Ewik_1 10.10.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Cieszę sie, że Wam sprawy ida do przodu. U mnie też parkiet już skończony, robi się barierka na schody, ale Pan od gazu dał ciała i niestety na 21.X mam zaproszonych gości na chrzciny do nowego domu, a nie mam gazu Pan mi poradził, że mogę przeciez kupić bolier elektryczny żeby się goście mogli w ciepłej wodzie myć, bo ja oczywiście nie mam innych wydatków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 10.10.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Czytając forum naszło mnie pytanie i chciałabym zapytać co o tym myślicie. PYTANKO : Czy budujecie dom z myślą o mieszkaniu w nim do końca życia ?[/b] Ja jestem tak zmęczona tą budowa, ze myslę, że nigdy więcej hmm.... a może to tak jak z kolejnym dzieckiem po ciężkim porodzie mówimy nigdy więcej a później nadchodzi czas kiedy jesteśmy za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 10.10.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Beti - wielkie dzięki za namiary na Pana od szaf!!! Jesteśmy umówieni na jutro, mam nadzieję, że się dogadamy Na szafę u niego trzeba czekać 3-4 tygodnie, ale mi to w sumie pasuje - do tego czasu powinniśmy się uwinąć z malowaniem itp. Równiez mam taka nadzieję Możesz powiedzieć, że dostałas namiar od Beaty, chodziłam z nim kiedys do podstawówki, może spojrzy na Twoją szafe "tańszym okiem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 10.10.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Kobitki a u mnie jest tak: http://www.sara.toya.net.pl/murator/3/IMG_0223.JPG Teraz robią szczyty, a od poniedzialku dach. Ufff... zaczełam w lipcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 10.10.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 edyta, bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 10.10.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Beti - wielkie dzięki za namiary na Pana od szaf!!! Jesteśmy umówieni na jutro, mam nadzieję, że się dogadamy Na szafę u niego trzeba czekać 3-4 tygodnie, ale mi to w sumie pasuje - do tego czasu powinniśmy się uwinąć z malowaniem itp. Równiez mam taka nadzieję Możesz powiedzieć, że dostałas namiar od Beaty, chodziłam z nim kiedys do podstawówki, może spojrzy na Twoją szafe "tańszym okiem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 10.10.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Mam kuchnię !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jest piękna Panowie przyjechali o 9, a o 15 już było gotowe. Wymierzyli szafę do wiatrołapu, będzie w środę montowana. izi - dla Werki mam mammuty z Ikei Zdjecia wstawię w wolnym czasie (czyli sama nie wiem kiedy...). Też patrzyłam meble Paged, ale są drogie i długo się na nie czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 11.10.2007 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 PP - wiadomo jak to jest z wolnym czasem - zawsze za mało. Ale jak Ci się uda coś wkleić, to na pewno wszystkie z przyjemnością obejrzymy Gratuluję kuchni! U nas mamy pomalowaną połowę pokoi na górze tzn. naszą sypialnię i pokój Mai. U nas zrobiliśmy kremowo-brazowo, a u Mai jest kolorowo - każda ściana inna Bardzo mi się podoba Poza tym mamy też pomalowany gabinet w kolorze trawy morskiej. Latałam wczoraj po sklepach i kupiłam farbę do górnej łazienki. Chciałam jasniutki niebieski, ale taki chłodny. No i z farb dedykowanych do łazienki nic nie pasowało, a z mieszalnika nie chciałam ryzykować. Tak więc skończyło się na zwykłej farbie, którą niby można też zmywać. Zobaczymy, czy będzie ok. A w przyszłym tygodniu wezmę chyba ze dwa dni wolnego i zajmę się robieniem gadżetów w domku - chcę u Mai pomalować obrazki na ścianach, poza tym jedną ścianę w domu chce pomalować farbą strukturalną, na innej chce zrobic relief. Roboty w sumie dużo. Nie wiem ile czasu mi to zajmie i jak wyjdzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 11.10.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 PP gratuluję kuchni, chociaz jeszcze jej nie widziałysmy ale na pewno jest super. izi7 widzę, że masz mnóstwo zapału do wykańcznia swojego domku. Mi niestety tego brak . My mamy pomalowany prawie cały dom i jeżeli jeszcze nie pomalowałaś łazienki zwykłą farbą to wstrzymaj sie i kup tą do łazienek i kuchni. My wszędzie mamy Duluxa i bardzo mi podobaja sie te farby do łazienek. Większy wybór kolorów jest w Castoramie na Osowej, są tam farby Duluxa z niemieckim napisem i one mają trochę inne kolory. Sa tez tam farby do łazienek innych firm. U mnie w łazience górnej i pralni jest kolor "jakis tam jęczmień", w kuchni Magnolia właśnie ta niemiecka a w dolnej biały. Różnica według mnie pomiędzy tymi farbami a zwykłymi jest spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 11.10.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 e.kala - właśnie w Castoramie w Osowej kupiłam tą moją farbę. Obejrzałam wszystkie palety łazienkowe i niestety żaden niebieski nie pasował odcieniem do naszej łazienki - jak już był chłodny niebieski (np. Błękitna Chmurka z Duluxa)to był zdecydowanie za ciemny (daliśmy taki z Kolorów świata u córci w pokoju i jest to bardzo zdecydowany niebieski - u Mai właśnie taki chciałam, ale do łazienki potrzebuję jaśniutkiego. Tak więc decyzja zapadła i nic lepszego nie znalazłam. Teraz przyjmuję zasadę, że w sprawach niezbyt kluczowych decyzje należy podejmować szybko i najwyżej jak coś będzie nie tak, to za jakiś czas to zmienię. A z tym zapałem, to może tak to wygląda, ale jadę już od dłuższego czasu na rezerwie i chyba tylko perspektywa, że niedługo nie będę musiała już nic załatwiać trzyma mnie przy życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 11.10.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Dzis sprzątałam kuchnię... Wreszcie zaczyna do mnie dochodzić, ze to mój dom, do którego niedługo się przeprowadzę Nastawiłam sobie Radiostację i wywijałam odkurzaczem i ścierkami nawet sprawnie mi to poszło Czekamy na wypoczynek, stół+krzesła, drzwi wewnętrzne, jutro zamówimy meble do sypialki, szafkę pod tv i jakiś stolik kawowy. I kupimy ramy, muszę skołować zasłonki do salonu A moja córcia kończy jutro 4 miesiące.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 11.10.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Premium super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 11.10.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Jak Wy się nie gubicie w tych zakupach i zamówieniach mnie od czytania kręci się w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 11.10.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Jak Wy się nie gubicie w tych zakupach i zamówieniach mnie od czytania kręci się w głowie. Jeżeli chodzi o mnie to czasem sie gubię i zdarza się, że czegos szukamy i dopiero po przeanalizowaniu faktury stwierdzam, że ja tego nie kupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 11.10.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 KOSMOS !!!!!!!!!!!!!!!! Już widzę siebie oczami wyobraźni obym tylko tę fakturę znalazła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 12.10.2007 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 A mi wczoraj maż zdecydowanie oświadczył, ze w tym roku nie damy rady się wprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 12.10.2007 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 A mi wczoraj maż zdecydowanie oświadczył, ze w tym roku nie damy rady się wprowadzić czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 12.10.2007 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 A mi wczoraj maż zdecydowanie oświadczył, ze w tym roku nie damy rady się wprowadzić czemu? Nie zdąży przygotować domu tak aby można było w nim mieszkać Jest jeszcze tyle pracy, a On sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.10.2007 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Beti i wcale się tym nie przejmuje. Nie te święta to kolejne I tak pewnie spedzisz je u rodziców A pomalutku zrobicie co potrzeba. Przemyslisz wszystko na spokojnie a nie będizesz gonić a potem załować niektórych decyzji. Nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło Pewnie wprowadzicie sie po nowym roku I pomyśl proszę, że koniec roku to okres kiedy wiele firm pozbywa sie zapasów materiałowych, wietrzy magazyny. Jest dużo wyprzedaży i promocji. Zawsze mozna coś fajnego okazyjnie kupić Ja gdy zaczynam gonić to się gubię. Muszę przemyśleć niektóre sprawy a do tego potrzeba czasu. Niby niewiele ale czasem warto troche zwolnić. Tym bardziej, że przed świętami kazdy ma inne sprawy na głowie i myślimy o czym innym Trzeba przecież kupić prezenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 12.10.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Beti to tylko mała korekta czasowa . Domek pewnie też z niecierpliwością czeka na swoich gospodarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts