mikopiko 10.06.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 A u nas na stryszku tylko na odcinku gdzie trezba dojść do wyłazu kominowego mąż zbije stare dechy z odzysku. u nas chyba też tak będzie mówicie retro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 11.06.2007 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 U nas na strychu osb, na poddaszu panele, a na parterze gres i panele. Użytkujemy panele od kilku lat i mi bardzo odpowiadają - zarówno inicjalny koszt jest dosyć niski, jak i późniejsza pielęgnacja jest bardzo wygodna - wystarczy przelecieć mopem, nic nie trzeba odświeżać (cyklinować, lakierować itp.), nie trzeba się przejmować zmianą koloru pod dywanem czy meblem, bo nic takiego nie ma miejsca. Cały czas nie rozumiem, czemu większość ludzi uważa, że w domu nie wypada kłaść paneli i że jesteśmy jacyś dziwni, że się na takie rozwiązanie decydujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.06.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Ja niestety mam w obecnym domu panele. Ciemne-dąb rustykalny. Wszystko na nich widać, także ślady po mopie. W krześle komputerowym wymieniłam kółka na takie z gumowym bieżnikiem ale i tak panele są tam szczególnie wytarte. Szarawa plama powstała Jak to pociągnę jakimś nabłyszczaczem to jest ok ale zaraz potem szybko znów plama wraca. Dlatego jesli panele to jasne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 11.06.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Ja niestety mam w obecnym domu panele. Ciemne-dąb rustykalny. Wszystko na nich widać, także ślady po mopie. W krześle komputerowym wymieniłam kółka na takie z gumowym bieżnikiem ale i tak panele są tam szczególnie wytarte. Szarawa plama powstała Jak to pociągnę jakimś nabłyszczaczem to jest ok ale zaraz potem szybko znów plama wraca. Dlatego jesli panele to jasne! o???? bo ja planowałam ciemne ale do sypialnii bo w salonie to glazura będzie (po kliknięciu na obrazku wyskoczy większy) o taka: http://www.paradyz.com.pl/images/collections/mini/0092_1.jpg a w kuchni taka: http://www.paradyz.com.pl/images/collections/mini/0072_2.jpg kolekcja legno/juta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 11.06.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 chyba mnie depresja dopada... budowlana Mnie czasem też.... Teraz jesteśmy wkurzeni na speców od pieca, solarów itp, bo troszkę nam schrzanili robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 11.06.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Cześć dziewczyny, chciałam się przyłączyć, bo tez buduję raczej sama ... Mąż pracuje "u kogoś" i też buduje, ale dużo, dużo większe przedsięwzięcie, więc na mnie spadł obowiązek budowania domu, a raczej remontowania starej stajni. Ale na szczęście pracuję dla siebie, więc czasu mimo wszystko mam troszkę więcej i nikt mnie nie rozlicza, no i lubię to budowanie, które nieuchronnie dobiega końca ! Teraz kładę podłogę, rękami robotników oczywiście, jeszcze tylko malowanie całości, schody i drzwi wewnętrzne i ... przeprowadzka ... na mojej głowie Potem będę walczyć z otoczeniem domu, czyli jak dojść do stanu przynajmniej sprzed etapu budowy, kiedy dookoła była ładna trawka i sielsko-wiejski koloryt ... Ech, gdyby robotnikami były kobiety, to nie niszczyłyby tak wszystkiego dokoła budowanego domu A tak - krajobraz prawie księżycowy (nie mylić z księżowym ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 11.06.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Ja niestety mam w obecnym domu panele. Ciemne-dąb rustykalny. Wszystko na nich widać, także ślady po mopie. W krześle komputerowym wymieniłam kółka na takie z gumowym bieżnikiem ale i tak panele są tam szczególnie wytarte. Szarawa plama powstała Jak to pociągnę jakimś nabłyszczaczem to jest ok ale zaraz potem szybko znów plama wraca. Dlatego jesli panele to jasne! Nie wiem co ty na to, ale w Ikea widziałam kiedyś takie przejrzyste maty pod fotel "komputerowy" - jeździło się po tym doskonale no i podłoga się nie niszczyła. Ja sama zastanawiam się, czy nie kupi podobnej do pokoju dziewczynek jak zaczną eksploatować komputer ? Podłogę widać, a nie niszczy się wcale. Doskonale przylega do podłoża, tak jakby przykleja się do niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 11.06.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Asia z innej beczki ale masz śliczne zdjęcia dziewczynek i kota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 11.06.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Dzięki! A kot - czyli kotka Śpioszka - ma już 15 lat - chciałabym się tak ładnie zestarzeć jak ona, hmmm.... i będzie się ze mną przeprowadzać już 3 raz. Swoją drogą, koty nie lubią przeprowadzek, ale jak czują pomoc i ciągłą obecność swojego opiekuna to znoszą to nawet dobrze, u nas nie było większych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.06.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15600&catalogId=10103&storeId=19&productId=26743&langId=-27&categoryId=15781&chosenPartNumber=44881100 To ten ochraniacz. Drogi. Wymiana kółek na gumowe kosztowała ok 15zł. Nie wiem jak ten ochraniacz sie spisuje po np. 2 latach użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 11.06.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 A mnie tak z lekka zaciekawił brak suwaczka u premiumczytam i czytam i nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 11.06.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 A mnie tak z lekka zaciekawił brak suwaczka u premium czytam i czytam i nic nie wiem 2 w 1 ...chyba, że coś się przez ostatnią godzinę zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.06.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Jakie tynki zrobić by nie trzeba było kłaść gładzi? Nie lubie takich bardzo wygładzonych ścian Są miękkie po gładzi i łatwo ulegają uszkodzeniom. Tynki gipsowe czy cem-wap? Na co zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 11.06.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Jakie tynki zrobić by nie trzeba było kłaść gładzi? Nie lubie takich bardzo wygładzonych ścian Są miękkie po gładzi i łatwo ulegają uszkodzeniom. Tynki gipsowe czy cem-wap? Na co zwrócić uwagę? jak nie lubisz gładkich to tylko cementowo-wapienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 11.06.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Jakie tynki zrobić by nie trzeba było kłaść gładzi? Nie lubie takich bardzo wygładzonych ścian Są miękkie po gładzi i łatwo ulegają uszkodzeniom. Tynki gipsowe czy cem-wap? Na co zwrócić uwagę? jak nie lubisz gładkich to tylko cementowo-wapienne z piaskiem kwarcowym jak ostatnią warstwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 11.06.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 SYLVIA ja mam w kuchni taka glazure jaka ty planujesz jest beznadziejna, wszystko na niej widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 11.06.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 [quote http://www.paradyz.com.pl/images/collections/mini/0092_1.jpg a w kuchni taka: http://www.paradyz.com.pl/images/collections/mini/0072_2.jpg kolekcja legno/juta A ja efekt jodełki uzyskałam kładąc ciętą i szlifowaną stuletnią dachówkę ! To jest moja kuchnia po położeniu podłogi: http://img517.imageshack.us/img517/1298/p4270005sc8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.06.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Witajcie Budujace Dziewczyny! Kiedy w koncu dotarla do mnie i mojego Szanownego Pana swiadomosc, ze nie ma to jak na wlasnym, ow moj Szanowny Pan powiedzial z rozbrajajaca szczeroscia: "Ale pamietaj Kochanie ze to TY BEDZIESZ BUDOWAC! Ja bede tylko zarabial na to pieniadze". Szczerze mowiac przez maly ulamek sekundy jakbym sie lekko zawahala... . Wahanie przeminelo z wiatrem no i jestem na etapie poszukiwania brakujacych nam niestety srodkow do dzialki naszych marzen. Od pewnego czasu przygladam sie Waszym poczynaniom i w koncu postanowilam poprosic o przyjecie mnie do tak Wspanialego Grona. Czy moge niesmialo? A na przywitanie http://www.mojegotowanie.kobieta.pl/_gAllery/33/77/3377/czeresniowy_placek.jpg male co nieco - jak mawial ukochany Kubus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.06.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Braza nie wahaj sie tylko buduj To nie jest najlepsza rzecz jaka może spotkać kobietę ale... jak bardzo budowanie zmienia nasze życie. To walka nie tylko z wykonawcami, uprzedzeniami czy kłopotami. To również poznawanie samej siebie. Okoliczności wymagją na nas takie a nie inne zachowania, mobilizują do działania. A potem... tyle z tego satysfakcji!!! Mi nikt nie wierzył, że dom wybuduję a już prawie stropy Murarze i wszyscy "fachowcy" chcieli tylko z mężem rozmawiać. Ale to się zmienia. Już wiedzą kto tu rządzi Po ostatnich rozmowach z mężem, które zaowocowały wymurowaniem ścianki działowej w złym miejscu i schodami na środku małego pokoju majster więcej go nie pyta o projekt Witaj w klubie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.06.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Dziekuje za mile powitanie A przy takim wsparciu to ja sie juz niczego i nikogo nie boje, ot co! Teraz tylko pozostaje wywalczyc te dzialeczke marzen, ale zeby mam juz naostrzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts