Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB BUDUJĄCYCH KOBIET

EFKAkonewka

Recommended Posts

Jestem po rozmowach z ekipą od wykończeń i z panem od ogrzewania.

Słuchajcie to jeszcze duuuuuuuuużo przed nami. A ile kasy bedzie potrzebne :o . Czekam na ich wyceny i już sie boję.

Strasznie dzisiaj zmarzłam na budowie czekajac na jednego z wykonawców. Było zimno, wietrznie, samochodem nie podjechaliśmy taka straszna droga. Natomiast mój małżonek chodził po naszych włościach i mówił "ależ tu pięknie" :wink: :D

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na razie czekam na obliczenia, żeby sprawdzić co trzeba poprawić. Powinnam wiedzieć może jutro. Natomiast budowlańca wzięliśmy ostro z innymi ludźmi, u których buduje. Postraszenie więzieniem, nadzorem budowlanym, sądem i firmą windykacyjną poskutkowało na razie. Skończył ściany zewnętrzne i zrobił ocieplenie domu. Uff...

zapalenie płuc

Wiesz co, to zapalenie płuc, zauważyłam, jest ostatnio bardzo "popularne" u małych dzieci. Mojego kuzyna córcia, rok i 3 miesiące, też zachorowała w przeciągu dwóch dni na prawostronne zapalenie płuc. Mama jej w szpitalu nie zostawiła, ale przyjeżdża do niej pielęgniarka i mała ma zastrzyki, no i jakieś leki, syropki :roll:

W sprawie budowy - w sobotę spotkamy się z ekipą, która budowała nam dom, a teraz będzie go wykańczać. Będziemy negocjować :wink:

No i, o dziwo, mój mąż przestał upierać sie przy błękitnych kafelkach w łazience, bo spodobał mu się kolor....groszkowy :p :lol:

e.kala, mozesz napisac na który styropian w koncu sie zdecydowałaś? I na jaką wełnę?

Zamówiliśmy Super-Matę 150mm i 50mm Isover

Jest to bardzo dobra wełna i droższa ale zdecydowaliśmy się nie zwiększać grubości ocieplenia powyżej 200mm a dać wełnę o lepszych parametrach.

Styropian nie zamówiony.

e.kala, mozesz napisac na który styropian w koncu sie zdecydowałaś? I na jaką wełnę?

Zamówiliśmy Super-Matę 150mm i 50mm Isover

Jest to bardzo dobra wełna i droższa ale zdecydowaliśmy się nie zwiększać grubości ocieplenia powyżej 200mm a dać wełnę o lepszych parametrach.

Styropian nie zamówiony.

ja kupiłam dokładnie to samo :lol:

No widzę, że wszędzie postępy, coś sie dzieje :) Super, oby tak dalej, trzymam za Was wszystkie kciuki :)

Ja odebrałam we wtorek projekty przyłączy. Tego było więcej niż papierów do pozwolenia na budowę! Dziś miałam spotkanie z elektrykiem. Popatrzył, pomierzył, zabrał projekty, dane, za tydzień będzie umowa, a za miesiąc - jak pogoda pozwoli - prąd :) To będzie pierwszy widoczny resultat na dziłce. Na razie to tylko pieniędzy ubywało, a przybywało papierów :) W poniedziałek trzeba zająć się wodą no i zacznę batalię o kredyt... Strach się bać :)

Witam Panie

Oferuję Sprzedaż - montaż - serwis

- Systemy alarmowe

- Kamery

- Domofony i Videodomofony

- Centrale telefoniczne

- Automatyka do bram i rolet.

- Integracja systemów.

Do sporządzenia oferty potrzebuję podania ilosci pomieszczeń w budynku lub przesłania @ rzutów.

W pprzypadku kontaktu telefonicznego kosztorys po 30 minutach.

Na zakup sprzętu do 10 % rabatu od cen netto producenta, do sprawdzenia http://www.satel.pl

Na montaż w zależności od wielkości systemu do 10 %

Krawczak Wojciech - 0660-140-204

[email protected]

Pozdrawiam

No widzę, że wszędzie postępy, coś sie dzieje :) Super, oby tak dalej, trzymam za Was wszystkie kciuki :)

Ja odebrałam we wtorek projekty przyłączy. Tego było więcej niż papierów do pozwolenia na budowę! Dziś miałam spotkanie z elektrykiem. Popatrzył, pomierzył, zabrał projekty, dane, za tydzień będzie umowa, a za miesiąc - jak pogoda pozwoli - prąd :) To będzie pierwszy widoczny resultat na dziłce. Na razie to tylko pieniędzy ubywało, a przybywało papierów :) W poniedziałek trzeba zająć się wodą no i zacznę batalię o kredyt... Strach się bać :)

Ja też mam już projekty przyłączy gotowe, teraz czekają mnie kolejne przyjemności z tym związane ;)

e.kala, oglądnęłam sobie Twój domek i tak się zastanawiam, czy na parterze kuchnię połączyłaś z małym pokojem czy zostawiłaś jak w projekcie? :)

No i gratuluję ładnego domku! :p

e.kala, oglądnęłam sobie Twój domek i tak się zastanawiam, czy na parterze kuchnię połączyłaś z małym pokojem czy zostawiłaś jak w projekcie? :)

No i gratuluję ładnego domku! :p

Kuchnia połączona jest z salonem. Na poczatku była zamknięta ale jakoś tak było dziwnie. Mały pokój bedzie gościnno- biblioteczny. Pomiędzy salonem a kuchnią chciałabym takie drzwi przesuwne, nie widać ich jak są otwarte a jak będę chciała oddzielić pomieszczenia to będzie można.

Dzisiaj byliśmy na działce i dzieci zjeżdżały na sankach na polach za domem. Było fajnie.

Cześć kobietki!

u nas dzisiaj wchodzi kablowy,do końca tygodnia mają być zamontowane drzwi wejściowe. a wczoraj kupiliśmy z mężem watkę do ocieplenia poddasza.mam tylko problem z alarmem trudno jest się zdecydować,jeszcze chciałabym sprawdzić ze dwie oferty tylko nie mam żadnych namiarów muszę popytać po znajomkach i coś pomyśleć.no to już nie nudzę więcej tylko się biorę za robotkę.

A to ja sie pochwalę okablowaną górą, jest zrobiona dokładnie i naprawdę porządnie, a do tego taki porządek po sobie elektryk zostawił, ze byłam zdziwiona :)

Dziś elektryk zaczął dół, a dodatkowo pojawili się panowie od instalacji :)

http://preview.jjuzek.photosite.com/~photos/tn/8446052_348.ts1171274686000.jpg

http://preview.jjuzek.photosite.com/~photos/tn/8446057_348.ts1171274718000.jpg