sylvia1 16.02.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 A mi dziś pan elektryk obwieścił, że mam już na działce skrzyneczkę i za dwa tygodnie będzie w niej prąd Żeby jeszcze z kredytem tak łatwo poszlo... rany ale bym chciała taki prąd i taką skrzynkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 16.02.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 A ja bym chciała miec droge dojazdową na działkę A nie błotnisty wąwóz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 16.02.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 A ja bym chciała miec droge dojazdową na działkę A nie błotnisty wąwóz hahah jak u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 16.02.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 A mi dziś pan elektryk obwieścił, że mam już na działce skrzyneczkę i za dwa tygodnie będzie w niej prąd Żeby jeszcze z kredytem tak łatwo poszlo... Witam a ile kosztował cię ten prądek? pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 16.02.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Jestem z Wawy - podpowiedzcie u komu w Wawie i okolicach warto dac okna do wyceny zarowno pcv jak i drewniane? Kto by mi polecił jakąś firmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 16.02.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 A mi dziś pan elektryk obwieścił, że mam już na działce skrzyneczkę i za dwa tygodnie będzie w niej prąd Żeby jeszcze z kredytem tak łatwo poszlo... Witam a ile kosztował cię ten prądek? pozdrawiam Mariusz No tania przyjemność to to nie jest... wszystko co z prądem związane to tak, warunki przyłączenia 146,40, umowa o przyłąćzenie mocy to coś ok 2000 PLN, potem projekt przyłącza 1700 (ale tu wiem, że przepłaciłam i to sporo, na pewno można zrobić dużo taniej...) no i w końcu wykonanie przyłącza (skrzynka, licznik, zapas kabla żeby podłączyć dom i wszystko co potrzebne, żeby korzystać z prądu na budowie) - 3500 PLN. Duuużo, ale jakbym sama nie zrobiła to prąd byłby w sierpniu 2008, dla mnie to za długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 16.02.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Dzięki penny cena projektu tragedia ile może być taniej? liczniek sama musiałaś kupić? kabel pewnie ziemią? Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 16.02.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Dzięki penny cena projektu tragedia ile może być taniej? liczniek sama musiałaś kupić? kabel pewnie ziemią? Mariusz Nie wiem ile dokładnie taniej można, spotkałam się na forum z cenami rzędu 800-1000 PLN. Za cały materiał płaciłam sama - to jest ta ostatnia kwota - materiał plus wykonanie. Jeszcze nawet nie widziałam jak to wygląda, bo tydzień temu z elektrykiem omawiałam co i jak, w sobotę miałam podpisywać umowę i czekać 2-3 tygodnie, a tymczasem pan wczoraj zadzwonił i powiedział, że wszystko już zrobione Kabel ziemią - przeciągany pod drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 16.02.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 My za projekt przyłącza płaciliśmy 200pln (dwóch innych projektantów chciało za to samo 400pln). Nie wiem czy mówimy o tym samym? Bo poza tym wcześniej musieliśmy również na własny koszt wykonać projekt podciągnięcia prądu od najbliższego transformatora do granicy naszej działki (chyba analogicznie jak Penny - jeśli czekalibyśmy na tą akcję ze strony Energii, to doczekalibyśmy się w przyszłym roku - to w związku z tym, że Energa wymyśliła sobie, że od razu trzeba zrobić projekt do ponad 20 działek w okolicy, trzeba zbudować nowy transformator, pociągnąć linię ponad kilometr z sąsiedniej wioski itp.) - jakbyśmy czekali na ten projekt to budowę musielibyśmy odłożyć o rok. Nasz projekt rozbudowy sieci to była już większa sprawa i kosztował chyba ok. 1500pln. CAEN, e.kala - dzięki za info o wełnie My już zaklepaliśmy elektryka. Jeśli nie będzie ostrej zimy, to wchodzi do nas w połowie marca, dzień-dwa przed wstawieniem okien - tj. przygotuje nam instalację do alarmu, żeby po wstawieniu okien alarm był już sprawny. Przy okazji pytanko - jakie macie/planujecie mieć czujki alarmowe? Czujki ruchu, inercyjne? Elektryk twierdzi, że kontaktrony są bez sensu i namawia nas na czujki ruchu, ale one dają się 'znieczulić' na obiekty do 30kg, a my myślimy o golden retrieverze, a z opisu rasy wynika, ze taki golden waży właśnie w okolicach 30kg i mógłby być problem z przebywaniem pieska w domu w momencie załączenia alarmu. No i tak się zastanawiamy na co się zdecydować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 16.02.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Prąd mówicie.... Już mam projekt przyłączy, zbieram teraz papiery potrzebne do podpisania umowy z energetyką. Musimy tylko zrobić instalację z domu do puszki, a "resztą" zajmą się oni Najbardziej denerwuje mnie to, ze nie interesuje ich, ze mamy prąd do celów budowlanych podciagniety z działki rodziców, dodatkowo wg najniższej stawki, do czasu odbioru domu, będziemy im płacić 23 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 16.02.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Jestem z Wawy - podpowiedzcie u komu w Wawie i okolicach warto dac okna do wyceny zarowno pcv jak i drewniane? Kto by mi polecił jakąś firmę jareko z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 16.02.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Dzięki Wszystkim za info o prądzie pozdrawiam i życzę powodzenia Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 16.02.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 zerknijcie do mojego dziennika co myślicie o tej kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 16.02.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 dla mnie super, ale to juz wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 16.02.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 dla mnie super, ale to juz wiesz Też mam takie zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 17.02.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 dzięki.. w końcu doszłam chyba do konsensusu z tą kuchnią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 17.02.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Cześć dziewczyny! Jadę dziś na poważną rozmowę w celu ustalenia kosztów i podpisania umowy dotyczącej wykończenia domu Będę się targować, a co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 17.02.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 targuj sie pewnie, a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 17.02.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Się targowałam I umowę spisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Słomiana 18.02.2007 00:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Jakoś kobitki spać nie mogę . Jest 01.30 a ja ciągle na chodzie. Nerw jakiś, czy co? Wkrótce tj. myślę za 2 m-ce pierwsze wykopki u mnie na budowie. Dom sama wymyślałam bo teren jak piękny tak i trudny. Ciagle jeszcze nie mogę się nadziwić, że w biurze projektowym tak gładko poszło i tylko dokonane zostały niewielkie kosmetyczne zmiany. Na tym etapie jestem zadowolona z osiągnięć ale co dalej? Pewnie nie raz będę tu zaglądać ... mój Kochany dużo pracuje a ja od m-ca jestem na urlopie wychowawczym. Powoli przyzwyczajam się więc do roli BABY BUDOWNICZEJ tj. przynieś, wynieś, pozamiataj, sprawdź w internecie, zadzwoń, umów, ponegocjuj... itd. Dlatego każde wsparcie mile widziane. Która kobitka z okolic Rybnika i Jastrzebia to niech odezwie się na priv. Solidaryzuje się z Wami i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts