Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB BUDUJĄCYCH KOBIET

EFKAkonewka

Recommended Posts

Drogie Panny, marzą mi się piękne drzwi, w projekcie są balkonowe,

http://www.lipinscy.pl/upload_module/project3d_photos/p133__fr.jpg

Gdybym żyła na Zachodzie to pewnie bym się na nie zdecydowała ale mieszkam w Polsce. Szukam równie dużych drzwi ale z atestem, macie jakieś pomysły? Sprawa jest pilna bowiem, pan Józek w piątek będzie murował nadproze nad drzwiami, i tu pytanie jakie długie to tych dużych czy 180.

Bardzo proszę o radę!!!!

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Miko zamieściła takie oto zdjęcie, które nie pozwala mi o sobie zapomnieć :lol:

http://foto0.m.onet.pl/_m/bb7eddbe703471f46393e04af3c97434,5,19,0.jpg

Czy wiecie jakie to są płytki? Gdzie można je kupić lub czy ktoś robi podobne?

Wybaczcie, że tak Was nękam płytkowymi pytaniami ale szukam i szukam i nic :o :oops:

kochanie dla cię postaram się sprawdzić :D

Jak zobaczyłam obudowę to pomyślałam, ze jest ok, ale pomyślałam, że kominek zajmie nam połowe salonu. Teraz jestem nim zachwycona :)

Widzę, że to nie tylko ja twierdzę, że kominki są wielkie. Mój wygląda juz trochę lepiej, po wklejeniu kamienia i pomalowaniu myślę, że będzie dobrze. Muszę tylko przyzwyczaić sie do jego rozmiarów :-?

Miko u mnie otworzyli w ubiegłym tygodniu Obi. Na otwarcie były kabiny właśnie z saunami w cenie 2tys. Zachorowalismy z mężem na tę kabinę :lol: ale szybko zeszły i nie kupiliśmy :( Normalnie jest droższa o tysiączek :( Podobała nam się bo miała grafitowe szkł0, wykończenia w drewnie, wszystkie te bajerki jak bicze wodne, hydromasaże, radio, saunę i coś tam jeszcze :lol: Bardzo podobała nam sie obudowa, ze scianami i sufitem. Jak mebel, tylko wstawić do łazienki i podłączyć :lol:

Nadal o niej myślimy...

Do drugiej łazienki mam już panel z hydromasażem więc dokupię tylko brodzik i kabinę. No wszędzie luksusów mieć nie można! :wink: :lol: :lol:

a ja mam pytanie: czy macie może w planach prysznic z sauną- kabinę parową? :roll:

Ja myślę o tym, ale w planach mam jeszcze kilka bajerów :wink: i nie wiem czy mi kasy wystarczy :-?

Jak mebel, tylko wstawić do łazienki i podłączyć

Czy faktycznie to jest takie proste? Co prawda prąd i antenę do miejsca na kabinę mam doprowadzoną 8) ale elektryk pytał się mnie czy będzie hydromasaż bo coś tam musi wstawić i ja wtedy stwierdziłam że nie. Bo te kabiny z sauną mają chyba też hydromasaż.

e.kala bardzo podobaja mi się te schody w Twoim dzienniku. Ładna klatka schodowa!!!

A mój dostawca blachodachówki własnie zadzwonił z informacją że............ blacha sie opóźni i MOŻE bedzie na 26 lipca :evil: :cry: :cry: :cry: Miał być na 10 :cry: :cry: :cry:

Jakoś mam ze wszystkim pod górkę :evil: :cry:

e.kala bardzo podobaja mi się te schody w Twoim dzienniku. Ładna klatka schodowa!!!

Dziękuje, mam nadzieję, że ładna też będzie po wykończeniu :wink:

Jakoś mam ze wszystkim pod górkę

Nie martw się, myślę, że sporo osób ma pod górkę. Budowa to coś specyficznego, tu panują jakieś inne klimaty :wink:

Pewnie masz rację. Wkurza mnie tylko bo ja wykonuje zawód, który nie cieszy się uznaniem wielu osób. Jednak gdybym to ja podchodziła tak do swojej pracy, robiła takie rzeczy, była tak niesłowna, tak pomiatała ludźmi, tak nie ceniła majątku i czasu innych osób i wreszcie tak niestarannie wykonywała swoje obowiazki, to chyba.... ukamieniowaliby mnie, bo kara zwolnienia to betka... :-?

pp, będę miała podobną obudowe kominka do Twojej :D Tzn, mąż tak mówi :-?

No i fajnie :)

Mi się takie obudowy najbardziej podobają. Tym bardziej, ze będziemy mieć kawalek ściany w piaskowcu.

My również tak planujemy :D

Ehhh, wogóle piękny ten Wasz domek i to otoczenie....

To otoczenie mam od 10 lat :)

A od roku formalnie jest moje ;)

Jak zobaczyłam obudowę to pomyślałam, ze jest ok, ale pomyślałam, że kominek zajmie nam połowe salonu. Teraz jestem nim zachwycona :)

Widzę, że to nie tylko ja twierdzę, że kominki są wielkie. Mój wygląda juz trochę lepiej, po wklejeniu kamienia i pomalowaniu myślę, że będzie dobrze. Muszę tylko przyzwyczaić sie do jego rozmiarów :-?

Na każdym etapie budowa sprawia wrażenie raz to mniejszej, a raz większej :)

Dziewczyny, poratujcie :) W którym momencie robi się kominkowe DGP? czy to przed tynkami czy po? I te rury gdzie się chowa?

Po tynkach, rury od kominka przez strop idą na strych a potem wracają do pomieszczeń, które mają być ogrzewane, a kończą sie taką rurą.

http://images30.fotosik.pl/21/175de08f415c9250.jpg

Można też zrobić wyjścia na dole pokoi (wtedy gdy dom mniejszy i nie stosuje się turbiny). Przynajmniej ja tak to zrozumiałam :D