mati_sowee 30.03.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 dlugo czekalyscie na pozwolenie na budowe - ja jestem w trakcie zalatwiania papierkow - warunkow zabudowy oraz warunkow technicznych - i mam nadzieje ze uda nam sie rozpoczac budowe jeszcze w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 30.03.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 dlugo czekalyscie na pozwolenie na budowe - ja jestem w trakcie zalatwiania papierkow - warunkow zabudowy oraz warunkow technicznych - i mam nadzieje ze uda nam sie rozpoczac budowe jeszcze w tym roku Warunki zabudowy - 4 miesiace + uprawomocnienie pozwolenie na budowe - 20 dni + 14 uprawomocnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 30.03.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 O domu pomyślałam w październiku 2006r Bodajże 2 listopada złożyłam pierwsze papiery do WZ. Dziś już czekm na pozwolenie Chyba będzie za kilka dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 30.03.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Kobitki, mam już "prund" na działce a w poniedziałek chyba zaczną robić wykopaliska (byleby jakiegoś niewybucha niewykopali ) Betti gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 30.03.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 GRATULUJE WSZYSTKIM BUDUJACYM I TYM SIEDZACYCH JESZCZE W PAPIEROLOGII JAK JA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 30.03.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Kobitki, mam już "prund" na działce a w poniedziałek chyba zaczną robić wykopaliska (byleby jakiegoś niewybucha niewykopali ) Betti gratulacje Gratuluje I dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 30.03.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Mój wykonawca wczoraj sobie wykopał dołek na działce no i na głębokości ok. 1 metra zastał wodę. Stwierdził, że i tak jest ok, bał się, że będzie ona wyżej. W każdym razie muszę nieco zaczekać na rozpoczęcie robót, wstęnie umówiliśmy się na srodę - czwartek po świetach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 30.03.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Ale szalejecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 30.03.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Ale szalejecie prrrrrrrrrrrrrrrrrrryyyy szalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 30.03.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Ale szalejecie prrrrrrrrrrrrrrrrrrryyyy szalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 30.03.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 A ja juz myslalam ze zloze papiery na pozwolenie w poniedzialek, ale bedzie dobrze jak zloze w przyszly poniedzialek (( Juz chodze w nerwach, czas leci, ile bedziemy czekac na pozwolenie???? Umowe z wykonawca mamy podpisana na sierpien, nie ruszymy bez kredytu, czy zdazymy? Podobno papiery sa kompletne na pozwolenie, gosc ktory nam to robi pracuje w urzedzie gminy ale innym, zwyczaje moga byc inne. Niby gotowe ale jeszcze mi tego nie dał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 30.03.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 A ja juz myslalam ze zloze papiery na pozwolenie w poniedzialek, ale bedzie dobrze jak zloze w przyszly poniedzialek (( Juz chodze w nerwach, czas leci, ile bedziemy czekac na pozwolenie???? Umowe z wykonawca mamy podpisana na sierpien, nie ruszymy bez kredytu, czy zdazymy? Podobno papiery sa kompletne na pozwolenie, gosc ktory nam to robi pracuje w urzedzie gminy ale innym, zwyczaje moga byc inne. Niby gotowe ale jeszcze mi tego nie dał... To jakoś dziwnie są gotowe, skoro nie moze ich Wam dać... Moze kręci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 30.03.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Chyba nie, bo solidny gosc jest na pewno - sprawdzony przez niejednego znajomego. Tez myslalam na poczatku ze jest niesolidny, ale nie.Tylko wczoraj mial jakies watpliwosci, bo znalazl w notatkach - dodatkowy szyb w kominie i mial watpliwosci. mam ksero tego, takze jest zrobione. Chcial mi dowiesc papiery do domu, ale nie mialam sie z nim jak umowic jutro. Wole od niego odebrac to w poniedzialek sama. Tylko juz od dwoch tyg stresuje sie ile to czekanie na pozwolenie w Kartuzach bedzie trwalo. Jak na razie wszystko w Kartuzach w Starostwie i w gminie w Żukowie byo szybciutko zalatwiane, nawet przed przewidywanym czasem, mam nadzieje ze bedzie tak dalej... Beti, gratuluje stanu zamknietego, macie juz tez alarm? a monitoring tez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 30.03.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witajcie dziewczyny! Czytam i czytam różne wątki, i dojrzałam do budowy!! Co prawda mój mąż nie przejawia takiego entuzjazmu jak ja, ale z czasem może się zarazi? W każdym razie papiery rozniosłam i czekam na pozytywne rozpatrzenie Pytanie do Beti: czy dokonywałaś jakieś zmiany w projekcie? Bardzo podoba mi się Twoj domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 30.03.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 dlugo czekalyscie na pozwolenie na budowe - ja jestem w trakcie zalatwiania papierkow - warunkow zabudowy oraz warunkow technicznych - i mam nadzieje ze uda nam sie rozpoczac budowe jeszcze w tym roku Witaj Krajanko! A gdzie macie dzialeczke w Olsztynie- ja pochodze z Olsztyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 31.03.2007 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 dlugo czekalyscie na pozwolenie na budowe - ja jestem w trakcie zalatwiania papierkow - warunkow zabudowy oraz warunkow technicznych - i mam nadzieje ze uda nam sie rozpoczac budowe jeszcze w tym roku Warunki zabudowy - 4 miesiace + uprawomocnienie pozwolenie na budowe - 20 dni + 14 uprawomocnienie to straszne - aztak dlugo - wychodzi na to, ze moze w sierpniu zaczna budowe az tak dlugo mam czekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 31.03.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Chyba nie, bo solidny gosc jest na pewno - sprawdzony przez niejednego znajomego. Tez myslalam na poczatku ze jest niesolidny, ale nie.Tylko wczoraj mial jakies watpliwosci, bo znalazl w notatkach - dodatkowy szyb w kominie i mial watpliwosci. mam ksero tego, takze jest zrobione. Chcial mi dowiesc papiery do domu, ale nie mialam sie z nim jak umowic jutro. Wole od niego odebrac to w poniedzialek sama. Tylko juz od dwoch tyg stresuje sie ile to czekanie na pozwolenie w Kartuzach bedzie trwalo. Jak na razie wszystko w Kartuzach w Starostwie i w gminie w Żukowie byo szybciutko zalatwiane, nawet przed przewidywanym czasem, mam nadzieje ze bedzie tak dalej... Beti, gratuluje stanu zamknietego, macie juz tez alarm? a monitoring tez? Jak solidny, to dobrze Co do spraw alarmowych, robimy to jutro. Najprawdopodobniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 31.03.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Witajcie dziewczyny! Czytam i czytam różne wątki, i dojrzałam do budowy!! Co prawda mój mąż nie przejawia takiego entuzjazmu jak ja, ale z czasem może się zarazi? W każdym razie papiery rozniosłam i czekam na pozytywne rozpatrzenie Pytanie do Beti: czy dokonywałaś jakieś zmiany w projekcie? Bardzo podoba mi się Twoj domek Co do entuzjazmu budowlanego, to u nas sa upadki i wzloty Szczególnie jak coś źle sie dzieje, to mówimy, po co nam to było Ale będzie dobrze Co do projektu, to zrobilismy parę zmian. Największa to garaz przeniesiony pod budynek, w jego miejscu powstał kolejny pokój. Kotłownia poszła do piwnicy i w jej miejscu jest teraz łazienka. Tam gdzie była łazienka z oknem jest zejście do garażu i wejście na poddasze. Podnieślismy dach o 6 stopni, wstawiliśmy 2 okna i powstało poddasze użytkowe do późniejszego ewentualnie zrobienia Powiększyliśmy tez kuchnię, likwidując spiżarnię i przesuwajac trochę ścianę łazienki. Ma teraz jakieś 16 metrów. W salonie kominek przeniesiony w kąt. Będzie narożny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 31.03.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 dlugo czekalyscie na pozwolenie na budowe - ja jestem w trakcie zalatwiania papierkow - warunkow zabudowy oraz warunkow technicznych - i mam nadzieje ze uda nam sie rozpoczac budowe jeszcze w tym roku Warunki zabudowy - 4 miesiace + uprawomocnienie pozwolenie na budowe - 20 dni + 14 uprawomocnienie to straszne - aztak dlugo - wychodzi na to, ze moze w sierpniu zaczna budowe az tak dlugo mam czekac Tak długo czeka się na warunki zabudowy, też tak miałam. Na pozwolenie na budowę już krócej. Ale nas sie dużo kobitek budujacych i entuzjastycznie nastawionych do tego zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 31.03.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 a już miałam nadzieje, że raz dwa wszystko załatwie i budowa ruszy - no cóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts