Funia 18.04.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Witam, Wygląda na to, że to jest idealne forum dla mnie Urodziłam syna, będę niedługo budować dom, pozostało mi jeszcze zasadzić drzewo. Mam jednak nadzieje, że to jeszcze nie znaczy, że jestem już prawdziwym mężczyzną? Pozdrawiam wszystkie budujące tak jak ja, panie Magnolcia absolutnie nie jesteś mężczyzną - po prostu jestes fajną babką i tyle. ps. u mnie bilans taki sam, tyle, że dom już zbudowany, a zamiast synka - czadowa córcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 18.04.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Funia, czytałamTwój dziennik - gratulacje. Haneczka jest super, domek jak marzenie Teraz juz wiem jaki maraton długodystansowca jest przedemną... Narazie mam działkę projekt u architekta - dostawia mi garaż pozwolenie na budowe do 60 dni oczekiwania i nie wiem ile na kredyt........... Jeszcze raz serdecznie gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 18.04.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Funia, czytałamTwój dziennik - gratulacje. Haneczka jest super, domek jak marzenie Teraz juz wiem jaki maraton długodystansowca jest przedemną... Narazie mam działkę projekt u architekta - dostawia mi garaż pozwolenie na budowe do 60 dni oczekiwania i nie wiem ile na kredyt........... Jeszcze raz serdecznie gratuluje Magnolcia - rzeczywiście maraton przed Tobą, ale ile w tym frajdy..... trzymam kciuki i pochwal się projektem, jak już architekt skończy robótkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 18.04.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Olu, Domek jest świetny. Piękne duże okna.Jak ja Ci zazdroszczę, mój domek jest jeszcze na papierku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwo_72 18.04.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Olu, domek pięknościowy! Funia28 - ja też sie zakochałąm w Gebauerach...ale ja bez szprosów...chodzę i myśle i chyba sie zdecyduję. Jutro jeszce raz jade oglądać! Dzisiaj po świetach robota znowu rusdszyła z kopyta! Chłopaki śmigają po budowie aż miło popatrzeć! Jak u mnie skończą to chętnie oddam ich w dobre ręce! Naprawde się starają!!! Pod koniec tygodnia napisze jaki postęp prac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fal 18.04.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 - ja buduję 1 domek dla siebie a przy okazji 3 na sprzedaż! Nie chcialam wracać do biura po urodzeniu drugiej córeczki i postanowiłąm zabrac się za własny biznes, a ze dom miałam budawac dla siebie to 1 czy 4...co za różnica Za to upusty większe, a od logistyki pozowliłam sobie na luksus zatrudnienia majstra/logistyka i doglądamy wszystkiego razem. iwo_72 Domki to szeregowiec, czy każdy na osobnej działce, czy wszystkie bedą wg jednego projektu czy każdy inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fal 18.04.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Ja spod pólnocno-wschodniej Warszawy A okna jak najbardziej drewniane mam. Z drewaxu. Z wymarzoną harmonijką na taras A to tak pogladowo: http://www.olena.republika.pl/domek.JPG Pozazdrościć i ........wziąść przykład, gratulacje !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwo_72 18.04.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fal 19.04.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 iwo_72Działki masz na siebie (sprzedaż przed upływem 5-ciu lat) ? Też chodzi mi coś takiego po głowie. Mam już działkę, decyzję z U.G. w przyszłym tygodniu, zamawiam projekt bliżniaka, myślę o kupnie drugiej działki obok ale nie wiem jak to wygląda prawnie. sprzedaż nieruchomości, chyba, że ty budujesz typowo pod klienta. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 19.04.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Iwo 72 Jesteś szaloną kobietą Ja będe sie męczyła z jednym małym domkiem a Ty budujesz 4 Zazdroszczę P.S. Jutro jak architekt nie odda mi projektu to go chyba zamorduję Ile można czekać, a podobno kobietom jest łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 19.04.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Olenka jak ślicznie! Bardzo ładne drzwi wejściowe i okna też super. A co to jest ta wymarzona harmonijka na taras? Renatko no powiększyliśmy sobie drzwi tarasowe z dwu- do trzyskrzydłowych. I za Chiny Ludowe nie chcieliśmy miec po otwarciu jakichś słupków w środku - po prostu otwieramy i mamy ogromniaste okno na świat I to marzenie spełniły nam wlasnie drzwi harmonijkowe - jedno skrzydło otwiera się normalne a dwa składają przy otwarciu jak harmonijka. Zresztą, co ja Ci bede tłumaczyć - przyjedziesz to Ci zademonstruję Kobitki dzięki za miłe słowa. Okna to mala pestka przy wyborze glazur, terakot i drewna na podlogi i to jeszcze tak, żeby mężuś zaakceptował Ale powiem Wam w sekrecie, że to też już praktycznie za mną, zaakceptował większość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 19.04.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Oj kobiety,mamy niezłą zabawę z tym budowaniem,prawda?Nerwów to kosztuje ale przyjemność też jest spora.Przyjemność-geodeta wytyczył.Nerwy-murarz w szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 20.04.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Oj kobiety,mamy niezłą zabawę z tym budowaniem,prawda?Nerwów to kosztuje ale przyjemność też jest spora.Przyjemność-geodeta wytyczył.Nerwy-murarz w szpitalu. Oj, wspolczuje problemow juz na starcie Moze, jesli to cos powaznego, powinnas znalezc innego murarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 20.04.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Nie wiem,po prostu nie wiem .Dzwonił dzisiaj i zapewniwł,że w przyszłym tygodniu wychodzi ze szpitala i przyjdzie z większą ekipą.No a jeśli ma jakąś fuchę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwo_72 21.04.2006 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 magnolcia - co za różnica bałagan ten sam, papierologia ta sama. Tylko pokrzyczeć muszę więcej. A budowę tak zaplanowałam że widzę ją z okien mojego obecnego domku więc nabiegć się nie muszę! szymoszkowa - trzymamy kciuki za murarza. U mnie chłopaki na budowie biegaja jak się patrzy. Do długiego weekendu bede miała wszystkie fundamenty i wylana "podłogę" w poziomie posadowienia. Ale fajnie.... Jak sie nauczę to wkleję zdjęcia z mojego bałaganu! Wczoraj złożyłam juz dokumentu do STOENu i Gazowni...Stoen ma 18 a gaz do 6 miesiecy na podłączenie...zobaczymy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 21.04.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Nie wiem,po prostu nie wiem .Dzwonił dzisiaj i zapewniwł,że w przyszłym tygodniu wychodzi ze szpitala i przyjdzie z większą ekipą.No a jeśli ma jakąś fuchę? Może nie jest tak zle, skoro juz wkrotce bedzie wolny I jednak nie wszyscy oszukują, moze ten murarz jest naprawde w szpitalu A skoro bedzie z wieksza ekipa, to i robota szybciej pojdzie Nadgonicie stracony czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fal 21.04.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 (no i trochę mężą - ale nie za bardzo).... U mnie chłopaki na budowie biegaja jak się patrzy. Do długiego weekendu bede miała wszystkie fundamenty i wylana "podłogę" w poziomie posadowienia. Ale fajnie.... Jak sie nauczę to wkleję zdjęcia z mojego bałaganu! Zaciekawiłaś mnie ..... hmm (no i trochę mężą - ale nie za bardzo).... na zdjęcia czekam niecierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 21.04.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Dostaliśmy pozwolenie na budowe Ależ sie ciesze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 21.04.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Dostaliśmy pozwolenie na budowe Ależ sie ciesze beti555 gratuluje Ci bardzo, bardzo powiedz mi ile czasu na nie czekałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia28 21.04.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 U mnie na długi weekend ma być wszystko zrobione łącznie ze wstawieniem okien i drzwi wejściowych. Tempo niezłe - zaczęło się 12.04 w międzyczasie świeta - panowie w weekendy nie pracują - po świętach przyjechali w środę. Noramlnie odpukać - robota im się w rękach pali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts