska a tak chcialam nosic pustaki i gruz i wogole..... buuuuuuu:) Widzę, że tworzy się podgrupa budujących ciężaróweczek Gratulacje! U nas nowy potomek też trochę z niespodzianki, ale w końcu dla kogo te domy budujemy? Poza tym u nas okazało się, że nowy dzidziuś jest prawdopodobnie kobietą, więc w sumie mamy w rodzince już 3 budujące babeczki. Tylko szkoda, że niektórym w ciąży wydajność w myśleniu spada do 30% - ja właśnie tak mam i wtedy podjęcie decyzji, albo zaplanowanie czegoś to męka. Możnha do budujących ciężarówek się zapisać?? Mój juzek się wprowadzi do swojego pokoju pod koniec wakacji. Dziś elektryk rozprowadził dopiero kable w jego pokoju [/size no to pięknie chyba za chwilę trzeba będzie'' epidemię'' ogłosić a jak można się zarazić??? a tak na poważnie to wszystkim ciężarówką to duuuuużo zdrówka życzę i żebyście się bardzo przy tym całym budowaniu nie stresowały bo to juniorkom może szkodzić i pijcie witaminki i noście szaliki Tu na forum to tak jest.... Wchodzisz raz, a za jakiś czas wychodzisz z brzuszkiem Ja się nie stresuję, dzielnie z maleństwem pomagamy tacie porządkować na budowie I dziękujemy za życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 06.02.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Andzia, po blachodachówkę ruszaj do Ambitu, dostaliśmy od nich naprawde dobry rabat, a z tego co wiem maja tez dekarzy. U mnie skonczyli kłaść folię. Od piątku albo poniedziałku ruszają z blachą.. Jeśli nadal bedę z nich taka zadowolona, to podam namiary:) A jaki kolor dachu będziesz miała? Folia niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 06.02.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 A ja mam dość Pojechałam na budowe a tam ukradli wyłaz dachowy rozwalając kawałek dachu. Zrobili podkop pod garaż a że tam nic wartościowego nie było rozwalili co było można. Na pamiątkę zostawili nam swoją łopatę. Zawiadomiłam policję, pogadałam z policjantami i jestem ogólnie załamana. Jak ja mam wstawiać okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 06.02.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 A ja mam dość Pojechałam na budowe a tam ukradli wyłaz dachowy rozwalając kawałek dachu. Zrobili podkop pod garaż a że tam nic wartościowego nie było rozwalili co było można. Na pamiątkę zostawili nam swoją łopatę. Zawiadomiłam policję, pogadałam z policjantami i jestem ogólnie załamana. Jak ja mam wstawiać okna Ale sk....syny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 06.02.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 A ja mam dość Pojechałam na budowe a tam ukradli wyłaz dachowy rozwalając kawałek dachu. Zrobili podkop pod garaż a że tam nic wartościowego nie było rozwalili co było można. Na pamiątkę zostawili nam swoją łopatę. Zawiadomiłam policję, pogadałam z policjantami i jestem ogólnie załamana. Jak ja mam wstawiać okna Nie wiem jaka masz okolicę, ale większość inwestorów jednak przed montażem okien inwestuje w alarm. To dodatkowy koszt, ale zawsze większy spokój. Montaż alarmu to około 2tys i do tego abonament, ale chyba warto. Nawet tabliczka z logo firmy ochroniarskiej powinna odstraszyc włamywaczy. Dojazd ekipy to 5-10min, a w tym czasie nikt chyba nie wyjmie oknien, nie spakuje i nie odjedzie w siną dal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 06.02.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 A ja mam dość Pojechałam na budowe a tam ukradli wyłaz dachowy rozwalając kawałek dachu. Zrobili podkop pod garaż a że tam nic wartościowego nie było rozwalili co było można. Na pamiątkę zostawili nam swoją łopatę. Zawiadomiłam policję, pogadałam z policjantami i jestem ogólnie załamana. Jak ja mam wstawiać okna Nie wiem jaka masz okolicę, ale większość inwestorów jednak przed montażem okien inwestuje w alarm. To dodatkowy koszt, ale zawsze większy spokój. Montaż alarmu to około 2tys i do tego abonament, ale chyba warto. Nawet tabliczka z logo firmy ochroniarskiej powinna odstraszyc włamywaczy. Dojazd ekipy to 5-10min, a w tym czasie nikt chyba nie wyjmie oknien, nie spakuje i nie odjedzie w siną dal. Ale 5 minut wystarczy, zeby zniszczyć co się da A złodziei naprawdę mało rzeczy odstrasza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 06.02.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Nie wiem jaka masz okolicę, ale większość inwestorów jednak przed montażem okien inwestuje w alarm. To dodatkowy koszt, ale zawsze większy spokój. Montaż alarmu to około 2tys i do tego abonament, ale chyba warto. Nawet tabliczka z logo firmy ochroniarskiej powinna odstraszyc włamywaczy. Dojazd ekipy to 5-10min, a w tym czasie nikt chyba nie wyjmie oknien, nie spakuje i nie odjedzie w siną dal. Ciekawe jak to robią, bo najpierw trzeba zrobić elektrykę, a jestem pewna, że bez okien to sie nie uda bo pewnie pokradną kable. A jednak z oknami może tam ktoś spać a bez to chyba trzeba by czekac do lata. Alarm bez okien tez by chyba zginął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 06.02.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 e.kala współczuję dlatego u nas najpierw okna potem elektryka alarm hydraulika i w tzw międzyczasie będziemy tam spać a potem będzie spać ekipa tynkarsko-wykańczająca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 06.02.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Ciekawe jak to robią, bo najpierw trzeba zrobić elektrykę, a jestem pewna, że bez okien to sie nie uda bo pewnie pokradną kable. A jednak z oknami może tam ktoś spać a bez to chyba trzeba by czekac do lata. Alarm bez okien tez by chyba zginął. Mam dokladnie ten sam problem. Czesc okien juz mam, w tym tygodniu beda montowane kolejne. Nie mam jeszcze elektryki, wiec i alarmu niet W tygodniu budowy pilnuja robotnicy, ktorzy spia w domu, a w weekendy dwa olbrzymie psy. Nie mniej tez jestem w strachu, czy nie znajdzie sie ktos, kto mi zwedzi te okna ... Na elektryke musze jeszcze dwa tygodnie poczekac. Projekt konczony jest przez architekta wnetrz, a to niestety troche trwa. Alarm tez wyceniony i bez bajerow to koszt ok. 4.000 PLN. Takim lobuzom to rece powinny usychac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zytulina 06.02.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 U mnie jutro kończą wstawiać okna. Elektryk wchodzi ze swoją ekipą w czwartek ,a jutro do południa ma być gotowa wycena alarmu tak że w pierwszej kolejności będziemy montować kabelki od alarmu a potem resztę a zapomniałam w czwartek montaż bramy garażowej.Ale jakoś i tak budzę się w nocy i myślę czy czasem jakiś nieproszony gość się nie kręci po mojej chałupce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 07.02.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Andzia, po blachodachówkę ruszaj do Ambitu, dostaliśmy od nich naprawde dobry rabat, a z tego co wiem maja tez dekarzy. U mnie skonczyli kłaść folię. Od piątku albo poniedziałku ruszają z blachą.. Jeśli nadal bedę z nich taka zadowolona, to podam namiary:) A jaki kolor dachu będziesz miała? Folia niczego sobie kolor grafit, blachodachówka Ruukki Ale śniegu w nocy nasypało tyle, ze roboty dekarzy wstrzymane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 07.02.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 e.kala, naprawde współczuje Kiedy zamierzasz wstawiac te okna? My w marcu i chyba jednak ktos bedzie musiał tam juz od tego czasu spać skoro tak kradną... Ale nie wyobrażam sobie tego spania , bo to zimno bedzie jeszcze Nie wiadomo jak to wszystko rozwiązac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 07.02.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 betti u nas wykonawca daje nam koze coby dogrzewac bo i szybciej tynki wyschną i lepiej dogrzać a po wylewkach będzie kominek z dgp i też będzie grzał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 07.02.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 betti u nas wykonawca daje nam koze coby dogrzewac bo i szybciej tynki wyschną i lepiej dogrzać a po wylewkach będzie kominek z dgp i też będzie grzał.. My niestety nie mamy takiego fajnego wykonawcy... Sami musimy o tym pomyslec zeby ciepło było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 07.02.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 My w jednym dniu wstawialismy okna i drzwi i montowalismy alarm. Z tym, ze my mamy prad pozyczony od sasiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts