Ewik_1 12.10.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Obecne i przyszłe mamy idzie zima i coraz więcej czasu spędzamy z dzieciaczkami w domku. Aby nie zabrakło pomysłó n zabawę polecam stronkę:http://www.inspirander.pl/Można zamówić prenumeratę i co weekend dostawac na maila nowe pomysły. A ze sparw budowlanych to podzilę się wyborem agd:płyta gazowa mastercook: http://www.mastercook.pl/?page=produkt&mcpc_id=1030&mcp_id=1024zmywarka: http://www.mastercook.pl/?page=produkt&mcpc_id=1022&mcp_id=1268okap: http://www.mastercook.pl/?page=produkt&mcpc_id=1013&mcp_id=1168 Wybrałam Mastercooka, bo są to produkty firmy Fagor, więc liczę na jakość w przyzwoitej cenie. Mam tylko dylemat w sprawie lodówki.Nie wiem czy postawic wolnostojącą w kolorze stali czy dać do zabudowy?Wolnostojące są pojemniejsze i chyba taniej wychodzi niż z obudową i wybór jest większy. Moze coś poradzicie, będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 12.10.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Osobiście podobają mi się srebrne ale te ciągłe ślady paluszków by mnie wykończyły . W domu mam zabudowaną jest ok kuchnia tworzy całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 12.10.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Bardzo dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa. Na kogo jak nie na Was można liczyć? U nas jest ta kwestia, ze ze sporego jak dla 3 osóbek mieszkanka wprowadziliśmy sie do rodziców na jeden pokój. Miało być na około rok, jest już ponad 2 lata Męczymy sie wszyscy okropnie w tej ciasnocie No i nie wyobrażam sobie wstawić do naszego pokoju kolejnego łożeczka dzieciecego Ewik, ja zdecydowałam sie na wolnostojącą lodówkę. Po pierwsze nie lubię ciągu zabudowanych dużych szaf a po drugie pojemniejsza jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 12.10.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Trzymam kciuki za szybką przeprowadzkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 12.10.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Osobiście podobają mi się srebrne ale te ciągłe ślady paluszków by mnie wykończyły . W domu mam zabudowaną jest ok kuchnia tworzy całość. No właśnie, te łapki, a tych małych rączek mam cztery Mam spiżarkę, wię może mniejsza lodówka byłaby wystarczająca. Musze porozmawiać z gościem od zbudowy kuchennej, niech mi wszystko wyceni i zapewne względy finasowe przeważą. Beti, ze względu na zdrowie dzieci lepiej jest przeczekać i przemęczyć sie w jednym pokoju. Mieszkanie w niewykończonym, niewygrzanym domku może się skończyć choroba szcególnie małych dzieci. Uważajcie np. na farby, u znajomych wymalowali maluszkowi pokój i po kilku dniach malec też kilkumiesięczny już tam zamieszkał. Kiedy nie budził się do karmienia zaniepokojeni poszli gobudzić, a dziecko wpadło jakby w śpiączkę. Zaraz zawieźli go do szpitala, nic złego się nie stało, ale jednak dla małych dzieci nawet niewielkie stężenie chemii może byc groźne dla zdrowia, my dorośli tego nie wyczujemy, a nasze maluchy mogą to odchorować. Wielu znajomych przestrzega nas przed zbytnim pospiechem. My tez mielismy się przeprowadzić w listopadzie, ale nie mamy jeszcze gazu, a kominkiem całego domu ogrzać się nie da, więc przeprowadzka przesunie sie na święta, albo nawet po Nowym Roku, trzeba dobrze wygrzac budynek. Moze będziemy pomieszkiwać w ciągu dnia albo w weekendy, ale na noce będziemy wracać do ciepłego mieszkanka ze względu na dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.10.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Są lodówki na których ślady po paluszkach nie zostają lub są znikome. Osobiście nie podobają mi się lodówki zabudowane. Pomijając kwestie wizualne to są to zazwyczaj lodówki droższe i posiadają mniej funkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 12.10.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 A ja chcę taka lodówkę http://pl.lge.com/download/product/G/GR-P227XTMA/GR-P227XTMA_medium_mdl.jpg Zostawiam na nią miejsce w kuchni i licze, że będzie mnie na nia stać kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 15.10.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Jak tam drogie Panie, co słychać po weekendzie? My weekend spędziliśmy pracowicie. W sobotę siedzieliśmy na budowie i zabraliśmy się za różne drobne prace - mąż zajął się drewnem do kominka - poprzenosił, poukładał, napalił, posprawdzał też jakieś kable na strychu itp. Ja pomalowałam jedną małą ściankę farbą strukturalną, pogipsowałam inną małą ścianę (pierwotnie nie miała być gipsowana, ale zmieniliśmy zdanie i postanowiliśmy spróbować zrobić to sami ,bo goście od wykończeniówki mają teraz tydzień przerwy w pracach). Pozrywałam też większość folii z okien. Generalnie sporo żmudnej roboty i większość soboty upłynęła nam na tych pracach. Dobrze, że przyjechali moi rodzice, to zajęli się Mają i mogliśmy spokojnie pracować. A co u Was słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 15.10.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Ja dzisiaj spiąca jestem niestety Wczoraj zasiedziałam sie przy "Gotowych na wszystko" a dzisiaj rano pędziłam do przychodni na badania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 16.10.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 A my dostaliśmy od teściów skrzynię sosnową, stoi na piętrze. Jesteśmy na etapie końcowym - przykręcmy ramy, montujemy lustra, półeczki, czekamy na mebelki i drzwi. W grudniu robimy podbitkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 16.10.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 A my dostaliśmy od teściów skrzynię sosnową, stoi na piętrze. Jesteśmy na etapie końcowym - przykręcmy ramy, montujemy lustra, półeczki, czekamy na mebelki i drzwi. W grudniu robimy podbitkę Ale macie fajnie.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 16.10.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 a ja się zastanawiam, czy znajdę kogokolwiek do podbitki. Robiłam pierwsze podejście ze 3 miesiące temu i wykonałam masę telefonów z których wynikało tylko tyle, że nikomu się podbitki robić nie chce, a jak już, to nie wiedzą za ile i w ogóle to może w listopadzie... Dramat. Muszę się zabrać za to ponownie. A wczoraj zadzwoniłam do kolesia, który ok. połowy października miał zacząć robić nam płot z siatki naokoło chaty. I koleś radośnie mi oświadczył, że proponuje mi przełożenie tej pracy na wiosnę, bo jest niewyrobiony i nie da rady przed zimą. Coś na końcu budowy mamy szczęście do nierzetelnych ekip I chyba skończy się na tym, że zostaniemy bez płotu na zimę, bo wątpię żebym znalazła kogoś, kto od razu mógłby się za to zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 16.10.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Izi, udało Ci sie z tą szafą? Czy jednak nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 16.10.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Izi, udało Ci sie z tą szafą? Czy jednak nie? Czy to chodzi o szafy do zabudowy?? Takie są z nimi problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 16.10.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Beti, jak się czujecie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 17.10.2007 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Izi, udało Ci sie z tą szafą? Czy jednak nie? Spotkaliśmy się w zeszłym tygodniu. Pan pozbierał ode mnie informacje na temat wszystkich miejsc, gdzie ma być zabudowa i teraz czekam na projekty i wycenę. Mam dostać w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 17.10.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Izi, udało Ci sie z tą szafą? Czy jednak nie? Czy to chodzi o szafy do zabudowy?? Takie są z nimi problemy? Nie, to raczej nie tego rodzaju problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 17.10.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Beti, jak się czujecie??? Dziękujemy Samopoczucie dopisuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 17.10.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Cześć Dziewczyny! Super pomysł taki klub! Ucieszyłam się, bo jednask faceci trochę inaczej patrzą na wiele rzeczy. Widzę jednak, że Wy wszystkie kończycie już budowę - a ja dopiero zaczynam! Może założę podobny klub, ale dla takich świeżynek, jak ja? Pozwolicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.10.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Sahara my też kiedyś zaczynałyśmy a inne osoby już finiszowały. Taki urok klubu, że ciągle ktoś przybywa. Dzielimy się doświadczeniem i informacjami. To dobry układ podpatrywać tych, którzy są z przodu Powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts