dorbie 30.05.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Jaka wybraliscie dachowke? Zupelnie nie wiem w czym szukac, podobno dostepne sa tylko najdrozsze, a inne czeka sie rok. My potrzebujemy na pozna jesien, takze moze cos uda mi sie juz zaliczkowac. Poradzcie, raczej chcemy ceramiczna ale nie z gornej polki. Właśnie kilka godzin temu złożyłam zamówienie na dachówkę i wpłaciłam zaliczkę. Dachówka IBF brązowa, termin dostawy do 2 miesięcy. Cena 2,44/szt. Z tego co ustaliłam w trakcie poszukiwań - Euronit w tej chwili nie przyjmuje zamówień, Roben ma terminy realizacji ok. września - cena dziś to 3,22/szt, w chwili realizacji dostawy nieznana, ale prognozowana ok 10-20% wyższa, Creaton jest dostępny w kolorze miedzianym, mnie oferowano w cenie 4,63 (cena z 17% rabatem). Rupp zamówień nie przyjmuje. A ceramicznych trzeba wiecej liczyc na m2 14-16szt/m2 w zaleznosci od ksztaltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 30.05.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Dziewczyny proszę o pocieszenie,jestem załamana dzwonię do Niemiec, po odbiór moich siiikatów, już zapłaconych i panienka twierdzi, że je sprzedała komuś innemu...................jestem załamama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 30.05.2007 23:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Dziewczyny proszę o pocieszenie, jestem załamana dzwonię do Niemiec, po odbiór moich siiikatów, już zapłaconych i panienka twierdzi, że je sprzedała komuś innemu................... jestem załamama A ma Twoje potwierdzenie?!? Ojej! Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sprawy, spokój ducha, cierpliwość do nękania nieodpowiedzialnej firmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 31.05.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 penny a gdzie zamawialas? Firma DACHLUX, w Wolicy. W okolicach Warszawy mają jeszcze kilka punktów sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 31.05.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 A ceramicznych trzeba wiecej liczyc na m2 14-16szt/m2 w zaleznosci od ksztaltu Dokładnie. Na moim dachu różnica w cenie pomiędzy dachówką cementową a ceramiczną (razem z robicizną) to na dzień dzisiejszy 20 tys... Jeśli chciałabyś się decydować na Braasa to radzę szybko. Oni mieli przerwę w przyjmowaniu zamówień, ale ponoć od juta mają wznowić ich przyjmowanie. Na pewno będzie sporo zainteresowanych więc nie wiadomo jak będzie z terminami realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 31.05.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Dziewczyny proszę o pocieszenie, jestem załamana dzwonię do Niemiec, po odbiór moich siiikatów, już zapłaconych i panienka twierdzi, że je sprzedała komuś innemu................... jestem załamama Mogę cie pocieszyć, że u mnie było to samo tylko że w Gdańsku . Zapłaciłam za silkę, która leżała na placu, za dwa dni odbiór i jej juz nie ma. Na szczęście dość szybko ją dowieźli ale i tak był mały przestój na budowie. U nich to chyba norma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 31.05.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 a my bedziemy chyba musieli wstrzymac sie z budowa domu - moze bedziemy musieli sie przeniesc do Poznania - moj macierzysty Instytut wymyslil ze to rewelacyjny pomysl, abym tam prowadzila badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 31.05.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 a my bedziemy chyba musieli wstrzymac sie z budowa domu - moze bedziemy musieli sie przeniesc do Poznania - moj macierzysty Instytut wymyslil ze to rewelacyjny pomysl, abym tam prowadzila badania. ojej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 31.05.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 mi tez jest smutno - ale mam jeszcze nadzieje ze bede mogla zostac tu gdzie jestem, a do Poznania jezdzic raz na jakis czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 31.05.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Hejka! Dziewczyny, doradźcie mi. Jakiś czas temu wymyśliłam sobie, ze chciałabym mieć w łazience drewniany blat pod umywalkę i półki. Ale teraz każdy, nawet stolarze, odradzają mi takie rozwiązanie. Nie wiem na co się zdecydować Co tam zrobić w łazience? Nie chciałabym mieć szafki pod umywalką, tylko blat. Może kamienny... Ale nie wiem jakie to są koszty Jakie nóżki? Czy jakiś stelaż? Moze macie jakieś fajne rozwiązania, albo ze 3-4 zdjęcia, zebym się na coś zdecydowała, bo za jakieś 2 tygodnie będę miała robioną łazienkę. Co do kuchni, to dostałam już 2 wyceny, powalające ceny (na naszą korzyść ). W sobotę dostanę od jednego ze stolarzy komputerowy wydruk, jak ma wyglądać kuchnia i muszę się zdecydować na któregoś z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 31.05.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 penny możesz napisać jak nazywa sie Twój projekt i z jakiej jest pracowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 31.05.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 penny możesz napisać jak nazywa sie Twój projekt i z jakiej jest pracowni? Projekt to Libra z pracowni Dobre Domy (http://www.dobredomy.pl/?id_project=21) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 31.05.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Hejka! Dziewczyny, doradźcie mi. Jakiś czas temu wymyśliłam sobie, ze chciałabym mieć w łazience drewniany blat pod umywalkę i półki. Ale teraz każdy, nawet stolarze, odradzają mi takie rozwiązanie. Nie wiem na co się zdecydować Co tam zrobić w łazience? Nie chciałabym mieć szafki pod umywalką, tylko blat. Może kamienny... Ale nie wiem jakie to są koszty Jakie nóżki? Czy jakiś stelaż? Moze macie jakieś fajne rozwiązania, albo ze 3-4 zdjęcia, zebym się na coś zdecydowała, bo za jakieś 2 tygodnie będę miała robioną łazienkę. Co do kuchni, to dostałam już 2 wyceny, powalające ceny (na naszą korzyść ). W sobotę dostanę od jednego ze stolarzy komputerowy wydruk, jak ma wyglądać kuchnia i muszę się zdecydować na któregoś z nich. my też chcieliśmy drewno...ale chyba będzie postument wyłożony płytkami drewno-podobnymi też to ładnie wygląda , no i praktyczne jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 31.05.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 a my bedziemy chyba musieli wstrzymac sie z budowa domu - moze bedziemy musieli sie przeniesc do Poznania - moj macierzysty Instytut wymyslil ze to rewelacyjny pomysl, abym tam prowadzila badania. jak w USA ludzie przemieszczają się wraz z pracą...współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 31.05.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Hejka! Dziewczyny, doradźcie mi. Jakiś czas temu wymyśliłam sobie, ze chciałabym mieć w łazience drewniany blat pod umywalkę i półki. Ale teraz każdy, nawet stolarze, odradzają mi takie rozwiązanie. Nie wiem na co się zdecydować Jeżeli mogę się wtrącić jako nie kobieta i na dodatek dawno wybudowany .... Stolarze chrzanią głupoty. Zrób sobie drewniany blat tyle że z drewna egzotycznego, typu: badi, merbau. Naprawdę sprawdza się w wilgotnych pomieszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 31.05.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 lub tekowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 31.05.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Obiecana łazienka. Przepraszam za złą jakość zdjecia ale to skan z gazety:( http://images11.fotosik.pl/60/5f5d3718b1a40310.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 31.05.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 U mnie będzie drewno w łazience (jakiś egzotyk) i mam nadzieję, że będzie się dobrze spisywać. Jeżeli chodzi o zielone łazienki to u mnie zdecydowanie odpada. Każdy ma ten swój gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 31.05.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 To jedyna łazienka w zieleni, która mi odpowiada. Pewnei ze wzgledu na te szklane, zielone umywalki Ale ja też nie przepadam za zielenią. Mnie ona... męczy Źle sie czuję w zielonych pomieszczeniach. Wolę już róż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 31.05.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Dziewczyny proszę o pocieszenie, jestem załamana dzwonię do Niemiec, po odbiór moich siiikatów, już zapłaconych i panienka twierdzi, że je sprzedała komuś innemu................... jestem załamama A ma Twoje potwierdzenie?!? Ojej! Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sprawy, spokój ducha, cierpliwość do nękania nieodpowiedzialnej firmy... Dzieki starasznie to dla mnie ważne że mam się komu wyzalić I uściski dla e.kali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts