mayland 01.04.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Iwozelka ja ok 20.04 mam mieć już fundamenty Dziś murarz był zobaczyć działkę. W poniedziałek mam dostawę cementu, we wtorek stali a w środę pustaki. 17.04 bloczki. We wtorek mam jeszcze sprawę u notariusza. W tym tygodniu muszę jeszcze pogadać z firmą od poś, ustalić lokalizację na działce. Na koniec przed świetami dwa kastingi na wykonawcę dachu Jak się nie pos....am to do świat dożyję Odpocznę po świętach... Aaaa!!! Nie odpoczne bo wejdą murarze Nie lubię monotonii... Odnośnie okien to pomijajac ich wypaczenie (w przypadku drewna) upatruję jeszcze jedną korzyść ich późniejszego wstawienia. Mianowicie - niech wiatr hula po chałupie i wietrzy świeże tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 01.04.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Ja sobie tak obmyśliłam, że do końca czerwca postawię i nakryję. Potem VII-VIII to czas na instalacje i tynki, poddasze. Wrzesień okna i glazury. Jak tylko bedzie można to podłogi drewniane. Na końcu, może X lub XI tynki zewnętrzne i ewentualnie kostka. Wiem, że ambitny plan Ale od września nie będę miała gdzie mieszkać wiec tempo, tempo, tempo... Czy sie uda? Nie wiem. Za to większosć mi mówi, że sie nie uda zamieszkać na święta Mysle, ze jesli warunki beda Wam sprzyjaly, to sie uda My zaczelismy budowe w drugiej polowie lipca, a od 17 marca juz mieszkamy. Czyli zajelo nam to ok. 8 miesiecy. A mielismy jeszcze opoznienie z winy budowlancow. Coprawda warunki sa surowe, ale to nasz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 01.04.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 mayland bardzo fajnie sie Ciebie czyta i pdrawdę Ci powiem że jeszcze nigdy nie znałem optymisty a napewno większego! pozdrawiam mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 01.04.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 mayland Właśnie założyłem się z żonką czy Ci się uda pewnie wiesz kto trzyma za Ciebie ale nie napiszę o co życzę powodzenia mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 02.04.2007 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 w naszych planach jest spedzenie swiat bozego narodzienia 2008 e domu - wiec z tego co czytam jest szansa na to ze sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.04.2007 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 u nas wstawili w piątek okna, brat połozył elektrykę w naszej sypialni i zaczynaja tynkowac. 5 szt okien zostało źle obmierzonych. Są za małe o 10 cm. Nawet mnie to nie ruszyło. Zamontowali prowizorycznie te za małe i czekamy na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.04.2007 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 mariuszdro... oj będzie się działo Ale jak już postawię, to koniecznie musicie przyjechać na to piękne Mazowsze i sprawdzić naocznie, by mieć pewność, że stoi Zapewniam nocleg w pokoju gościnnym Agnieszko Kusząca czyżby przedświąteczna tolerancja bliźniego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 02.04.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Mayland przy dobrym układzie fachowców to się uda... u nas gdyby nie brak prądu to pewnie byśmy wykończeniówkę zaczęli zaraz pod dachu (czyli w listopadzie) , a że zakładamy na wykończeniówkę ok 3-4 mies to byśmy byli w okolicy przeprowadzki. Ale nastaw się na to, że szybka wykończeniówka= uzgadnianie wielu ekip na raz= wielki stres i nerwówa... wiem coś o tym bo u nas w ciągu 2,5 tyg były 5 ekip... za to mamy sporo zrobione: okna drzwi wejściowe elektryka hydraulika+kanalizacja alarm przewody do rekuperatora przewody do centralnego odkurzacza przewody do DGP zamówiony styropian na ocieplenie i wełna jutro lub we wtorek wchodzą tynkarze poprawka tynkarze najwcześniej w środę wejdą umówiony Pan od C.O. umówiony pan od wylewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.04.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Ooooo widzę, ze też gonicie Oby nam sie udało!!! Sylwuś, Ty nie bądź sknera i pokaż jakie fotki z tej wykończeniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 02.04.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Ooooo widzę, ze też gonicie Oby nam sie udało!!! Sylwuś, Ty nie bądź sknera i pokaż jakie fotki z tej wykończeniówki wiecznie zapominam aparatu fotograficznego dziś lub jutro postaram się poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.04.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Mayland pracowałam kilka lat w oknach pcv...nic mnie nie zdziwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 02.04.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Mayland pracowałam kilka lat w oknach pcv...nic mnie nie zdziwi możesz rozwinąć myśl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.04.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Sylvia, dostałaś juz odpowiedź na gg ale napiszę do "ogółu". Kilka lat pracowałam w firmie produkującej okna pcv. Opóźnieniea na produkcji, błędny obmiar lub montaż...to codzienność...niestety.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 02.04.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 A mnie spotkała tragedia- ukradli mi 30 tui posadzonych na jesień, ładnie przezimowały a tu przychodzę w sobotę na działeczkę i nie ma . żeby temu gnojkowi nogi z d..y powyrywało. Całą sobotę przeplakałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.04.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 acca5 przykro mi Sama posiadziłam własnemi rencami 70 iglaków. Gdy jeden obumarł było mi szkoda. Doskonale Cię rozumię i współczuję. O złodziejskich zwyczajach się nawet nie wypowiadam... Na pocieszenie dodam, że akurat jest sezon na zieleninki więc może uda Ci się zaopatrzyć w nowe w rozsądnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 02.04.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 A mnie spotkała tragedia- ukradli mi 30 tui posadzonych na jesień, ładnie przezimowały a tu przychodzę w sobotę na działeczkę i nie ma . żeby temu gnojkowi nogi z d..y powyrywało. Całą sobotę przeplakałam cholera...przykre.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 02.04.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 A mnie spotkała tragedia- ukradli mi 30 tui posadzonych na jesień, ładnie przezimowały a tu przychodzę w sobotę na działeczkę i nie ma . żeby temu gnojkowi nogi z d..y powyrywało. Całą sobotę przeplakałam Co za dziady piep...one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 02.04.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Mi dziś podłogówkę zaczęli robić. A ponieważ wzięłam się za wywracanie mieszkania do góry nogami i wypędzanie kurzu, to nie byłam na budowie. Jutro też nie będę - sprzątania cd. Dopiero w środę zawitam w moje domkowe progi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 02.04.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Doszłam do wniosku,że dalsze wkopywanie krzaczków dopiero jak sie wprowadzę, bo jak moja krwawica ma póść na marne dla jakiegoś bydlaka to przechowam je przez lato na balkonie. Tyle sie narobiłam przy nich i cieszyłam tylko oko ,że sie przyjeły i ze zima była ciepła.Ech Specjalnie kupowałam nieduże aby nie rzucały sie w oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 02.04.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Doszłam do wniosku,że dalsze wkopywanie krzaczków dopiero jak sie wprowadzę, bo jak moja krwawica ma póść na marne dla jakiegoś bydlaka to przechowam je przez lato na balkonie. Tyle sie narobiłam przy nich i cieszyłam tylko oko ,że sie przyjeły i ze zima była ciepła.Ech Specjalnie kupowałam nieduże aby nie rzucały sie w oko. Kurcze, współczuje Ci bardzo... Tez bym się wściekła gdyby mnie to spotkało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts