izi7 12.09.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 pstryknęłam fotki elewacji, więc się znowu pochwalę: http://img528.imageshack.us/img528/464/img0884lf5.jpg http://img512.imageshack.us/img512/2846/img0887vw4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 12.09.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 izi, elewacja zapowiada się świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 12.09.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Ja znów odwrotnie. Zrezygnowałam z halogenów w kuchni przy suficie a planuję listwy oświetleniowe pod szafkami ściennymi. Obecnie mam i to i to w kuchni. Prawda jest taka, że stojąc i pochylając się nad blatem zasłaniam oświetlenie górne, mimo, że jest zaraz nad blatem. Listwa podszafkowa sprawdza się za to znakomicie U mnie nie ma do czego przymocować takich listew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.09.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Ale za to żadne szafki Ci nie bedą ograniczały dostepu swiatła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 12.09.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 izi, bardzo ładnie! Ja dziś jadę na budowę. Ze 2 tygodnie nie byłam. Góra prawie gotowa, muszę wreszcie to zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 12.09.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 izi7 elewację widziałam na żywo, jaki to kolor, prezentuje sie ładnie.Pojechałam spojrzeć na twój dom i ledwo co wyjechałam samochodem. U nas tez super sie jeździ. Tragedia.U mnie dom ocieplony, ale tynków jeszcze nie ma bo ekipa "przyspiesza środek" i dopiero wtedy skończą elewację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koletta 12.09.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 witam wszystkie budujące kobietki.jesli wpuscicie mnie doswojego grona chętnie skorzystam ponieważ nareszcie niecały miesiąc temu staliśmy sie włascicielami długo wyczekiwanej działki i co za tym idzie pora ruszyć na podbój urzedów ( niestety to moja rola, ponieważ mężuś zarabia na budowę za granicą, a poza tym na temat słowa "budowa" cały sztywnieje- tylko nie tam gdzie trzeba ). W związku z powyższym mam pytanie gdzie ruszyć najpierw, z tego co wiem to na ten teren jest plan zagospodarowania, wiem że trzeba miec jakieś mapki żeby się starać o podłączenie prądu i wody, tylko od czego zacząć ( bo potem to sie juz jakoś samo pokula) ????? z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 12.09.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Witaj koletta. Jak jest plan zagospodarowania to już jest dobrze. Musisz zebrać papiery do pozwolenia na budowę, na forum jest sporo postów na ten temat, i złożyć te dokumenty. Trochę roboty z tym jest, my wzięlismy człowieka, który to wszystko załatwiał. Jak będziesz mieć pozwolenie to kierownik budowy, geodeta i jakoś sie "pokula".A gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koletta 12.09.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 dzieki e.kala za szybka dopowiedź, musze troche poszukać w postach, choć ostatnimi dniami siedzę na forum po kilka godzin, bo jak mnie jakis wątek wciągnie, to ani nie wiem kiedy a zlatuja godziny. budujemy w Wielkopolsce a dokładnie Ostrów Wlkp., może znajdzie się jakaś "budująca kobieta" z tej okolicy i podzieli się doświadczeniami. troche mam strach się za to wszystko zabierać ale od tak dawna marzę o wlasnym domu że jeśli nie zaczne teraz to pewnie będę żałować do końca życia... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 13.09.2007 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 koletta - jeśli chodzi o papiery do pozwolenia, to powinnaś m. in. udać się do dostawców mediów w Twojej okolicy i poprosić o warunki przyłączenia do prądu/wody/kanalizy/gazu i co Ci tam jeszcze jest potrzebne. Nie dają tego od ręki i trzeba trochę na to poczekać. My do czegoś potrzebowaliśmy też wypisu i wyrysu z rejestru gruntów (chyba do zrobienia mapy). Poza tym będziesz potrzebowała właśnie mapę od geodety (do celów projektowych czy jakoś tak). No i oczywiście musisz mieć projekt domu Potem dom wrysowuje Ci w Twoją mapę ktoś z uprawnieniami i robi Ci projekt zagospodarowania terenu. Ja się nasłuchałam, że ta papierkologia jest taka straszna, ale u nas jakoś gładko i szybko wszystko poszło. To pewnie zależy od urzędasów na jakich się trafi. U nas akurat jest niewielki urząd, nie ma kolejek i załatwianie spraw nie jest bardzo kłopotliwe. Może u Ciebie też tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 13.09.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 izi7 elewację widziałam na żywo, jaki to kolor, prezentuje sie ładnie. Pojechałam spojrzeć na twój dom i ledwo co wyjechałam samochodem. U nas tez super sie jeździ. Tragedia. U mnie dom ocieplony, ale tynków jeszcze nie ma bo ekipa "przyspiesza środek" i dopiero wtedy skończą elewację. Mamy tynk Kabe Novalit - kolor z palety 120, numery 020 (jasny) i 024 (ciemny). A drogi rzeczywiście są teraz w Borkowie 'świetne'. Najgorsza jest Kasztanowa lecąca od Czterech Pór Roku - taka glinista glamza, że szok! No i teraz jeżdzą tam wciąż ciężarówki i wywożą ziemię z Czterech Pór Roku (z wykopów pod szeregowce), więc robią straszne koleiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 13.09.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 a my mamy już panele z listwami prawie w całym domu. W sumie to muszę ostro zabrać się za wybieranie mebli, bo na wszystko trzeba czekać miesiąc albo dwa, a ja jeszcze nic nie zamówiłam... Ale chyba zdecydowałam się już na kanapę do salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 13.09.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 a my mamy już panele z listwami prawie w całym domu. W sumie to muszę ostro zabrać się za wybieranie mebli, bo na wszystko trzeba czekać miesiąc albo dwa, a ja jeszcze nic nie zamówiłam... Ale chyba zdecydowałam się już na kanapę do salonu O to ja też muszę się zacząć rozglądać za meblami My mamy panele w 3 pokojach na górze. Został pokój Wery i przedpokój. A na dole salon. Wczoraj byłam myc szyby i podłogi i wreszcie zobaczyć, co tam się pozmieniało. Jak zobaczyłam łazienkę i pokój Weroniki, to mi szczęka opadła Tak bardzo mi się podobają te pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koletta 13.09.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 izi7 wielkie dzięki za podpowiedź, po tym jak sie naczytałam miałam mniej wiecej taki właśnie plan, mam nadzieję że mi jakos tez pójdzie gładko, bo robie się nerwowa jak trafiam na jakichś upierdliwców w urzędach. ,a jesli trafi się jakaś kobietka z moich okolic to chętnie pogadam chociaż waszych doświadczonych opinii tez będę nieraz potrzebować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.09.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Kobitki kofffffane a gdzie fotki???? Nie zapominajcie, że te dłubiące w ziemi potrzebują natchnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 13.09.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Ale za to żadne szafki Ci nie bedą ograniczały dostepu swiatła Tak, to fakt Chociaż napewno bedę narzekała, ze nie mam zabudowy u góry... Jednak nic już nie wymyśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 13.09.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Ale chyba zdecydowałam się już na kanapę do salonu A możesz zdradzić jaką? Jak zobaczyłam łazienkę i pokój Weroniki, to mi szczęka opadła Tak bardzo mi się podobają te pomieszczenia Prosimy o fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 13.09.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 jesuniuuuu prosimy o fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 13.09.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Ale chyba zdecydowałam się już na kanapę do salonu A możesz zdradzić jaką? zdecyduję się chyba na coś takiego: http://www.allegro.pl/item243514702_nowe_meble_z_holandii_okazja_.html Kumpela ma od ponad roku i bardzo sobie chwali. Wczoraj byłam oglądać na żywo i fajnie wygląda Jedyna wada dla mnie to to, że nie jest ze skóry Początkowo chciałam skórzany narożnik Oxford z ArisMeble http://img481.imageshack.us/img481/5292/oxfordks3.jpg ale pomimo, że można zbudować ten narożnik z różnych dostępnych w katalogu modułów, to potem niestety wszystkie moduły są na stałe łączone i nie można ich już rozdzielać, kombinować itp. No i kosztował ok. 6tys. i byłam przekonana, że to skóra. A ostatnio jak się zaczęłam pytać o szczegóły, to się okazało, że to ekoskóra, a za skórę trzeba dopłacić kolejne 2-3tys. A do tego musiałabym jeszcze dokupić fotel, więc w 10tys. nie udałoby się pewnie zamknąć. A takiej kasy mi prawdę powiedziawszy szkoda Jak zobaczyłam łazienkę i pokój Weroniki, to mi szczęka opadła Tak bardzo mi się podobają te pomieszczenia Prosimy o fotkę o tak, tak, zdjęcia poprosimy! a zapomniałam wszyskim podziękować za miłe słowa na temat łazienki i elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 13.09.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 jesuuu ja nie chce skory, moze zalezy jaka, bo nie znam sie, ale kiedys bylam na kawce u znajomkow latem i jak mi sie du...pa do skory przyklejala to nie macie pojecia. w ogole ona tez byla niezadowolona. juz ja sprzedala ale mowie moze to byla jaks taniocha, nie pytalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts