penny 25.04.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Dziewczyny ile płaciłyście elektrykowi za punkt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 25.04.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 izi zależy czy dół czy góra. na dół układasz folie na zakład i tak by wystawała ponad wylewkę na to układasz styropian dokładnie dopasowując jeśli dół to polecam 2x5 cm na mijankę jeśli góra to u nas jest 5 cm (bez folii na stropie u nas jest) penny 40 zł za punkt od puszki do gniazdka , od włącznika do światła, 140 od tablicy do puszki (materiał z robocizną razem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 25.04.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 u mnie elektrykiem jest brat więc nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 25.04.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 czy któraś z Was układała sama styropian i folię pod wylewki? Co trzeba wiedzieć, żeby zrobić to prawidłowo? Są tu jakieś triki? Nam panowie układają. Żadnych trików chyba nie mamy, bo dają folię, na to styropian 2 warstwy i zalewają wszystko cementem. Docinają tam, gdzie są rury i to chyba wszystko Wczorajsza rozmowa z szefem ekipy Mąż - Panie Adamie, to kiedy teraz przyjdziecie ocieplać dach? Pan Adam - A ja wiem kiedy będę miał czas??? My chyba przestaniemy być dla nich mili, serio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 25.04.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 ceny mnie jeszcze nie przerażają - bo do nich nie doszliśmy wyceny domów mamy mieć na początek maja, ale firmy budujące już mówią o braku czasu - podejmują się budowy do stanu surowego zamkniętego, a potem się bujaj Inwestorze sam ... kląć będę pewnie w lipcu i na jesień - przy wykończeniach wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 25.04.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 izi zależy czy dół czy góra. na dół układasz folie na zakład i tak by wystawała ponad wylewkę na to układasz styropian dokładnie dopasowując jeśli dół to polecam 2x5 cm na mijankę jeśli góra to u nas jest 5 cm (bez folii na stropie u nas jest) penny 40 zł za punkt od puszki do gniazdka , od włącznika do światła, 140 od tablicy do puszki (materiał z robocizną razem) Dzięki za odpowiedź w sprawie wylewek A czy folia powinna być jakas specjalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 25.04.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 O rany, to jakie wy kredyty bierzecie? Ja wzięłam 285 000 zł I mało ale za to też działka była kupiona? Nieee, działka kupiona za "inne" ogromne pieniadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 25.04.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 O rany, to jakie wy kredyty bierzecie? Ja wzięłam 285 000 zł I mało ale za to też działka była kupiona? Żeby za 285tys. dało się kupić działkę w Trójmieście i wybudować średniej wielkości dom to chyba trzeba być magikiem , więc domyślam się, że nie jest to pełna kwota wydana na całość tj. działka + dom. Jeśli tak, to podziwiam! My na sam dom wydamy dwa razy tyle W ogóle nie rozumiem, czemu na Pomorzu są najwyższe ceny w kraju. Oglądałam kiedyś zestawienie cen różnych materiałów na terenie Polski i w prawie wszystkich kategoriach u nas było najdrozej Jak czytam na forum muratora jakie są aktualne ceny za usługi w kraju, a potem dzwonię do fachowców u nas, to ostatnio wciąż słyszę, że za tyle co wyczytałam, że się standardowo robi, to im się nie opłaca i jak nie jestem zainteresowana zapłaceniem odpowiednio więcej, to nie ma sprawy - mają tyle klientów, że im nie zależy. Normalnie wściec się można jak się takich kolesi słucha Nie wiem po co robiłam studia - trzeba było zająć się budowlanką i trzepać kase... A z optymistycznych wiadomości, to robią nam tynki wewnętrzne. Mamy już zrobione sufity na dole i prawie całą górę. Jeszcze ze 2 dni i będzie koniec. najwyrazniej za obcowanie z morzem trzeba placic Ha, żeby jeszcze izi i moja działka były przy morzu, to rozumiem Nasze działki są oddalone od morza o minimum 10 km w linii prostej. Tak myslę izi, popraw mnie jesli się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 25.04.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Wczorajsza rozmowa z szefem ekipy Mąż - Panie Adamie, to kiedy teraz przyjdziecie ocieplać dach? Pan Adam - A ja wiem kiedy będę miał czas??? My chyba przestaniemy być dla nich mili, serio Oj, chyba nie macie juz powodu żeby byc miłymi dla nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 25.04.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 O rany, to jakie wy kredyty bierzecie? Ja wzięłam 285 000 zł I mało ale za to też działka była kupiona? Żeby za 285tys. dało się kupić działkę w Trójmieście i wybudować średniej wielkości dom to chyba trzeba być magikiem , więc domyślam się, że nie jest to pełna kwota wydana na całość tj. działka + dom. Jeśli tak, to podziwiam! My na sam dom wydamy dwa razy tyle W ogóle nie rozumiem, czemu na Pomorzu są najwyższe ceny w kraju. Oglądałam kiedyś zestawienie cen różnych materiałów na terenie Polski i w prawie wszystkich kategoriach u nas było najdrozej Jak czytam na forum muratora jakie są aktualne ceny za usługi w kraju, a potem dzwonię do fachowców u nas, to ostatnio wciąż słyszę, że za tyle co wyczytałam, że się standardowo robi, to im się nie opłaca i jak nie jestem zainteresowana zapłaceniem odpowiednio więcej, to nie ma sprawy - mają tyle klientów, że im nie zależy. Normalnie wściec się można jak się takich kolesi słucha Nie wiem po co robiłam studia - trzeba było zająć się budowlanką i trzepać kase... A z optymistycznych wiadomości, to robią nam tynki wewnętrzne. Mamy już zrobione sufity na dole i prawie całą górę. Jeszcze ze 2 dni i będzie koniec. najwyrazniej za obcowanie z morzem trzeba placic Ha, żeby jeszcze izi i moja działka były przy morzu, to rozumiem Nasze działki są oddalone od morza o minimum 10 km w linii prostej. Tak myslę izi, popraw mnie jesli się mylę ale zawsze to inny "klimat" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 25.04.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 najwyrazniej za obcowanie z morzem trzeba placic Ha, żeby jeszcze izi i moja działka były przy morzu, to rozumiem Nasze działki są oddalone od morza o minimum 10 km w linii prostej. Tak myslę izi, popraw mnie jesli się mylę ale zawsze to inny "klimat" Oj fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.04.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Witam Dziś na działce pojawili się murarze Wreszcie coś się zaczęło!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 25.04.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Wczorajsza rozmowa z szefem ekipy Mąż - Panie Adamie, to kiedy teraz przyjdziecie ocieplać dach? Pan Adam - A ja wiem kiedy będę miał czas??? My chyba przestaniemy być dla nich mili, serio Oj, chyba nie macie juz powodu żeby byc miłymi dla nich Mamy wylewki. Schną Ocieplać dach nasi wspaniali fachowcy mają w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 26.04.2007 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Witam Dziś na działce pojawili się murarze Wreszcie coś się zaczęło!!! Super W koncu w Nibylandii coś zacznie się dziać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 26.04.2007 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Wczorajsza rozmowa z szefem ekipy Mąż - Panie Adamie, to kiedy teraz przyjdziecie ocieplać dach? Pan Adam - A ja wiem kiedy będę miał czas??? My chyba przestaniemy być dla nich mili, serio Oj, chyba nie macie juz powodu żeby byc miłymi dla nich Mamy wylewki. Schną Ocieplać dach nasi wspaniali fachowcy mają w maju Do maja zostało kilka dni Ale zaraz, zaraz... Mówili o maju 2007? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 26.04.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Wczorajsza rozmowa z szefem ekipy Mąż - Panie Adamie, to kiedy teraz przyjdziecie ocieplać dach? Pan Adam - A ja wiem kiedy będę miał czas??? My chyba przestaniemy być dla nich mili, serio Oj, chyba nie macie juz powodu żeby byc miłymi dla nich Mamy wylewki. Schną Ocieplać dach nasi wspaniali fachowcy mają w maju Do maja zostało kilka dni Ale zaraz, zaraz... Mówili o maju 2007? Tak Beti, o tym samym maju 2007 Tylko, ze maj ma 31 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 26.04.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Nie martw się, zrobią. Pzede mną jeszcze tyle spraw na tej budowie Moi murarze powiedzieli że zrobią teraz do chudiaka i... wrócą dopiero w czerwcu A ja mam przez ten czas patrzeć na tego chudziaka i denerwować się, że robota stoi To jak sado-maso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 26.04.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Nie martw się, zrobią. Pzede mną jeszcze tyle spraw na tej budowie Moi murarze powiedzieli że zrobią teraz do chudiaka i... wrócą dopiero w czerwcu A ja mam przez ten czas patrzeć na tego chudziaka i denerwować się, że robota stoi To jak sado-maso Fachowcy... Ty się Moja Droga ciesz, że w ogóle przyszli i przyjdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 26.04.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 To widzę, że nie tylko ja jestem skazana na czekanie.. tylko u mnie chcieliby robić, ale nie ma bloczków. Jak szef załatwi dziś to zaczną, jak nie załatwi no to dopiero po długim weekendzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 26.04.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Mnie też te bloczki sporo nerwów kosztowały. Ale juz mam i czekają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts