Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB BUDUJĄCYCH KOBIET

EFKAkonewka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dlugo czekalyscie na pozwolenie na budowe - ja jestem w trakcie zalatwiania papierkow - warunkow zabudowy oraz warunkow technicznych - i mam nadzieje ze uda nam sie rozpoczac budowe jeszcze w tym roku

Warunki zabudowy - 4 miesiace + uprawomocnienie

pozwolenie na budowe - 20 dni + 14 uprawomocnienie

Mój wykonawca wczoraj sobie wykopał dołek na działce no i na głębokości ok. 1 metra zastał wodę. Stwierdził, że i tak jest ok, bał się, że będzie ona wyżej. W każdym razie muszę nieco zaczekać na rozpoczęcie robót, wstęnie umówiliśmy się na srodę - czwartek po świetach :D

A ja juz myslalam ze zloze papiery na pozwolenie w poniedzialek, ale bedzie dobrze jak zloze w przyszly poniedzialek :-((( Juz chodze w nerwach, czas leci, ile bedziemy czekac na pozwolenie???? Umowe z wykonawca mamy podpisana na sierpien, nie ruszymy bez kredytu, czy zdazymy? Podobno papiery sa kompletne na pozwolenie, gosc ktory nam to robi pracuje w urzedzie gminy ale innym, zwyczaje moga byc inne. Niby gotowe ale jeszcze mi tego nie dał...

A ja juz myslalam ze zloze papiery na pozwolenie w poniedzialek, ale bedzie dobrze jak zloze w przyszly poniedzialek :-((( Juz chodze w nerwach, czas leci, ile bedziemy czekac na pozwolenie???? Umowe z wykonawca mamy podpisana na sierpien, nie ruszymy bez kredytu, czy zdazymy? Podobno papiery sa kompletne na pozwolenie, gosc ktory nam to robi pracuje w urzedzie gminy ale innym, zwyczaje moga byc inne. Niby gotowe ale jeszcze mi tego nie dał...

To jakoś dziwnie są gotowe, skoro nie moze ich Wam dać... :-? Moze kręci?

Chyba nie, bo solidny gosc jest na pewno - sprawdzony przez niejednego znajomego. Tez myslalam na poczatku ze jest niesolidny, ale nie.Tylko wczoraj mial jakies watpliwosci, bo znalazl w notatkach - dodatkowy szyb w kominie i mial watpliwosci. mam ksero tego, takze jest zrobione. Chcial mi dowiesc papiery do domu, ale nie mialam sie z nim jak umowic jutro. Wole od niego odebrac to w poniedzialek sama. Tylko juz od dwoch tyg stresuje sie ile to czekanie na pozwolenie w Kartuzach bedzie trwalo. Jak na razie wszystko w Kartuzach w Starostwie i w gminie w Żukowie byo szybciutko zalatwiane, nawet przed przewidywanym czasem, mam nadzieje ze bedzie tak dalej...

Beti, gratuluje stanu zamknietego, macie juz tez alarm? a monitoring tez?

Witajcie dziewczyny! Czytam i czytam różne wątki, i dojrzałam do budowy!! :roll: Co prawda mój mąż nie przejawia takiego entuzjazmu jak ja, ale z czasem może się zarazi? :lol: W każdym razie papiery rozniosłam i czekam na pozytywne rozpatrzenie :lol: :roll:

Pytanie do Beti: czy dokonywałaś jakieś zmiany w projekcie? Bardzo podoba mi się Twoj domek :wink:

dlugo czekalyscie na pozwolenie na budowe - ja jestem w trakcie zalatwiania papierkow - warunkow zabudowy oraz warunkow technicznych - i mam nadzieje ze uda nam sie rozpoczac budowe jeszcze w tym roku

Witaj Krajanko! A gdzie macie dzialeczke w Olsztynie- ja pochodze z Olsztyna

to straszne - aztak dlugo - wychodzi na to, ze moze w sierpniu zaczna budowe :( az tak dlugo mam czekac

Chyba nie, bo solidny gosc jest na pewno - sprawdzony przez niejednego znajomego. Tez myslalam na poczatku ze jest niesolidny, ale nie.Tylko wczoraj mial jakies watpliwosci, bo znalazl w notatkach - dodatkowy szyb w kominie i mial watpliwosci. mam ksero tego, takze jest zrobione. Chcial mi dowiesc papiery do domu, ale nie mialam sie z nim jak umowic jutro. Wole od niego odebrac to w poniedzialek sama. Tylko juz od dwoch tyg stresuje sie ile to czekanie na pozwolenie w Kartuzach bedzie trwalo. Jak na razie wszystko w Kartuzach w Starostwie i w gminie w Żukowie byo szybciutko zalatwiane, nawet przed przewidywanym czasem, mam nadzieje ze bedzie tak dalej...

Beti, gratuluje stanu zamknietego, macie juz tez alarm? a monitoring tez?

Jak solidny, to dobrze :D

Co do spraw alarmowych, robimy to jutro. Najprawdopodobniej :D

Witajcie dziewczyny! Czytam i czytam różne wątki, i dojrzałam do budowy!! :roll: Co prawda mój mąż nie przejawia takiego entuzjazmu jak ja, ale z czasem może się zarazi? :lol: W każdym razie papiery rozniosłam i czekam na pozytywne rozpatrzenie :lol: :roll:

Pytanie do Beti: czy dokonywałaś jakieś zmiany w projekcie? Bardzo podoba mi się Twoj domek :wink:

Co do entuzjazmu budowlanego, to u nas sa upadki i wzloty :wink: Szczególnie jak coś źle sie dzieje, to mówimy, po co nam to było :-? Ale będzie dobrze :D

Co do projektu, to zrobilismy parę zmian. Największa to garaz przeniesiony pod budynek, w jego miejscu powstał kolejny pokój. Kotłownia poszła do piwnicy i w jej miejscu jest teraz łazienka. Tam gdzie była łazienka z oknem jest zejście do garażu i wejście na poddasze. Podnieślismy dach o 6 stopni, wstawiliśmy 2 okna i powstało poddasze użytkowe do późniejszego ewentualnie zrobienia :)

Powiększyliśmy tez kuchnię, likwidując spiżarnię i przesuwajac trochę ścianę łazienki. Ma teraz jakieś 16 metrów. W salonie kominek przeniesiony w kąt. Będzie narożny :D :D :D

to straszne - aztak dlugo - wychodzi na to, ze moze w sierpniu zaczna budowe :( az tak dlugo mam czekac

Tak długo czeka się na warunki zabudowy, też tak miałam. Na pozwolenie na budowę już krócej.

Ale nas sie dużo kobitek budujacych i entuzjastycznie nastawionych do tego zrobiło :lol: :lol: :p