Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB BUDUJĄCYCH KOBIET

EFKAkonewka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ewik_1 - mam plac pod nosem to wolę mieć materiał na oku (słyszałam taki komentarz właściciela składu -"te potłuczone do damy temu co zapłacił po 6,5 i tak tanio zapłacił") a kasę wolę wydać teraz

Ba@a - dzięki za podpowiedź - skorzystam

My braliśmy bezpośrednio przed położeniem i było kilka połamanych, które wymieniono nam na nowe. Gdybyśmy zamówili wcześniej i składowali na budowie na pewno nie uwzględniliby relkamacji. Dlatego był mój argument za odbiorem terivy przed położeniem.

Ale hurtownicy są różni.

to gratulację

ale pochwal się co z tą umową - jakieś szczegóły :wink:

Szczegóły umowy:

Tynki gąbkowane - 10zł;

Wylewki z ociepleniem (na parterze dodatkowo chudziak) - 9zł;

Ocieplenie zewnętrzne (styropian+siatka+klej) - 18zł;

Ocieplenie dachu+płyty k-g+wykończenie - 20zł.

Zaczynamy w poniedziałek :lol:

Dobry wieczór miłe panie.

premiumpremium twój mąż to chyba z moim musiał wcześniej rozmawiać na temat bramy garażowej bo u mojego to nic nie było tak piękne jak właśnie brama do garażu. A muszę się pochwalić że okna i drzwi to są też piękne no ale niech im będzie garaż jest na pierwszym miejscu.

jeśli chcesz szczegółowo pogadać zaraszam na gg wyśle numer na priva

Dzięki za numer. Poczekam z gadaniem bo jutro idę na targi Łódzkie, zobaczę ceny w realu. Jak mi się nadal nie będzie zgadzać, zgłoszę się :D

Dachu mam 180m, czyli jednak mniej. No i faktycznie powierzchnia jest cała 120m. Może ta różnica trochę tłumaczy.

Okołodomkowych nie liczę, samą kanalizację płacimy 11000 a jeszcze woda, gaz, prąd....

Dobry wieczór miłe panie.

premiumpremium twój mąż to chyba z moim musiał wcześniej rozmawiać na temat bramy garażowej bo u mojego to nic nie było tak piękne jak właśnie brama do garażu. A muszę się pochwalić że okna i drzwi to są też piękne no ale niech im będzie garaż jest na pierwszym miejscu.

Tak tak, garaż jest najpiękniejszym elementem każdego domu. Garaż i wszystko z nim związane :) I dobrze, przynajmniej zachwycony bramą garażową nie będzie się wtrącał do wybierania glazury, paneli i mebli kuchennych ;)

tak dokładnie tak samo myślę a co do mebli kuchennych to już mam zrobione dwie wyceny tylko że projekty nie zawierają do końca tego co bym chciał mieć w swojej kuchni a ceny zabójcze ale to nic w porównaniu z wyceną mebli kuchennych mojego starszego brata . jak na razie to szukam dalej jakiegoś dobrego projektu z którego będę bardzo zadowolona no i cena żeby była przyzwoita

Ja wymyśliłam sobie juz 3/4 kuchni. Na jeden róg przy oknie nie mam w ogóle koncepcji...

A i muszę też jechać wyceny porobić, bo się za późno obudzę :)

sylvia namieszała mi w głowie ze zmywarką, chyba sie do niej przekonuję (do zmywarki ;) ) - ale mój mąż juz mi prawi kazania ;)

ja to sobie tak myślę

że nie odpuszczę i zmywarkę - taką malutką to sobie "kupię"

a raczej pozwolę żeby ktoś mi kupił :wink:

podobno (sama nie mam to sie nie znam) taka niezaduza jest najlepsza, bo żeby do tej dużej zebrać komplet to sie schodzi, a impreski to co dziennie w domu się nie robi

chyba się nie robi

no nie wiem

może co drugi dzień

sylvia namieszała mi w głowie ze zmywarką, chyba sie do niej przekonuję (do zmywarki ;) ) - ale mój mąż juz mi prawi kazania ;)

Nie rezygnuj ze zmywarki. Ja dopóki nie mieliśmy dziecka to niepotrzebowałam zmywarki, lubię zmywanie. Ale teraz to zlew wiecznie jest zajęty i marzę o zmywarce i to jak największej :lol:

Przy dziecku zmywarka to błogosławieństwo, poza tym tam zmywa w wysokiej temperaturze i naczynia są bardziej sterylne niż przy zwykłym zmywaniu ręcznym- to też jakaś zaleta.