Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB BUDUJĄCYCH KOBIET

EFKAkonewka

Recommended Posts

Iwozelka ja ok 20.04 mam mieć już fundamenty :lol: Dziś murarz był zobaczyć działkę. W poniedziałek mam dostawę cementu, we wtorek stali a w środę pustaki. 17.04 bloczki. We wtorek mam jeszcze sprawę u notariusza. W tym tygodniu muszę jeszcze pogadać z firmą od poś, ustalić lokalizację na działce.

Na koniec przed świetami dwa kastingi na wykonawcę dachu :lol:

Jak się nie pos....am to do świat dożyję :roll: :lol:

Odpocznę po świętach... :wink:

Aaaa!!! Nie odpoczne bo wejdą murarze :lol:

Nie lubię monotonii... 8)

Odnośnie okien to pomijajac ich wypaczenie (w przypadku drewna) upatruję jeszcze jedną korzyść ich późniejszego wstawienia. Mianowicie - niech wiatr hula po chałupie i wietrzy świeże tynki :wink: :lol:

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja sobie tak obmyśliłam, że do końca czerwca postawię i nakryję. Potem VII-VIII to czas na instalacje i tynki, poddasze. Wrzesień okna i glazury. Jak tylko bedzie można to podłogi drewniane. Na końcu, może X lub XI tynki zewnętrzne i ewentualnie kostka.

Wiem, że ambitny plan :cry: Ale od września nie będę miała gdzie mieszkać wiec tempo, tempo, tempo...

Czy sie uda? Nie wiem. Za to większosć mi mówi, że sie nie uda zamieszkać na święta :lol:

Mysle, ze jesli warunki beda Wam sprzyjaly, to sie uda ;)

My zaczelismy budowe w drugiej polowie lipca, a od 17 marca juz mieszkamy. Czyli zajelo nam to ok. 8 miesiecy. A mielismy jeszcze opoznienie z winy budowlancow. :-? Coprawda warunki sa surowe, ale to nasz domek ;)

mariuszdro... oj będzie się działo :wink: Ale jak już postawię, to koniecznie musicie przyjechać na to piękne Mazowsze i sprawdzić naocznie, by mieć pewność, że stoi 8) :lol: Zapewniam nocleg w pokoju gościnnym :lol:

Agnieszko Kusząca :lol: czyżby przedświąteczna tolerancja bliźniego? 8)

Mayland przy dobrym układzie fachowców to się uda... u nas gdyby nie brak prądu to pewnie byśmy wykończeniówkę zaczęli zaraz pod dachu (czyli w listopadzie) , a że zakładamy na wykończeniówkę ok 3-4 mies to byśmy byli w okolicy przeprowadzki. Ale nastaw się na to, że szybka wykończeniówka= uzgadnianie wielu ekip na raz= wielki stres i nerwówa... :-? wiem coś o tym bo u nas w ciągu 2,5 tyg były 5 ekip... za to mamy sporo zrobione:

okna

drzwi wejściowe

elektryka

hydraulika+kanalizacja

alarm

przewody do rekuperatora

przewody do centralnego odkurzacza

przewody do DGP

zamówiony styropian na ocieplenie i wełna

jutro lub we wtorek wchodzą tynkarze poprawka tynkarze najwcześniej w środę wejdą :evil:

umówiony Pan od C.O.

umówiony pan od wylewek

acca5 przykro mi :cry: Sama posiadziłam własnemi rencami 70 iglaków. Gdy jeden obumarł było mi szkoda. Doskonale Cię rozumię i współczuję. O złodziejskich zwyczajach się nawet nie wypowiadam... :evil: :evil: :evil:

Na pocieszenie dodam, że akurat jest sezon na zieleninki więc może uda Ci się zaopatrzyć w nowe w rozsądnej cenie.

Doszłam do wniosku,że dalsze wkopywanie krzaczków dopiero jak sie wprowadzę, bo jak moja krwawica ma póść na marne dla jakiegoś bydlaka to przechowam je przez lato na balkonie. Tyle sie narobiłam przy nich :evil: i cieszyłam tylko oko ,że sie przyjeły i ze zima była ciepła.Ech :evil: :(

Specjalnie kupowałam nieduże aby nie rzucały sie w oko.

Doszłam do wniosku,że dalsze wkopywanie krzaczków dopiero jak sie wprowadzę, bo jak moja krwawica ma póść na marne dla jakiegoś bydlaka to przechowam je przez lato na balkonie. Tyle sie narobiłam przy nich :evil: i cieszyłam tylko oko ,że sie przyjeły i ze zima była ciepła.Ech :evil: :(

Specjalnie kupowałam nieduże aby nie rzucały sie w oko.

Kurcze, współczuje Ci bardzo... Tez bym się wściekła gdyby mnie to spotkało :-?