dorbie 08.10.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Hej! Tak naprawdę te umowy nic nie dają. Ja miałam podpisaną na wykończenie domu, a ekipa, która to miała zrobić po prostu się rozpadła i tyle. Nie przyszli do nas i musielismy wziąć inną Byłam dziś w IKEI po kilka mebli i drobiazgów. O ludzie.... Warszawiacy naprawdę nie mają co robić w niedziele Ja tez nie uzylam tych rozbudowanych umow z tekstami typu - 3dni zwloki to tyle procent kasy wiecej. U mnie firma ma swoja prosta umowe i tak ta umowa nic nie warta, placi sie za wykonana prace i tyle. My na calosc dalismy pol roku wczesniej 2 tys zaliczki - to bylo nasze ryzyko premiumpremium w Gadnsku w Ikei w weekendy jest to samo! Koszmar, kolejki po kilkanascie osob przy wszystkich otwartych kasach. U nas jest razem z Ikea fajne centrum handlowe przy obwodnicy i w calym centrum - parking dwukondygnacyjny nie mozna w ogole zaparkowac, nawet chodniki obstawione. Bylam raz i podziekowalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 08.10.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Hej! Tak naprawdę te umowy nic nie dają. Ja miałam podpisaną na wykończenie domu, a ekipa, która to miała zrobić po prostu się rozpadła i tyle. Nie przyszli do nas i musielismy wziąć inną Byłam dziś w IKEI po kilka mebli i drobiazgów. O ludzie.... Warszawiacy naprawdę nie mają co robić w niedziele Ja tez nie uzylam tych rozbudowanych umow z tekstami typu - 3dni zwloki to tyle procent kasy wiecej. U mnie firma ma swoja prosta umowe i tak ta umowa nic nie warta, placi sie za wykonana prace i tyle. My na calosc dalismy pol roku wczesniej 2 tys zaliczki - to bylo nasze ryzyko premiumpremium w Gadnsku w Ikei w weekendy jest to samo! Koszmar, kolejki po kilkanascie osob przy wszystkich otwartych kasach. U nas jest razem z Ikea fajne centrum handlowe przy obwodnicy i w calym centrum - parking dwukondygnacyjny nie mozna w ogole zaparkowac, nawet chodniki obstawione. Bylam raz i podziekowalam Ja najchętniej jeżdżę na zakupy w ciagu tygodnia, ale tym razem musiałam w niedzielę. Po pierwsze jechałam z rodzicami, bo mają duży samochód (a ja robię duże zakupy ), po drugie mają taką firmę, ze teraz jest najgorętszy okres i jest niemożliwością wyrwać się z nimi od poniedziałku do piątku... Jak się urządzę i wprowadzę, to pojadę na spokojnie jeszcze raz po kilka drobiazgów No i nadal szukam mebli. Jutro jadę do Radomska, naszego zagłębia meblowego. W Piotrkowie w salonach ceny z kosmosu. Dobrze, ze mam tylko urządzić salon i sypialnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 08.10.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Hej! Tak naprawdę te umowy nic nie dają. Ja miałam podpisaną na wykończenie domu, a ekipa, która to miała zrobić po prostu się rozpadła i tyle. Nie przyszli do nas i musielismy wziąć inną Byłam dziś w IKEI po kilka mebli i drobiazgów. O ludzie.... Warszawiacy naprawdę nie mają co robić w niedziele Ja tez nie uzylam tych rozbudowanych umow z tekstami typu - 3dni zwloki to tyle procent kasy wiecej. U mnie firma ma swoja prosta umowe i tak ta umowa nic nie warta, placi sie za wykonana prace i tyle. My na calosc dalismy pol roku wczesniej 2 tys zaliczki - to bylo nasze ryzyko premiumpremium w Gadnsku w Ikei w weekendy jest to samo! Koszmar, kolejki po kilkanascie osob przy wszystkich otwartych kasach. U nas jest razem z Ikea fajne centrum handlowe przy obwodnicy i w calym centrum - parking dwukondygnacyjny nie mozna w ogole zaparkowac, nawet chodniki obstawione. Bylam raz i podziekowalam Ja najchętniej jeżdżę na zakupy w ciagu tygodnia, ale tym razem musiałam w niedzielę. Po pierwsze jechałam z rodzicami, bo mają duży samochód (a ja robię duże zakupy ), po drugie mają taką firmę, ze teraz jest najgorętszy okres i jest niemożliwością wyrwać się z nimi od poniedziałku do piątku... Jak się urządzę i wprowadzę, to pojadę na spokojnie jeszcze raz po kilka drobiazgów No i nadal szukam mebli. Jutro jadę do Radomska, naszego zagłębia meblowego. W Piotrkowie w salonach ceny z kosmosu. Dobrze, ze mam tylko urządzić salon i sypialnię no właśnie pp w tygodniu ludzie pracują w weekendy jeżdżą po sklepach...wiem coś o tym co prawda w tą niedzielę nie byłam w Jankach miałam inną extra sprawę ...dokończenie strychu...biedne te nasze dzieci kurcze kiedy będzie trochę wolnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 08.10.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 oj dokładnie nasze dzieci przez budowę cierpią strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 08.10.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 izi, jakbyś chciała to mam namiar na faceta, który robi baaardzo fajne szafy. Każdy komu go polecam, poleca go nastepnym A to juz o czymś świadczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 08.10.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Beti, ja poproszę wprawdzie trochę na wyrost, ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 08.10.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Poszło na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 08.10.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 e.kala - jestem zainteresowana wszelkimi namiarami na sensownych kolesi od szaf, więc jeśli coś masz, to bardzo ładnie poproszę Mnie tam nikt nie namawia na zrobienie szaf - sama się napraszam, a i tak narazie nic z tego Mayland - jasne, że nam dobrze - w grupie zawsze raźniej i łatwiej Nie moge ci ich polecic bo kompletnie nie wiem jak pracują a poza tym nie mam namiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 09.10.2007 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 izi, jakbyś chciała to mam namiar na faceta, który robi baaardzo fajne szafy. Każdy komu go polecam, poleca go nastepnym A to juz o czymś świadczy jasne, że chcę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 09.10.2007 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 a u nas górna łazienka prawie skończona, drzwi wewnętrzne już są z opaskami, dziś kolesie zaczynają malować górę. Wciąż coś się dzieje, ale końca cały czas nie widać (czyli jak u Majewskiego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 09.10.2007 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 beti555 - a co tam u Was na budowie się dzieje? Dogadaliście się jakoś ze szwagrem? Może jakieś zdjęcia wrzucisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 09.10.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 izi, jakbyś chciała to mam namiar na faceta, który robi baaardzo fajne szafy. Każdy komu go polecam, poleca go nastepnym A to juz o czymś świadczy jasne, że chcę!!! poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 09.10.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 beti555 - a co tam u Was na budowie się dzieje? Dogadaliście się jakoś ze szwagrem? Może jakieś zdjęcia wrzucisz? Na budowie hmmmm Trwa szlifowanie ścian. Wszedzie jest pełno pyłu. W międzyczasie mąż zrobił wylewkę w garażu. Zajęło mu to kilka dni bo to blisko 70metrów. Ale sie udało Byłam tam w niedzielę i obejrzałam to wszystko. Zrobił też, jak to ja nazywam, boksy dla kucyków czyli miejsca na opał oraz drewno (te na rozpałkę) Bardzo mi sie te boksy podobają Mąż kopie teraz rów aby zabrać sie za ogrodzenie. Ciężko pracuje, oj ciężko Co do szwagra, to wielkich zmian nie ma po tym jak przeprowadziłam z nim rozmowę. Cóż to taki typ Zdjeć nie porobiłam żadnych niestety Będę tam w sobotę, to może wtedy Chociaż zdjecia z Waszych wykończeniówek są zdcydowanie ciekawsze niż z tej naszej dłubaniny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 09.10.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Czytając forum naszło mnie pytanie i chciałabym zapytać co o tym myślicie. PYTANKO : Czy budujecie dom z myślą o mieszkaniu w nim do końca życia ?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 09.10.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 My budujemy dom z myślą, żeby mieszkać w nim mniej więcej do emerytury. Potem zbudujemy albo kupimy domek parterowy i mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 09.10.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Odpowiadajac na pytanie Ani.... Jestem silnie związana z miejscem w którym buduję dom. Są tam moi bliscy, ziemia którą mamy od dziada pradziada. Być może będzie to mój ostatni dom a być może postawię drugi mniejszy. Ale na tej samej działce lub w pobliżu. Chciałabym, o ile to możliwe, mieszkać blisko córki. Narazie mamy ze sobą dobry kontakt więc może w przyszłości to się nie zmieni i ona też będzie tego chciała. Boję się starości zapomnianej, samotnej i takiej... dalekiej. Jeśli natomiast życie potoczy sie inaczej i ona podejmie decyzję o życiu w innym miejscu to... pójdę za Nią (jesli bedzie tego chciała) Nieważne gdzie, byle być blisko siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 09.10.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Czytając forum naszło mnie pytanie i chciałabym zapytać co o tym myślicie. PYTANKO : Czy budujecie dom z myślą o mieszkaniu w nim do końca życia ?[/b] Ja jestem tak zmęczona tą budowa, ze myslę, że nigdy więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 09.10.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Ale jestem happy Kupiliśmy dziś wypoczynek, który nam się bardzo podobał, ale cena - niekoniecznie... Znaleźliśmy go 600zł taniej! I do tego stół i 12 krzeseł za naprawdę niezłą cenę Baaaardzo się cieszę Dziś mąż składał mebelki do pokoju Weronisi, jutro przyjeżdża kuchnia i stolarz od razu wymierzy szafę w wiatrołapie, którą założy mi w przeciągu 3-4 dni Chyba zaczynam się przyzwyczajać, że to mój dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 10.10.2007 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 PP - to no się uwinęłaś z meblami świetnie Może jakieś zdjęcia albo linki? Jakie mebelki kupiliście dla Weroniki? Ja jestem zakrecona jeśli chodzi o meble dla Mai i chyba stanie na tym, że kupię jej sosnowe łóżeczko i sosnową komodę, a do tego zrobię szafę zabudowaną (tylko nie wiem, czy okleina sosnowa takiej szafy nie będzie wyglądała tandetnie - jakby co, to zmienię zdanie i kupię normalną szafę sosnową). Stół do jadalni zamówiłam tydzien temu (Paged Birmingham w kolorze czereśni), poczekam na niego jeszcze ok. 7 tygodni... Te terminy są zabójcze Krzeseł jeszcze nie zamówiłam, bo z Paged mi się nie podobały i dopasuję z jakiejś innej firmy. Beti - wielkie dzięki za namiary na Pana od szaf!!! Jesteśmy umówieni na jutro, mam nadzieję, że się dogadamy Na szafę u niego trzeba czekać 3-4 tygodnie, ale mi to w sumie pasuje - do tego czasu powinniśmy się uwinąć z malowaniem itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 10.10.2007 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 A w ogóle, to jeszcze się nie pochwaliłam, że po półtora roku przeciągania się sprawy, mamy w końcu uprawomocnione pozwolenie na budowę sieci wodnej i kanalizacyjnej. Prace powinny się zacząć za jakieś 2 tygodnie, więc jak dobrze pójdzie za 3-4 tygodnie będziemy nareszcie mieli wodę i kanalizę. Jak mówię ludziom, że nie mamy wody, to każdy się dziwi, jak my ten dom zbudowaliśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts