beti555 27.04.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Nie, nie ma tam ścianki. Za stołem jest wykusz i zaczyna sie umowna granica pomiedzy salonem. Spiżarni nie mam. Cały czas mysle, co zrobic aby ograniczyc koszty Jedyne co przychodzi mi do głowy to przerzucenie płyty i okapu na ścianę przy tym węższym oknie, a piekarnik nie dawac w słupku tylko pod płytą. Co zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 27.04.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Beti wszyscy moi znajomi którzy maja piekarnik na blacie a nie pod chwalą sobie bardzo z tego to bym akurat nie rezygnowałaa może jednak wygospodarować spiżarkę wtedy z mebli minimalizm? zerknij jeszcze raz na rzuty w twoim starym wątku o kuchni z 2 oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 27.04.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 beti projekt mi się podoba. Jedyne co zmieniłabym to tę płytę i okap - piszę to ze względów praktycznych, bo wizualnie jest super. Nie rezygnuj ze słupka, a płytę zrób obok albo zrób zlew narożny, a w jego miejscu umieść płytę i okap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 27.04.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 beti projekt mi się podoba. Jedyne co zmieniłabym to tę płytę i okap - piszę to ze względów praktycznych, bo wizualnie jest super. Nie rezygnuj ze słupka, a płytę zrób obok albo zrób zlew narożny, a w jego miejscu umieść płytę i okap? Tak sobie mysle, ze wstawie płytę w narożnik pomiędzy oknami... Po obu stronach jest duzo miejsca wiec blatu będzie sporo, a zauważyłam, ze u nas nigdy nie zdarza sie zeby 2 osoby jednoczesnie gotowały... Może nie będzie źle? A tam gdzi ejest teraz na wizualizacji płyta zrobię same szafki... Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 28.04.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Płytę przeniosłabym na drugą stronę.Bałabym sie o stół za nim, przy gotowaniu np.sosu do spagetti bo bulgocze i pryska. Zamieniłabym miejscami lodówkę z kuchenką. Łatwiej będzie wyjmować produkty z lodówki i od razu kłaść je na blat. Teoretycznie w kuchni powinien być zachowany ciąg obrabiania jedzenia. Czyli lodówka, blat, zlew,blat, kuchenka. Tak by było najwygodniej. W miejscu płyty będziesz miała roboczy blat i jak zaprosisz gości na kolację będziesz mogła uczestniczyć w rozmowie siekając marchewkę na przykład . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 28.04.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Wygodnie jest także tak umieścić zmywarkę, aby po otwarciu nie kolidowała z otwarciem innych szafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 28.04.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Płytę przeniosłabym na drugą stronę.Bałabym sie o stół za nim, przy gotowaniu np.sosu do spagetti bo bulgocze i pryska. Zamieniłabym miejscami lodówkę z kuchenką. Łatwiej będzie wyjmować produkty z lodówki i od razu kłaść je na blat. Teoretycznie w kuchni powinien być zachowany ciąg obrabiania jedzenia. Czyli lodówka, blat, zlew,blat, kuchenka. Tak by było najwygodniej. W miejscu płyty będziesz miała roboczy blat i jak zaprosisz gości na kolację będziesz mogła uczestniczyć w rozmowie siekając marchewkę na przykład . Swięta racja a moze jednak kuchnię z o apem w rog kuchni pomiędzy oknami, będzie przeciw waga dla dwóch potężnych szaf lodówko - kuchennych. W pełni zgadzam się z zedaniem mojej przedmówczyni o ergonoii kuchennej, ale jeśli lodowka ma nyć biała to lepiej wizualnie ją schować. p.s to kiedy to spagetti będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 28.04.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Dzięki za podpowiedzi Rzeczywiscie lepiej lodówke zamienić miejscami z piekarnikiem. Co do zmywarki, to na projekcie jest w złym miejscu. Będzie po prawej stronie, gdyż zlew tez będzie zamontowany odwrotnie. A lodówkę bede miała w kolorze inox. I już postanowiłam. Płyta z okapem idzię w róg pomiędzy oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.04.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Słuchajcie kobietki....ile płaciłyście "fachowcom" za rozłożenie kanalizy i pociągnięcie rurek do co, wody i ogrzewania podłogowego? Wiem, że każda z nas ma inny dom ,ale chodzi mi o średnią kwotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 28.04.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Słuchajcie kobietki....ile płaciłyście "fachowcom" za rozłożenie kanalizy i pociągnięcie rurek do co, wody i ogrzewania podłogowego? Wiem, że każda z nas ma inny dom ,ale chodzi mi o średnią kwotę... poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.04.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 30.04.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Cześć Dziewczyny Co tu taka cisza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 30.04.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 U mnie sie robi papa podkładowa na chudziaku- izolacja posadzki.całe podłogi mam czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 30.04.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Kurde nie wiedziałam, że trzeba papę na chudziaka Myślałam, że styropian wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 30.04.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Kurde nie wiedziałam, że trzeba papę na chudziaka Myślałam, że styropian wystarczy KURDE, JA TEŻ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 30.04.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Betti może nam sie te domy nie zawalą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 30.04.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Betti może nam sie te domy nie zawalą Hmmm, no nie wiem A tak serio, to musi byc ta papa? My robimy: folia, styropian, folia, wylewka. Źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 30.04.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Janzar- z forum piszi że ma być to staram sie robić jak należy, co prawda przeszkadzają troche peszele z elektryka ale mają chłopaki uważać. Zobaczymy jak im to wyjdzie bo dokladnie pape przygrzewaja jutro a wczoraj całą podłoge posmarowali dysperbitem po zamiecieniu- obecnie chata sie wietrzy. Dobrze że to nie smoła tylko na wodzie srodek. Wieczorem było już suche. Teraz papa s30 V60 lub odwrotnie.Potem hydraulika , folia, styro, folia i podlogówka i beton.UFF już mam mętlik.Fotki jutro to wam pokażę. juz mam dosyć tych brudnych budowlanych spraw. Zamówiłam jeszcze schody Rintala kręcone drewniane.kolor mahoń. To juz te przyjemniejsze sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 30.04.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Zamówiłam jeszcze schody Rintala kręcone drewniane.kolor mahoń. To juz te przyjemniejsze sprawy. , Oj znacznie przyjemniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 30.04.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 A nam zabrakło 10 paczek styropianu 15 cm na elewacje Może macie żeby odsprzedać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts