Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB BUDUJĄCYCH KOBIET

EFKAkonewka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja wreszcie mam warunki z Elektrowni. :p :evil: Stwierdzilam, że w takim tempie nie wiem, czy zacznę budować się w ...przyszłym roku. Wodociągi juz 4 tydzień nie mogą określić warunków :evil: A przecież to sam początek drogi do pozwolenia :x Zazdroszczę Wam dziewczyny, że u Was coś się dzieje :p Powodzenia!

betti555 myślisz nadal nad dziennikiem? :wink:

penny podlewaj, podlewaj, szybciej będzie rosło :lol:

michall.m też nie widzę zdjęć :roll:

Witajcie babeczki:)

Działkę kupiliśmy w marcu, projekt tydzień temu - po strasznie wielkim myśleniu, który dom będzie dla nas optymalny. Oczywiście bez porad fachowca typu kierownik budowy/ projektant robię wszystko po omacku. I oczywiście JA ROBIĘ. Mąż uważa, że ja sie do tego nadaję najlepiej - nie ukrywam, że tylko ja mam do tego cierpliwość i charakter odpowiedni. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, pozwolenie na budowę będzie w czerwcu, szukamy architekta, firmy budowlanej - niestety terminy są wolne w 2009 roku :( :(

Zastanawiamy się nad budowaniem domu w systemie drewnianym - choć widzę, że na forum nikt takiego nie buduje.

Prześlijcie mi Koleżanki kochane zdjęcia swoich przestronnych i rady co zmienić.Adres @: [email protected].

Ja ze swej strony będę pisać na bieżąco co i jak - może się przydam :)

całuski

betti widzę, że tryskasz humorem od rana!! :lol: Za rok-dwa pewnie tu nie bedziesz zaglądać :lol:

Jedziesz 19-go na spotkanie?

Hmmm, cóz mam odpowiedziec :roll: Mam nadzieję, ze jak nie w tematy budowlane to przynajmniej bede tu zaglądała z sympatii co do niektórych forumowiczów :wink:

Na spotkanie niestety nie jadę. Trochę za daleko :-?

hej,

nie tak od razu wybraliśmy projekt - na początku chciałam parterowy z poddaszem/ 1 piętrowy - ale w tych projektach nie było żadnego, w którym zmiany nie byłyby konieczne. Najczęściej nie do przyjęcia były wc/ łazienki w środku domu (czyli bez okien) oraz schody w salonie. Po szybkim - około 2-3 tygodni oglądania piętrowych pzreszliśmy do projektów partarowych. Tu poszło szybko - tak samo: wc/ łazienka bez okna odpadały. Zależało nam na projekcie, w którym zmian nie trzeba robić wcale lub jakieś małe. A że ja od początku wiedziałam czego chce to szybko znalazłam PRZESTRONNY D08. Potem tylko batalia z rodziną że To jest TO. :D

Teraz mam jakieś 2 miesiące na czytanie postów o przestronnym i myślenie o zmianach - np. że garaż jest za wąski. Forumowicze poszerzają go o 1m.b.

Jutro idziemy na spotkanie z architektem - zobaczymy co powie. Na razie gadałam z dwoma obcymi biurami projektowymi - kasują około 1.500 zł za wrysowanie domu i mediów w plan działki. Ale na pytanie czy pojadą na działkę zrobić rekonesans na miejscu (bo dla mnie to logiczne) pewna pani powiedziała: zapłaci pani 5.000 zł to pojedziemy.

Mam nadzieję, że jutro architekt okaże sie OK, bo mi ręce opadają :(

być może przed budową (w maju) pojedziemy pod Warszawę - osiedle domków pokazowych muratora może bardzo pomóc - domy widziane od zewnątrz i od wewnątrz.

papa girlsy :)