Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB BUDUJĄCYCH KOBIET

EFKAkonewka

Recommended Posts

Zamówiłam styropian na elewacje i posadzkę. Wyszło bagatela :evil: 8436... :-? :-? :-?

Dlaczego to wszystko jest tak cholernie drogie???

A jaki zamówiłaś na posadzkę i ile kosztuje? Ile dajesz styropianu na dole pod wylewkę? Jeżeli chodzi o ceny to faktycznie mozna oszaleć. Ale jak juz zbudujemy ten dom to będziemy mieć drogą nieruchomość 8)

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zamówiłam styropian na elewacje i posadzkę. Wyszło bagatela :evil: 8436... :-? :-? :-?

Dlaczego to wszystko jest tak cholernie drogie???

A jaki zamówiłaś na posadzkę i ile kosztuje? Ile dajesz styropianu na dole pod wylewkę? Jeżeli chodzi o ceny to faktycznie mozna oszaleć. Ale jak juz zbudujemy ten dom to będziemy mieć drogą nieruchomość 8)

Na elewacje frezowany 15cm w cenie 114netto m/3, na posadzkę 5cm w cenie 137netto m3. Na dół pod wylewkę dajemy 10cm.

Hejka!

A ja mam wytynkowane dwa pokoje, a dwa kolejne "robią się" dzisiaj :)

I nasz dom zaczyna wyglądać jak DOM 8) :wink:

mam pytanie jakie tynki robisz bo u mnie mają robić w przyszłym tygodniu ale jeszcze nie wiem jakie mamy zrobić po prostu nie umiem się zdecydować czy gipsowe czy cementowo- wapienne

Dzisia byliśmy oglądać drzwi wejściowe. Gerda WX 20 za 2230 brutto. Można znaleźć coś tańszego? Może wiecie?

Można.

http://kmt.com.pl/

Widzieliśmy drzwi KMT PLUS z przeszkleniem - piękne i porządne te drzwi, nad nimi się zastanawiamy.

I zastanawiam się, jakie autko sobie sprawić ;) :p :p

Jakoś obawiałabym sie mieć drzwi za 700zł... Nie wydaje mi sie aby to były jakieś super drzwi (oczywiście porównując chociażby do gerdy :wink: )

A te ze strony KMT po dodaniu wszystkiego co potrzebne do drzwi, wychodzą raptem 200 zł taniej :( A gdzie jeszcze montaż?

Myślę, ze trzeba się nastawić na drzwi w cenie ok 2tys, żeby być z nich zadowolonym....

Ech, i znowu te tysiące ;)

a u nas od środy zapowiada się maraton okna, wod-kan, elektryka, alarm, tynki co, wylewki, ocieplenie itp itd.. oj będzie się działo aż się boję...

aż ci zazdroszczę, naprawdę :lol:

lubię jak się dużo dzieje na budowie :roll:

halszka nie zazdrość... proszę....

juz an wejście okazało się że wykonawcy poprzedni w agregacie złamali kluczyk w stacyjce a zręcznie zakamuflowali... na dodatek padła pompa do wody... dobrze że na razie woda nie potrzebna do okien ani do elektryki... :cry: :-? to co pocieszam się że potem z górki będzie 8)

a te drzwi które pokazałaś to jakiego producenta?

Jakoś obawiałabym sie mieć drzwi za 700zł... Nie wydaje mi sie aby to były jakieś super drzwi (oczywiście porównując chociażby do gerdy :wink: )

A te ze strony KMT po dodaniu wszystkiego co potrzebne do drzwi, wychodzą raptem 200 zł taniej :( A gdzie jeszcze montaż?

Myślę, ze trzeba się nastawić na drzwi w cenie ok 2tys, żeby być z nich zadowolonym....

Ech, i znowu te tysiące ;)

Tak, własnie... czyli bierzemy Gerde :-?

sylvia1 - no, faktycznie się pokomplikowało :evil:

a drzwi są z wypełnieniem adeco produkcja oknoplast

http://www.adeco.pl/

model nazywa się INDEX

a skąd znasz cenę i czy one mają atesty antywłamaniowe? bo piękne są to fakt jeszcze ładne są też te:

http://www.adeco.pl/modele/_A33_1.jpg

http://www.adeco.pl/modele/-425_1.jpg