Ewik_1 07.02.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 betti u nas wykonawca daje nam koze coby dogrzewac bo i szybciej tynki wyschną i lepiej dogrzać a po wylewkach będzie kominek z dgp i też będzie grzał.. My niestety nie mamy takiego fajnego wykonawcy... Sami musimy o tym pomyslec zeby ciepło było Beti, taką kozę można kupić w markecie za jakieś 300zł do tego rury. U nas też taka koza stoi, przy okazji pali się kartony, drewno z budowy. Fajna sprawa, potem tylko przeczyścimy komin przed podłączeniem kominka. Polecam bo warto dogrzać domek i spalić zbędne pozostałości budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 07.02.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Andzia, po blachodachówkę ruszaj do Ambitu, dostaliśmy od nich naprawde dobry rabat, a z tego co wiem maja tez dekarzy. U mnie skonczyli kłaść folię. Od piątku albo poniedziałku ruszają z blachą.. Jeśli nadal bedę z nich taka zadowolona, to podam namiary:) A jaki kolor dachu będziesz miała? Folia niczego sobie kolor grafit, blachodachówka Ruukki Ale śniegu w nocy nasypało tyle, ze roboty dekarzy wstrzymane U nas też nasypane śniegu Ale w moim przypadku to elektrykowi nie przeszkadza W przyszłym tygodniu będzie robiona kanalizacja, a niedługo po tym wylewki i tynki Oby nie zapeszać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 07.02.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Dzięki Beti za namiary.Jak skończyli u Ciebie to daj jakiś telefon, kto wie czy nie będzie trzeba rozbierac dachu i robić od nowa, wściekła jestem jak nie wiem co. e. kala współczuję, co za sukinsyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 07.02.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Dzięki Beti za namiary.Jak skończyli u Ciebie to daj jakiś telefon, kto wie czy nie będzie trzeba rozbierac dachu i robić od nowa, wściekła jestem jak nie wiem co. andziu, jeszcze nie skonczyli, dopiero ofoliowali dach. Jednak postaram sie zdobyc numer faceta, ktory z nimi współpracuje, a zajmuje sie więźbami. Bo rozumiem, ze najprawdopodobniej tzreba bedzie robic ponownie więźbe? Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 07.02.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Nie wykluczone, że trzeba będzie robić od nowa. Problem polega na tym, że robili więźbę bez dokumentacji, kierownik wstryzmał budowę i stoimy. Nikt nie chce nam zrobić wyliczeń, każdy się boi. Nieoficjalnie mówią, że to się da poprawić, ale na tym się kończy. Nie wiem już co robić, nie znam się na tym. Myślę, że to sie da poprawić, ale nie mam nikogo kto by powiedział co i jak. Utknęliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 07.02.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Dziewczyny dzięki za wsparcie. Trochę ochłonęłam i szukam kogoś kto będzie mieszkał w domu po wstawieniu okien. Wstawimy tam piec lub kozę i jakoś trzeba będzie przetrwać okres do zamontowania alarmu. beti555 ja też sobie tego nie wyobrażam a muszę andzia78 ty to masz dopiero nerwówkę z tym budowaniem. Mam nadzieję, że to wszystko przetrwamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 07.02.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Cześć dziewczyny. Dawno mnie tu nie było. Znowu chróbska. Ale u Was robota wre, śniegi wiatry Wam nie straszne. I dobrze. A ja się musze pochwalić, że zakupiliśmy projekt. Teraz użeramy się z papierologią. Strasznie tego dużo i trochę się gubimy.Ale damy radę!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 07.02.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Zaświtało dla mnie światełko w tunelu, da się to poprawić, ale muszę czekać tydzień na wyliczenia... uff, już myślałam, że trzeba bedzie wszystko rozbierać i czekać na nowe drewno. Już pomału też myślę o oknach i o tym jak tu tego upilnować....byle do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 07.02.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Andzia, bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 07.02.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Ja jutro idę do energetyki Już się boję....................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 07.02.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Ja jutro idę do energetyki Już się boję....................... Co bedziesz załatwiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 07.02.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Ja jutro idę do energetyki Już się boję....................... Co bedziesz załatwiać? Muszę im złozyć projekt przyłącza energetycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zytulina 07.02.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witam panie budujące.dzisiaj miał być ostatni dzień montażu okien i coooo no przecierz musiało się coś wydażyć.kilka okien nie dojechało z fabryki a jedno uszkodzili w transporcie noooo czyli normaaaaaaa.facet od alarmu też cichoszaaa jutro do niego zadzwonię i chyba mu podziękuje ale gdzie szukać następnego ''barana'' który obietnic nie dotrzymuje?????bo chyba inaczej tych niesłownych tak można nazwać.jutro ma być brama do garażu ciekawe czy to wypali????oby bo chyba zwarjuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 07.02.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witam panie budujące. dzisiaj miał być ostatni dzień montażu okien i coooo no przecierz musiało się coś wydażyć.kilka okien nie dojechało z fabryki a jedno uszkodzili w transporcie noooo czyli normaaaaaaa. facet od alarmu też cichoszaaa jutro do niego zadzwonię i chyba mu podziękuje ale gdzie szukać następnego ''barana'' który obietnic nie dotrzymuje?????bo chyba inaczej tych niesłownych tak można nazwać. jutro ma być brama do garażu ciekawe czy to wypali????oby bo chyba zwarjuję Normalka Musisz sie przyzwyczaić do ruchomych terminów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 07.02.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Dziewczyny, jeszcze chciałam zapytać, ile płaciłyście lub będziecie płacić za wykończenia typu - tynki (gąbkowane i zwykłe) ocieplenie dachu+płyty k-g elewacja (ocieplenie+siatka+klej) wylewki (chudziak i zwykłe) ??? Chciałabym zobaczyć, jak wyceniła się moja ekipa i ogólnie porównać dane A macie może wzór umowy, jaką należy podpisać z budowniczymi na to właśnie wykończenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zytulina 07.02.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 premiumprepium ja znalazłam firme do tynków za 19 zł za m2 z materiałem, wylewki za 12zł za m2 ale sama robocizna materiał we własnym zakresieocieplenie dachu i elewację budynku będziemy robić sami z pomocą znajomego który budowe ma za sobą i zna się na tym a proponuję Ci sprawdzić jeszcze w innych firmach ja właśnie szukam teraz stolarza który zrobi nam schody i kuchnię i też zapraszam kilku na pomiar i wycenę[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 07.02.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Andzia, wysłałam Ci na priva namiar na dekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 07.02.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 premiumprepium ja znalazłam firme do tynków za 19 zł za m2 z materiałem, wylewki za 12zł za m2 ale sama robocizna materiał we własnym zakresie ocieplenie dachu i elewację budynku będziemy robić sami z pomocą znajomego który budowe ma za sobą i zna się na tym a proponuję Ci sprawdzić jeszcze w innych firmach ja właśnie szukam teraz stolarza który zrobi nam schody i kuchnię i też zapraszam kilku na pomiar i wycenę[/b] Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 08.02.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Beti, jesteś kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 08.02.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Beti, jesteś kochana Och, zbyt wielkie słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts