sylvia1 12.02.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 premium masz śliczne kabelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 12.02.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 premium masz śliczne kabelki Fajna jestem, sie kabelkami zachwycam. I rurami. Ach, jakie one piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 12.02.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Fajna jestem, sie kabelkami zachwycam. I rurami. Ach, jakie one piękne Rzeczywiscie, kabelki pieknie polozone Ja jeszcze na ten widok bede musialam poczekac. Ale w marcu ... tez oczy naciesze elektryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 12.02.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 oooj kobitki, ja chyba na te kabelki poczekam najdłużej, jednak póki co cieszę oko Waszymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 12.02.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Najdłużej to chyba ja poczekam Choć coraz wiecej wskazuje na to, że któcej niż myślałam, bo znowu pojawiła się opcja kredytu. Ale już raz to przerabiałam, nie udało się, więc nie chcę i tym razem zapeszać W każdym razie wykonawca chciałby wchodzić na budowę jak najszybciej, tyle, że pogoda jest jaka jest, trzeba czekać na lepszą, żeby wodę i prąd dociągnąć... Miało być spokojnie, same fundamenty w tym roku, a tu nagle takie tempo się szykuje, że się bać zaczynam O ile w ogóle coś z tego będzie... ten kredyt nieszczęsny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 12.02.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 penny grunt to optymizm - musi się udać.. jeśli zaś mowa o kredycie próbowałaś PKO BP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 12.02.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Próbowałam, ale wcześniej chciałam brać kredyt na część inwestycji, reszta miała być finansowana ze sprzedaży mieszkania. Tyle, że mieszkania siostry - a tego mi nie chcą uznać za wkład własny. Mojego mieszkania też mi nie chcą uznać, bo toczy się sprawa z developerem o założenie księgi wieczystej. I tak cud, że to mieszkanie mam, bo są tacy co kasę zapłacili i stoi budynek w stanie surowym... też niezły cyrk tam jest... W każdym razie teraz wzrosła mi znacznie zdolność kredytowa (święta, nagrody, trzynastki itp ) więc zaczynam poszukiwania od nowa, na całą inwestycję. Jutro mam się spotkać ze sprawdzonym doradcą kredytowym i mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze Ale jak mówię, nie chcę zapeszać No i oczywiście dylemat... franki czy nie franki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 12.02.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam, jestem tu nowa i chciałam sie z Wami przywitać. Mam na imie Julia i na wiosnę zaczynam budować dom w Wawrze (Warszawa) wg indywidualnego pomysłu:) Mam nadzieje, ze znajdę u Was wsparcie i pomoc w odpowiedziach na nurtujące pytania. Tymczasem pozdrawiam Was serdecznie Julia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 12.02.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Miło, że nasze grono z dnia na dzień staje się większe Witam cieplutko (choć za oknem mróz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolomama 12.02.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Julinex witaj. Znamy się z forum babyboom - DZIECI MAJOWE. Mój nick Olka30w. Jak się ma Twój Antoś? Tak chyba ma na imię? Mój Olivier to już duży chłopiec. 10 kg żywej wagi. mam co nosić . My z budową ruszamy tuż tuż. Za tydzień wytyczamy budnek i wjeżdża koparka. Ta budowa to dla mojego dzieciątka. Chcemy, by wychował się w domu z ogródkiem. Pozdrowienia dla Twojego synka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 13.02.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Przyszłam się wypłakać, bo właśnie nas olał gość od rekuperatora. A my jesteśmy zdecydowani na reku i nie robiliśmy komina wentylacyjnego w kuchni. Teraz zaczynają kłaść tynki, a my powinniśmy najpierw zrobić przepusty i pociągnąć kable. Mam już dość tych fachowców. Mógł przynajmniej powiedzieć, że nie zrobi, a tak umawia się - nie przyjeżdza, przekłada spotkania i odwołuje. Muszę teraz na gwałt szukać kogoć nowego. Mam jedynie pocieszenie, że według przesądu, jak się odmawia kobiecie w ciąży, to się w domu myszy lęgną albo człowieka pech spotyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 13.02.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Ewik z ciekawości kto Cie olał? u nas reku będzie robił Witek wiem, że w Warszawie też robi... stronka firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 13.02.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Julinex witaj. Znamy się z forum babyboom - DZIECI MAJOWE. Mój nick Olka30w. Ojej ale fajnie. Super że i tu mozna spotkać znajomych z innych forów. Antos rowniez ma 10 kg Kawał z niego chopa - jest co nosić. Fajnie mam nadzieje, ze masz swoj dziennik budowy lub ze wkrotce go zalozysz. Chetnie sledzilabym postepy w pracach. Pozdrawiam serdecznie, ucalowania dla synka p.s. dawno mnie nie bylo na babyboomie. Musze tam zajrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 13.02.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witam, jestem tu nowa i chciałam sie z Wami przywitać. Mam na imie Julia i na wiosnę zaczynam budować dom w Wawrze (Warszawa) wg indywidualnego pomysłu:) Mam nadzieje, ze znajdę u Was wsparcie i pomoc w odpowiedziach na nurtujące pytania. Tymczasem pozdrawiam Was serdecznie Julia Witamy witamy Zapraszamy serdecznie! Ja byłam dziś w US, dostaniemy całkiem miła sumkę ze zwrotu VAT I nawet w energetyce było ok, ale to i tak kupa dziada Generalnie, to mnie tyle miłych rzeczy dziś spotkało, że mam wspaniały humor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 13.02.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Ewik z ciekawości kto Cie olał? u nas reku będzie robił Witek wiem, że w Warszawie też robi... stronka firmy Ten sam. Ofertę mailem przygotował bardzo sprawnie, ale trudno było się umówić na spotkanie, choć robi reku u sąsiada. Raz go "dorwałam" jak był u sąsiada, potem jak chciałam się spotkać z mężem, by omówić szczegóły - nie mogliśmy się spotkać. Teraz wydzwaniam do niego by się umówić, przekłada, odwołuje spotkania sms-em, dziś ma wyłączony tel. A jak tracę trochę cierpliwość. W zasadzie teraz prace są na 1 dzień - zrobić przepusty i kabelki. Nie mam z nim umowy, ale nie wiem czy jest sens dzwonić dalej i prosić się o instalacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 13.02.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witam jestem tutaj nowa i chciałam sie z Wami przywitac. Szczegonle całusy dla sylvi1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 13.02.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Ewik z ciekawości kto Cie olał? u nas reku będzie robił Witek wiem, że w Warszawie też robi... stronka firmy Ten sam. Ofertę mailem przygotował bardzo sprawnie, ale trudno było się umówić na spotkanie, choć robi reku u sąsiada. Raz go "dorwałam" jak był u sąsiada, potem jak chciałam się spotkać z mężem, by omówić szczegóły - nie mogliśmy się spotkać. Teraz wydzwaniam do niego by się umówić, przekłada, odwołuje spotkania sms-em, dziś ma wyłączony tel. A jak tracę trochę cierpliwość. W zasadzie teraz prace są na 1 dzień - zrobić przepusty i kabelki. Nie mam z nim umowy, ale nie wiem czy jest sens dzwonić dalej i prosić się o instalacje. to zadzwoń do mariano jego musisz znaleźć w użytkownikach choć nas to on olał... zmartwiłaś mnie W. ale on ponoć rzeczywiście bardzo zajęty jest co potwierdzają osoby u których robił reku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 13.02.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witam jestem tutaj nowa i chciałam sie z Wami przywitac. Szczegonle całusy dla sylvi1 QQRQ dzięki... i witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 13.02.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 E.kala, CAEN - gdzie kupilyscie welne i za ile (jakby co, moze byc na priva)? Zostawilyscie na przechowanie?My jesteœmy na etapie poszukiwania majstrów. Mam nadzieje, ze znajdziemy kogos dobrego. Na razie mamy zaklepanego tynkarza, konczymy rozmowy z elektrykiem i jestesmy w trakcie wybierania ekipy od wod-kan.E.kala - a propos elektryków, to trudno porównywac wprost ceny, bo zalezy co Ci elektryk robi. Ja spotkalam sie z wycenami zarówno od punktu (gdzie punkt to gniazdko lub lampa+wlacznik) za 25pln za punkt, jak i z wycenami za kondygnacje. Ten drugi sposób proponowalo mi 3 elektryków i wydaje mi sie to sensowniejsze. Za pelne okablowanie domu (elektryka, telewizja, siec komputerowa, telefony, alarm, domofon, sterowanie brama, oswietelnie naokolo domu itp.) panowie z którymi rozmawialam proponowali mniej wiecej 3000-4000tys. (za robocizne) - to byla cena taka standardowa przez telefon, bez ogladania projektu. My jestesmy na etapie ustalania szczegolow z jednym z elektrykow - dodatkowo Pan bedzie nam jeszcze robil zasilanie do domu od skrzynki i byc moze odkurzacz centralny - to dodatkowe koszty. Poza tym z elektrykami mozna sie tez umówic na wykonanie pomiarów i dokumentacji odbiorczej (to potrzebne do odebrania domu), na montaz gniazdek/lamp po tynkowaniu (tu podaja cene za gniazdko/lampe) itp. - to tez dodatkowe koszty, ale to akurat mozna zrobic samemu jak sie ma troche czasu. Tak wiec zakres prac moze byc rózny, wiec ceny tez rózne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 13.02.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 to zadzwoń do mariano jego musisz znaleźć w użytkownikach choć nas to on olał... zmartwiłaś mnie W. ale on ponoć rzeczywiście bardzo zajęty jest co potwierdzają osoby u których robił reku Generalnie wszystkie firmy instalujące REKU sa bardzo zajęte. Wentylacja mechaniczna to już nie luksus i wiele osób się na nia decyduje. Szukam ciągle, może kogoś znajdę. Co do W. to chyba lepiej podpisać z nim umowę, bo to bardziej zobowiązuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts