penny 19.02.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Sprawdziłam, dotknęłam, skrzyneczka na działce stoi jak malowana W ciągu dwóch tygodni zamontują licznik no i będzie prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 19.02.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Sylvia1 fajne pomysły na kuchnie. Bardzo mi sie podobają. Mam tylko jedną uwagę do Ciebie, abys zastanowiła sie dobrze nad kuchenką w rogu. Takie rozwiązanie jest mało - praktyczne: po pierwsze gotować przy takim układzie moze tylko i wyłącznie jedna osoba. Nawet mąż nie pomoże Ci zamieszać bo nie będzie dostępu. Mam teraz taki układ i to jest wymysł diabła- dodam tez ze kuchnie mam bardzo małą, ale juz nie mogę sie doczekac kuchni w swoim domku Wydaje mi sie ze lepszym rozwiazaniem bedzie kuchenka w tym samym ciągu co zlew - ale nie bezposrednio tez przy zlewie... Pozdrawiam J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 19.02.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Też słyszałam, że kuchenka w rogu to niezbyt dobry pomysł. A ja po weekendowym przeglądzie sklepów meblowych dochodzę do wniosku, że podobają mi się tylko czerwone kanapy Tym samym zaczynam dojrzewać do kolorystyki czerwono-kremowo-beżowo-brązowej w części dziennej. Najpierw chciałam wszystko w odcieniach żółci-kremów itp. Ale żółty do czerwonego mi nie pasuje, a skoro tylko czerwone kanapy są fajne , to zaczęłam powracać do mojej niegdysiejszej wizji zastosowania czerwieni. No, a do czerwieni wydaje mi się że pasują beże/brązy. No i tak sobie myślę, że czerwone kanapy i jakieś czerwone akcenty w kilku miejscach dadzą fajny, mocny efekt, a beże i kremy dadzą wrażenie przytulności. Do tego parę akcentów brązowych i chyba razem to wszystko trzymałoby się kupy. Kiedyś miałam wizję salonu w kolorach czerwono-biało-czarnych, ale obecnie myślę, że to dla mnie zbyt mało przytulne zestawienie. Co o tym wszystkim myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 19.02.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 cześć wkleiłam nowy pomysł na kuchnie... zapraszam do dziennika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 19.02.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 izi7 czerwono-biało-czarnoto dla mnie trochę za sztywno, biurowomi osobiście żle by się tak odpoczywałoRzeczywiście czerwona kanapa może dać niezły efekt + jakieś tam drobiazgi, sama w sobie jako najważniejszy mebel w salonie przykuwa uwagę a jeśli do tego ten kolor- to dominacja gotowa. Jednak to wymaga odwagi jednocześnie stwarza zagrożenie że szybko się znudzi. ja osobiście mam słabośc do kanap maślanych, jasnobeżowych (skóropodobnych np) i jeśli miałabym wyrazić swoją opini to prędzej zdecydowałabym się na neutralne kolory ale do tego np czerwone poduchy, co najwyżej czerwona pufa czy fotel.Wiem że to może trochę zachowawczo ale jeśli kasy jest mało i raczej nie ma co liczyć na częstą wymianę tego mebla to trochę praktyczności -tania możliwość zmiany koloru, kształtu dominującego jest wskazana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldio 20.02.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Podpisuję się pod Ma Emi, zwłaszcza, że lubię częste zmiany. sylwia1 ta najnowsza wersja kuchni bardziej mi się podoba (kuchnia i stół).W jakich programach robiłaś ten projekt, jeden chyba z ikea, a drugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 20.02.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Podpisuję się pod Ma Emi, zwłaszcza, że lubię częste zmiany. sylwia1 ta najnowsza wersja kuchni bardziej mi się podoba (kuchnia i stół). W jakich programach robiłaś ten projekt, jeden chyba z ikea, a drugi? ale najnowsza tzn ta z wczoraj? robiłam projekt w PRO100 jedyny problem to wersja demo nie ma możliwości zapisywania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zytulina 20.02.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Wpadłam na chwilkę żeby dzień dobry powiedzieć . Do pracy się wybieram a jakoś tak nie chce się z domciu wyjść.Wszystkim budującym kobietkom miłego dnia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 20.02.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Hejka! A nam zamontowali bramę garażową Zaraz pojadę ją zobaczyć. zytulina, Tobie również miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 20.02.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Witajcie, ja jestem juz w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 20.02.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1652879#1652879 Dziewczyny, mogłybyście zerknąć i coś doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldio 20.02.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 ale najnowsza tzn ta z wczoraj? robiłam projekt w PRO100 jedyny problem to wersja demo nie ma możliwości zapisywania tak, ta ostatnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 20.02.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 ale najnowsza tzn ta z wczoraj? robiłam projekt w PRO100 jedyny problem to wersja demo nie ma możliwości zapisywania tak, ta ostatnia a to dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.02.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 SylviaPrzeczytałam właśnie twoje podsumowanie wydatków stanu surowego i muszę przyznać, dużo nie rozumiem. Mój domek podobny, tyle że bez garazu, 105 m2 (120 całkowita) Nie stoi jeszcze ale niektóre rzeczy mamy już kupione więc porównuję ceny. Mam np cały dach z obróbkami, dachówką oknem dachowym i folią kupiony za 11 000. Dekarz się umawiał na 6 to razem 17. Dlaczego u ciebie 25? Przecież ten dach jest bardzo podobny! Maxy na ściany leżą na składzie, zapłacone 6000. No ale powiedzmy, ściany mogę sobie wyobrazić. Ale strop (jeszcze nie kupiłam) miałam wyceniony na 4000 (też terivę). plus zbrojenie i nadbeton to ile może być - następne 4 - a gdzie do 17000? Zaczynam się bać o swój kosztorys. Czy to możliwe, że tylu rzeczy nie wziełam pod uwagę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 20.02.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Sylvia Przeczytałam właśnie twoje podsumowanie wydatków stanu surowego i muszę przyznać, dużo nie rozumiem. Mój domek podobny, tyle że bez garazu, 105 m2 (120 całkowita) Nie stoi jeszcze ale niektóre rzeczy mamy już kupione więc porównuję ceny. Mam np cały dach z obróbkami, dachówką oknem dachowym i folią kupiony za 11 000. Dekarz się umawiał na 6 to razem 17. Dlaczego u ciebie 25? Przecież ten dach jest bardzo podobny! Maxy na ściany leżą na składzie, zapłacone 6000. No ale powiedzmy, ściany mogę sobie wyobrazić. Ale strop (jeszcze nie kupiłam) miałam wyceniony na 4000 (też terivę). plus zbrojenie i nadbeton to ile może być - następne 4 - a gdzie do 17000? Zaczynam się bać o swój kosztorys. Czy to możliwe, że tylu rzeczy nie wziełam pod uwagę??? EZS niby podobny ale mój większy po wymurowaniu okazało się ze jak się dokładnie policzy powierzchnie to po podłogach wychodzi 160 m2 czemu biuro podaje 118 podczas gdy przy adaptacji wyszło 139 użytkowej to nie wiem... poza tym u meni to cena za materiał i robociznę... napisz mi powierzchnię dachu ( u nas ok 220 m2+ taras) mój też bez garażu. okien dachowych są 2 i 2 wyłazy ale okna wyłazowe, jeśli interesują Cię dokładnie porównania to zapraszam na gg. u nas nie były to maxy a pustaki leiera aczkolwiek jak kupowałam to cenowo wychodziło podobnie za m2. i pustaki na ściany zewn i wewn oraz nadproża tyle wyniosły (+ robocizna) sam strop tez wyniósł niewiele ponad 4 tys ale do tego dochodzi beton stal i schody u nas koszty rozminęły sie o ok 15 tys w stosunku do szacowanych ale za to rzeczy okołodomowe wyszły na 20 tys (a to papierki a to śrubki i się nazbierało, a to ogrodzenia a to garaż a to studnia...) jeśli chcesz szczegółowo pogadać zaraszam na gg wyśle numer na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 21.02.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Dziewczyny - ja z pytaniem do fachowcówczy znacie powody na niecoby bloczki do strolu terriva kupić już terazzastanawiam się czy nie ma to później znaczenia przy kładzeniu - np. różnica wpustów czy coś takiegoMy chcemy jak najwięcej materiałów kupić teraz i dlatego te pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 21.02.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 MaEmimy tez juz zbieramy materiały budowlane a zczniemy najwczesniej w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 21.02.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 MaEmi,Różnica wpustów chyba nie ma znaczenia, bo bloczki kupujesz zgodnie z projektem. Tym bym się nie martwiła. A może spróbuj testowane przez niektórych rozwiązanie, że płacisz teraz w hurtowni za bloczki i masz stara cenę, a odbiór ustalasz na czas sobie dogodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bha 21.02.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Dziewczyny - ja z pytaniem do fachowców czy znacie powody na nie coby bloczki do strolu terriva kupić już teraz zastanawiam się czy nie ma to później znaczenia przy kładzeniu - np. różnica wpustów czy coś takiego My chcemy jak najwięcej materiałów kupić teraz i dlatego te pytanie Mysle że możecie spokojnie. byle tylko wybrac jendego dostawce.. bo Teriva to system a producenci różni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 21.02.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Ewik_1 - mam plac pod nosem to wolę mieć materiał na oku (słyszałam taki komentarz właściciela składu -"te potłuczone do damy temu co zapłacił po 6,5 i tak tanio zapłacił") a kasę wolę wydać terazBa@a - dzięki za podpowiedź - skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts