Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB BUDUJĄCYCH KOBIET

EFKAkonewka

Recommended Posts

Jaka wybraliscie dachowke? Zupelnie nie wiem w czym szukac, podobno dostepne sa tylko najdrozsze, a inne czeka sie rok. My potrzebujemy na pozna jesien, takze moze cos uda mi sie juz zaliczkowac. Poradzcie, raczej chcemy ceramiczna ale nie z gornej polki.

Właśnie kilka godzin temu złożyłam zamówienie na dachówkę i wpłaciłam zaliczkę. Dachówka IBF brązowa, termin dostawy do 2 miesięcy. Cena 2,44/szt. Z tego co ustaliłam w trakcie poszukiwań - Euronit w tej chwili nie przyjmuje zamówień, Roben ma terminy realizacji ok. września - cena dziś to 3,22/szt, w chwili realizacji dostawy nieznana, ale prognozowana ok 10-20% wyższa, Creaton jest dostępny w kolorze miedzianym, mnie oferowano w cenie 4,63 (cena z 17% rabatem). Rupp zamówień nie przyjmuje.

A ceramicznych trzeba wiecej liczyc na m2 14-16szt/m2 w zaleznosci od ksztaltu

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziewczyny proszę o pocieszenie,

jestem załamana dzwonię do Niemiec, po odbiór moich siiikatów, już zapłaconych i panienka twierdzi, że je sprzedała komuś innemu...................

jestem załamama

A ma Twoje potwierdzenie?!?

Ojej! Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sprawy, spokój ducha, cierpliwość do nękania nieodpowiedzialnej firmy...

A ceramicznych trzeba wiecej liczyc na m2 14-16szt/m2 w zaleznosci od ksztaltu

Dokładnie. Na moim dachu różnica w cenie pomiędzy dachówką cementową a ceramiczną (razem z robicizną) to na dzień dzisiejszy 20 tys...

Jeśli chciałabyś się decydować na Braasa to radzę szybko. Oni mieli przerwę w przyjmowaniu zamówień, ale ponoć od juta mają wznowić ich przyjmowanie. Na pewno będzie sporo zainteresowanych więc nie wiadomo jak będzie z terminami realizacji.

jestem załamana dzwonię do Niemiec, po odbiór moich siiikatów, już zapłaconych i panienka twierdzi, że je sprzedała komuś innemu...................

jestem załamama

Mogę cie pocieszyć, że u mnie było to samo tylko że w Gdańsku :-? . Zapłaciłam za silkę, która leżała na placu, za dwa dni odbiór i jej juz nie ma.

Na szczęście dość szybko ją dowieźli ale i tak był mały przestój na budowie.

U nich to chyba norma :x

Hejka!

Dziewczyny, doradźcie mi. Jakiś czas temu wymyśliłam sobie, ze chciałabym mieć w łazience drewniany blat pod umywalkę i półki. Ale teraz każdy, nawet stolarze, odradzają mi takie rozwiązanie.

Nie wiem na co się zdecydować :roll:

Co tam zrobić w łazience? Nie chciałabym mieć szafki pod umywalką, tylko blat. Może kamienny... Ale nie wiem jakie to są koszty :roll: Jakie nóżki? Czy jakiś stelaż?

Moze macie jakieś fajne rozwiązania, albo ze 3-4 zdjęcia, zebym się na coś zdecydowała, bo za jakieś 2 tygodnie będę miała robioną łazienkę.

Co do kuchni, to dostałam już 2 wyceny, powalające ceny (na naszą korzyść ;)). W sobotę dostanę od jednego ze stolarzy komputerowy wydruk, jak ma wyglądać kuchnia i muszę się zdecydować na któregoś z nich.

Hejka!

Dziewczyny, doradźcie mi. Jakiś czas temu wymyśliłam sobie, ze chciałabym mieć w łazience drewniany blat pod umywalkę i półki. Ale teraz każdy, nawet stolarze, odradzają mi takie rozwiązanie.

Co tam zrobić w łazience? Nie chciałabym mieć szafki pod umywalką, tylko blat. Może kamienny... Ale nie wiem jakie to są koszty :roll: Jakie nóżki? Czy jakiś stelaż?

Moze macie jakieś fajne rozwiązania, albo ze 3-4 zdjęcia, zebym się na coś zdecydowała, bo za jakieś 2 tygodnie będę miała robioną łazienkę.

Co do kuchni, to dostałam już 2 wyceny, powalające ceny (na naszą korzyść ;)). W sobotę dostanę od jednego ze stolarzy komputerowy wydruk, jak ma wyglądać kuchnia i muszę się zdecydować na któregoś z nich.

my też chcieliśmy drewno...ale chyba będzie postument wyłożony płytkami drewno-podobnymi też to ładnie wygląda , no i praktyczne jest :D

Hejka!

Jeżeli mogę się wtrącić jako nie kobieta i na dodatek dawno wybudowany .... 8) :wink:

Stolarze chrzanią głupoty. Zrób sobie drewniany blat tyle że z drewna egzotycznego, typu: badi, merbau. Naprawdę sprawdza się w wilgotnych pomieszczeniach.

jestem załamama

A ma Twoje potwierdzenie?!?

Ojej! Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sprawy, spokój ducha, cierpliwość do nękania nieodpowiedzialnej firmy...

Dzieki starasznie to dla mnie ważne że mam się komu wyzalić

I uściski dla e.kali