Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB BUDUJĄCYCH KOBIET

EFKAkonewka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, po kolejnej przerwie i wielu bojach na placu budowy. Ale tu zaawansowane rozmowy prowadzicie :) Beti gratuluje dachu :D

U nas dzis ma zapasc decyzja co do wywalenia firmy budowlanej, maz wróci z pracy to zaczynamy dzialac. Niech ida w jasna cholere. Chcielismy, zeby chociaz konstrukcje nam skonczyli, ale jak tak beda robic to jeszcze ze 2 lata im zejdzie.

Wstawili nam za male okna i tlumacza sie bledami w projekcie. Po prostu kupili standardowy wymiar, zeby zaoszczedzic. Brama garazowa jest za mala, kupil nam ja w Obi za niecale 800 zl :o rura w wc idzie w druga strone niz powinna. Mam ochote go wywalic i zniszczyc, wiekszej lajzy nie ma na swiecie. Powstrzymuje mnie tylko jedna rzecz, nieskonczona konstrukcja dachu i deski lezace na budowie. Jak go wywale z budowy to zabierze deski, a zanim ja znajde takie to trzoche czasu uplynie. Poradzcie co robic?

Poza tym postanowilam, ze mu nie dam zlotówki, niech mnie poda do sadu, mam dosc. :evil:

no niestety umowa niewiele daje, chyba ze w sadzie. Najchetniej zabralabym te deski z budowy i go wywalila na zbity pysk. Co robic??

Jak wiesz, tez nie miałam wesoło i modliłam sie wrecz o to aby juz ekipy wiecej nie widziec... Jednak podobnie jak Ty byłam troche od nich uzależniona. My po prostu daliśmy im za dużo kasy :-? Jednak jesli Wy nie daliscie im aż tyle żeby nie opłacalo sie wziać innej ekipy, to ich wywalcie. A deski zabierzcie. A jakie to deski? Więźba?

Wiezba. Wiem Betti, ze tez lekko nie maialas, ale mam nadzieje, ze to juz przeszlosc :)

No tak bym chciala zrobic, zabrac deski i ich wywalic. Boje sie tylko, zebym nie miala jakichs problemow przez to, bo oni je kupili.

A jesli chodzi o kase to chyba nie dalismy im za duzo. dostali polowe ceny, wiec zostaloby nam poprawic okna wstawic drzwi i brame, dokonczyc konstrukcje, polozyc blachodachowke, kominy, sciany wewnetrzne i wylewki.

Wydaje mi sie, ze nie jestesmy w plecy z kasa. Jak myslicie?

Wiezba. Wiem Betti, ze tez lekko nie maialas, ale mam nadzieje, ze to juz przeszlosc :)

No tak bym chciala zrobic, zabrac deski i ich wywalic. Boje sie tylko, zebym nie miala jakichs problemow przez to, bo oni je kupili.

A nie jest tak, ze np zapłaciłas im za więcej niz do tej pory zrobili? Jesli tak, to mozesz napisac jakies oświadczenie, ze "konfiskujesz" je na poczet wczesniejszej zapłaty za nie wykonane prace... Mi też grozili... że jak nie zapłace, to budowę spalą :o

A co ze zrobieniem więźby? Oni mieli to robić, prawda? Jakby nie oni, to dzwoniłas pod ten numer, który jakiś czas temu Ci dałam?

Kurcze, Betti to dobry pomysl z ta konfiskata desek. Mysle, ze mogloby to przejsc. Pod numer dzwonilam, wielki edzieki za namiary, facet zajety, ale kazal mi sie skontaktowac potem, wiec dzis wieczorkiem spróbuje jak z mezem obgadam sprawy.

Ok, a jak bedziesz potrzebowała kogoś do położenia potem dachu, to myślę, że bede mogła polecić Ci moją ekipę. Tzn, jutro kończą i wtedy zobaczymy jak kierbud oceni ich prace. W każdym razie my jesteśmy zadowoleni, nawet bardzo, ale wiesz, my to laicy :lol: