mayland 06.03.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 A ze mnie się wszyscy śmieją, że nie dam rady na Boże Narodzenie się wprowadzić Co prawda, nie mam jeszcze nawet fundamentów, że o pozwoleniu na budowę nie wspomnę ale... musi mi sie udać! Chociażby po to, by utrzeć nosa niedowiarkom. Może nie będzie wykończonej całości, może nie będzie kostki przed domem, oświetlenia do bramy, alarmów i domofonów ale... ściany muszą być! Nie mogę się doczekać aż to sie zacznie... Narazie pracownia architektoniczna udzieliła mi... 200zł rabatu na projekt bo zawalili mi zamówienie Też mi pociecha... Ja chcę już ten ch...erny projekt!!!! Czy mi sie uda zamieszkać na święta? Muszę wierzyć, że tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.03.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 moi rodzice zaczęli w marcu 2004, pod koniec lipca już mieszkali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.03.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Doba ma 24 godziny hmmm. Pracuję 8h, sypiam 8h, na potrzeby fizjologiczno-higieniczne 1,5h no i przerwa na jedzenie jakieś 1h (szybkowar to jest to!). Zostaje mi... 5,5h na zajmowanie się budową że o wolnych weekendach nie wspomnę Nie przewiduję żadnych niedyspozycji. Wyłącznie zdrowa żywność, bogata w błonnik by i na zatwardzenia się nie narażać bo to dodatkowe, cenny minuty tacone na w wc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 06.03.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Agutek, daj znac jak wrazenia po przeprowadzce Na pewno dam znac, o ile bede miala internet Na razie temperatura w domu wieczorkiem to 15 stopni. Niech ta wiosna szybko przychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 07.03.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Agutek, daj znac jak wrazenia po przeprowadzce Na pewno dam znac, o ile bede miala internet Na razie temperatura w domu wieczorkiem to 15 stopni. Niech ta wiosna szybko przychodzi O kurcze, chłodnawo Ale napewno bedzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 07.03.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 "Najwięcej witaminy mają polskie dziewczyny. I to jest prawda, to jest fakt, dziewczęcy urok, wdzięk i takt. I chyba w całym świecie piękniejszych nie znajdziecie, za jeden uśmiech oddałbym Chicago, Paryż, Krym" Pozdrawiam wszystkie kobiety miłego dnia mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 08.03.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Jedyne co mi przychodzi na myśle to... "Gdzie ci mężczyźni, prawdziwi tacy, orły, sokoły herosy. Gdzie ci mężczyźni na miarę czasów, gdzie te chłopy!" Zatem pozdrawiamy bardzo, bardzo serdecznie mariuszdro Miłego święta kobiet!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 08.03.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 No, no jakis czas mnie tu nie było a tu "chłopy" beti555 gratuluję dachu. U mnie na budowie nic sie nie dzieje, ale my mamy dużo pracy, ustalamy wykonawców poszczególnych prac i urzadzamy nasz domek na papierze. Salon, kuchnie i łazienki urządza architekt a resztę my. Ze współpracy z projektantem jestem zadowolona i myślę, że dzieki niemu zaoszczędzimy sporo czasu i myślę, że wbrew pozorom tez pieniędzy (wyszukuje wykonawców i materiały po rozsądnej cenie). Zaletą też jest to, że robi techniczne projekty np. elektryki, hydrauliki itp. Są i ciemne strony tego "urządzania na papierze", juz znam ceny wielu rzeczy do wykończenie, trochę mnie dobijają . Załamałam sie tez po wycenie ogrzewania, jak my to wytrzymamy. I na koniec wam sie pożalę, że wkurzyłam się, że mam wymiar drzwi zewnętrznych "nietypowy" i nie można tego zmienić. Drzwi o wymiarach nietypowych kosztują 25 % więcej. A wkurza mnie jeszcze to, że gazownia nie dała mi odpowiedzi kiedy podłączą gaz (nie wiecie ile maja na to czasu?). I to by było na tyle użalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.03.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 E.kala, nie rozumiem jak nie można zmienić wymiarów drzwi nietypowych? Macie juz postawione wszystkie ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.03.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 hmmm...zajrzałam do dziennika...no i są już ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 08.03.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Otwór na drzwi jest taki jak w projekcie, nad otworem nadproże. U nas trzeba by powiększyc otwór na wysokość i już się nie da. Jedynym wyjsciem byłoby kucie ściany i podwyższanie nadproża. Z tego co się zorientowałam rózne firmy maja różne rozmiary typowe. Wynika z tego, że przy budowaniu stanu surowego już powinnyśmy wiedziec jakie chcemy drzwi zewnętrzne, żeby potem nie dopłacać . My jeszcze troche pozastanawiamy sie nad drzwiami i chyba na okres wykończeń wstawimy drzwi tymczasowe (robotnicy nie zniszczą i nie będzie obawy, że po budowie trzeba zamki zmieniać). Dziewczyny pokażę wam jakie płytki wybraliśmy do małej łazienki. Ponieważ łazienka mała przeważać będą jasne płytki. <a href=http://images21.fotosik.pl/60/a7f543ed759716a9.jpg' alt='a7f543ed759716a9.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.03.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Powiem szczerze, że my juz mamy wybrane drzwi i wg. naszych wymiarów były robione otwory. Tak samo mamy wybrane (i zamówione) ubikacje, umywalki, wanny. Tak, żeby kanaliza była wyprowadzona w odpowiednim miejscu..mój mąż tego bardzo pilnuje, żeby własnie potem nie było niespodzianek...ostatnio na pół-śpiąco ustalałam zanim gdzie będzie stał kibelek w naszej łazience Płytki ładne...ja jeszcez nie mam pojęcia jakie wybrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 08.03.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 http://images22.fotosik.pl/34/f56fff033279e688med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 08.03.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Płytki tez warto wczesniej przemyśleć, bo niby tego dużo ale tak naprawdę to często nie ma ich w sklepie i trzeba zamawiać i czekać. Wracając do drzwi zewnętrznych to mogłybyście zdradzić jakie wybieracie i jakie sa ich rozmiary. Może znajdę drzwi które okażą sie "typowe" do naszego domu A zapomniałam napisać, że wkurza mnie też okolica naszego domku. Śmieję się, że to chyba dom Shreka "na bagnach". Jak jest u was? CMYK Dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.03.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Cmyk, dziękujemy E.kala...płytek nie wybieram, bo nie mam jeszcze ścianek działowych. Odnośnie drzwi, upatrzyliśmy sobie drzwi Inter door, bo jest tam super okleina grusza...cen anas zabiła, zaczęłam kombinowac z fv na tatę, żeby odliczyc cały vat, żeby było coś taniej. Koszt 5 szt drzwi to 7000,00... Wczoraj przez przypadek podjechałam do salonu drzwi, gdzie wystawione były nowe drzwi DRE, kolekcja z marca. I była tam podobna okleina tylko nazwa wiśnia. pani zrobiła mi wycenę i okazało się, że drzwi będą kosztowały 2700,00 spytałam się o jakość, różnicę w wykonaniu. Powiedział mi, że Inter door to górna półka, ale nie warta tej różnicy w cenie. 5 TYŚ!!! Drzwi o wym. 90x210 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 08.03.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Co do drzwi, to jak narazie wiem na 90%, ze wejsciowe weźmiemy Gerde. Ale to jest 90%... Nie wiem czy nie ma innych drzwi w niższej cenie, ale równiez dobrych e.kala bardzo ładne te płytki, tez mi sie podobają Ja wybrałam do jednej łazienki Cersanit Symfonia, co z drugą, to jeszcze nie wiem e.kala, my droge tez mamy fatalną Auto zostawiam jakieś 400 metrów od działki i lezę na piechote Staramy sie cos z nia zrobić, ale jakoś nie widac efektów A poszło w ta drogę 20 000... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 08.03.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Bez Was Kochane Kobietki my plec brzydka nie dalibysmy sobie rady w budowaniu to Wasz urok przekonuje upartych i wrednych robotnikow ze wszystko sie da zrobic. To Wasz gigantyczny wklad w elementy wykonczenia powoduje ze dom staje sie domem i czujemy ze jest nasz jedyny niepowtarzalny. Wasz zmysl kolorystyczny nas zadziwia i przekonujemy sie ze szary to nie szary a bialy ma odcien niebieskiego. I nie kazda kobieta to blondynka jak nie kazdy mezczyzna to silny i czuły macho.Kochamy Was i Podziwiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 08.03.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 o rany... Cmyk... brak mi słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 08.03.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Zamówiłam styropian na elewacje i posadzkę. Wyszło bagatela 8436... Dlaczego to wszystko jest tak cholernie drogie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 08.03.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Zamówiłam styropian na elewacje i posadzkę. Wyszło bagatela 8436... Dlaczego to wszystko jest tak cholernie drogie??? Beti nie jesteś sama. U nas wczoraj poszło na bloczki ponad 20000 i też zadam pytanie POWARIOWALI ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts