sylvia1 24.04.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Beti.....coś niezbyt optymistycznie brzmią Twoje posty. Coś się stało? Nieee, ogólnie raz lepiej, raz gorzej... Głównie martwi mnie, ze nie starczy nam kasy na wykonczenie domu A tak zawyżyliśmy kosztorys dla banku Beti u ans to samo.. ceny idą w górę na łeb na szyję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 24.04.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Beti.....coś niezbyt optymistycznie brzmią Twoje posty. Coś się stało? Nieee, ogólnie raz lepiej, raz gorzej... Głównie martwi mnie, ze nie starczy nam kasy na wykonczenie domu A tak zawyżyliśmy kosztorys dla banku Beti u ans to samo.. ceny idą w górę na łeb na szyję... Mam nadzieje, ze macie lepiej... Ja juz wiem, ze wykonczymy tylko to co niezbędne do zamieszkania... A reszta... No własnie Jedna pensja pójdzie na spąłte kredytu Z drugiej pensji nic nie odłożymy, bo aż tyle to nie zarabiamy Dół jak cholera z tym wzrostem cen... Np grzejniki codziennie mają inną cenę Oczywiście wyższą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 24.04.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Beti u nas reszta wykończeniówki będzie po sprzedaży mieszkania... ze zwrotu VATu też troszkę się zrobi...zrobimy tyle by dało się przenieść i sprzedać mieszkanie. rzeczy typu taras, ścieżki, meble, żyrandole itp itd... będą na samym końcu. potem już nic nie zrobimy bo z kasą na co dzień jak u was... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 24.04.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 to chyba niestety bolaczka wiekszosci z nas u nas bedzie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 24.04.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Beti u nas reszta wykończeniówki będzie po sprzedaży mieszkania... ze zwrotu VATu też troszkę się zrobi... zrobimy tyle by dało się przenieść i sprzedać mieszkanie. rzeczy typu taras, ścieżki, meble, żyrandole itp itd... będą na samym końcu. potem już nic nie zrobimy bo z kasą na co dzień jak u was... Dobrze, ze macie to mieszkanie na sprzedaż. Przynajmniej jest to jakas perspektywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 24.04.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 a my już sprzedaliśmy i muszą nam zapłacić ostatnia ratę 20 tyś....już byłam w banku dowiedzieć się o możliwość zwiększenia kredytu...to co wzięlismy nie wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 24.04.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Ja to juz przestałam porównywać ceny bo dół jak cho...era. Poprostu płacę i ciesze się, że kupiłam. Będę sie martwić jak zabraknie, co pewnie mnie czeka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 24.04.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 a my już sprzedaliśmy i muszą nam zapłacić ostatnia ratę 20 tyś....już byłam w banku dowiedzieć się o możliwość zwiększenia kredytu...to co wzięlismy nie wystarczy... Nam w banku powiedzieli, ze nie mozemy dobrac kredytu... Za małe zarobki mamy Chociaz jak tak sie zastanowic, to nie wiem z czego mielibysmy spłacac ten wiekszy kredyt Moze i dobrze, ze nie mozemy go zwiekszyc, bo skad wzielibysmy wtedy na ratę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 24.04.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Hejka! O dziwo dziś panowie się pojawili i zrobili nam wylewki na piętrze i juz schodzą na dół. Jestem pełna podziwu, ze wreszcie znaleźli dla nas czas Wczoraj pozamawialiśmy panele i kafle - fajnie sie wybiera, tylko za duzo tego w hurtowniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 24.04.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Hejka! O dziwo dziś panowie się pojawili i zrobili nam wylewki na piętrze i juz schodzą na dół. Jestem pełna podziwu, ze wreszcie znaleźli dla nas czas Wczoraj pozamawialiśmy panele i kafle - fajnie sie wybiera, tylko za duzo tego w hurtowniach I doczekałas sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 24.04.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 A my bedziemy musieli wziac o 100tys wiecej niz planowalismy, jeszcze tyle to dostaniemy tylko ciekawe ile za to wybudujemy a my już sprzedaliśmy i muszą nam zapłacić ostatnia ratę 20 tyś....już byłam w banku dowiedzieć się o możliwość zwiększenia kredytu...to co wzięlismy nie wystarczy... Nam w banku powiedzieli, ze nie mozemy dobrac kredytu... Za małe zarobki mamy Chociaz jak tak sie zastanowic, to nie wiem z czego mielibysmy spłacac ten wiekszy kredyt Moze i dobrze, ze nie mozemy go zwiekszyc, bo skad wzielibysmy wtedy na ratę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 24.04.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 O rany, to jakie wy kredyty bierzecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 24.04.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Hejka! O dziwo dziś panowie się pojawili i zrobili nam wylewki na piętrze i juz schodzą na dół. Jestem pełna podziwu, ze wreszcie znaleźli dla nas czas Wczoraj pozamawialiśmy panele i kafle - fajnie sie wybiera, tylko za duzo tego w hurtowniach I doczekałas sie Doczekałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 24.04.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 O rany, to jakie wy kredyty bierzecie? Ja wzięłam 285 000 zł I mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 24.04.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 O rany, to jakie wy kredyty bierzecie? Ja wzięłam 285 000 zł I mało ale za to też działka była kupiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 25.04.2007 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 my planujemu kredyt 200tys. z tym ze dzialke juz mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 25.04.2007 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 O rany, to jakie wy kredyty bierzecie? Ja wzięłam 285 000 zł I mało ale za to też działka była kupiona? Żeby za 285tys. dało się kupić działkę w Trójmieście i wybudować średniej wielkości dom to chyba trzeba być magikiem , więc domyślam się, że nie jest to pełna kwota wydana na całość tj. działka + dom. Jeśli tak, to podziwiam! My na sam dom wydamy dwa razy tyle W ogóle nie rozumiem, czemu na Pomorzu są najwyższe ceny w kraju. Oglądałam kiedyś zestawienie cen różnych materiałów na terenie Polski i w prawie wszystkich kategoriach u nas było najdrozej Jak czytam na forum muratora jakie są aktualne ceny za usługi w kraju, a potem dzwonię do fachowców u nas, to ostatnio wciąż słyszę, że za tyle co wyczytałam, że się standardowo robi, to im się nie opłaca i jak nie jestem zainteresowana zapłaceniem odpowiednio więcej, to nie ma sprawy - mają tyle klientów, że im nie zależy. Normalnie wściec się można jak się takich kolesi słucha Nie wiem po co robiłam studia - trzeba było zająć się budowlanką i trzepać kase... A z optymistycznych wiadomości, to robią nam tynki wewnętrzne. Mamy już zrobione sufity na dole i prawie całą górę. Jeszcze ze 2 dni i będzie koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 25.04.2007 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 czy któraś z Was układała sama styropian i folię pod wylewki? Co trzeba wiedzieć, żeby zrobić to prawidłowo? Są tu jakieś triki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 25.04.2007 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Izi7, poczekam z Toba na odpowiedzi, bo ja też na tym etapie Hmmm...a może podpytać w doświadczeniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 25.04.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 O rany, to jakie wy kredyty bierzecie? Ja wzięłam 285 000 zł I mało ale za to też działka była kupiona? Żeby za 285tys. dało się kupić działkę w Trójmieście i wybudować średniej wielkości dom to chyba trzeba być magikiem , więc domyślam się, że nie jest to pełna kwota wydana na całość tj. działka + dom. Jeśli tak, to podziwiam! My na sam dom wydamy dwa razy tyle W ogóle nie rozumiem, czemu na Pomorzu są najwyższe ceny w kraju. Oglądałam kiedyś zestawienie cen różnych materiałów na terenie Polski i w prawie wszystkich kategoriach u nas było najdrozej Jak czytam na forum muratora jakie są aktualne ceny za usługi w kraju, a potem dzwonię do fachowców u nas, to ostatnio wciąż słyszę, że za tyle co wyczytałam, że się standardowo robi, to im się nie opłaca i jak nie jestem zainteresowana zapłaceniem odpowiednio więcej, to nie ma sprawy - mają tyle klientów, że im nie zależy. Normalnie wściec się można jak się takich kolesi słucha Nie wiem po co robiłam studia - trzeba było zająć się budowlanką i trzepać kase... A z optymistycznych wiadomości, to robią nam tynki wewnętrzne. Mamy już zrobione sufity na dole i prawie całą górę. Jeszcze ze 2 dni i będzie koniec. najwyrazniej za obcowanie z morzem trzeba placic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts