Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB BUDUJĄCYCH KOBIET

EFKAkonewka

Recommended Posts

Obecne i przyszłe mamy idzie zima i coraz więcej czasu spędzamy z dzieciaczkami w domku. Aby nie zabrakło pomysłó n zabawę polecam stronkę:

http://www.inspirander.pl/

Można zamówić prenumeratę i co weekend dostawac na maila nowe pomysły.

A ze sparw budowlanych to podzilę się wyborem agd:

płyta gazowa mastercook: http://www.mastercook.pl/?page=produkt&mcpc_id=1030&mcp_id=1024

zmywarka: http://www.mastercook.pl/?page=produkt&mcpc_id=1022&mcp_id=1268

okap: http://www.mastercook.pl/?page=produkt&mcpc_id=1013&mcp_id=1168

Wybrałam Mastercooka, bo są to produkty firmy Fagor, więc liczę na jakość w przyzwoitej cenie.

Mam tylko dylemat w sprawie lodówki.

Nie wiem czy postawic wolnostojącą w kolorze stali czy dać do zabudowy?

Wolnostojące są pojemniejsze i chyba taniej wychodzi niż z obudową i wybór jest większy.

Moze coś poradzicie, będę wdzięczna.

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa. Na kogo jak nie na Was można liczyć? :) U nas jest ta kwestia, ze ze sporego jak dla 3 osóbek mieszkanka wprowadziliśmy sie do rodziców na jeden pokój. Miało być na około rok, jest już ponad 2 lata :-? Męczymy sie wszyscy okropnie w tej ciasnocie :( No i nie wyobrażam sobie wstawić do naszego pokoju kolejnego łożeczka dzieciecego :o

Ewik, ja zdecydowałam sie na wolnostojącą lodówkę. Po pierwsze nie lubię ciągu zabudowanych dużych szaf a po drugie pojemniejsza jest :D

Osobiście podobają mi się srebrne ale te ciągłe ślady paluszków :( by mnie wykończyły :o . W domu mam zabudowaną jest ok kuchnia tworzy całość.

No właśnie, te łapki, a tych małych rączek mam cztery :lol:

Mam spiżarkę, wię może mniejsza lodówka byłaby wystarczająca.

Musze porozmawiać z gościem od zbudowy kuchennej, niech mi wszystko wyceni i zapewne względy finasowe przeważą.

Beti, ze względu na zdrowie dzieci lepiej jest przeczekać i przemęczyć sie w jednym pokoju.

Mieszkanie w niewykończonym, niewygrzanym domku może się skończyć choroba szcególnie małych dzieci.

Uważajcie np. na farby, u znajomych wymalowali maluszkowi pokój i po kilku dniach malec też kilkumiesięczny już tam zamieszkał. Kiedy nie budził się do karmienia zaniepokojeni poszli gobudzić, a dziecko wpadło jakby w śpiączkę. Zaraz zawieźli go do szpitala, nic złego się nie stało, ale jednak dla małych dzieci nawet niewielkie stężenie chemii może byc groźne dla zdrowia, my dorośli tego nie wyczujemy, a nasze maluchy mogą to odchorować.

Wielu znajomych przestrzega nas przed zbytnim pospiechem.

My tez mielismy się przeprowadzić w listopadzie, ale nie mamy jeszcze gazu, a kominkiem całego domu ogrzać się nie da, więc przeprowadzka przesunie sie na święta, albo nawet po Nowym Roku, trzeba dobrze wygrzac budynek. Moze będziemy pomieszkiwać w ciągu dnia albo w weekendy, ale na noce będziemy wracać do ciepłego mieszkanka ze względu na dzieci.

Jak tam drogie Panie, co słychać po weekendzie?

My weekend spędziliśmy pracowicie. W sobotę siedzieliśmy na budowie i zabraliśmy się za różne drobne prace - mąż zajął się drewnem do kominka - poprzenosił, poukładał, napalił, posprawdzał też jakieś kable na strychu itp. Ja pomalowałam jedną małą ściankę farbą strukturalną, pogipsowałam inną małą ścianę (pierwotnie nie miała być gipsowana, ale zmieniliśmy zdanie i postanowiliśmy spróbować zrobić to sami ;-),bo goście od wykończeniówki mają teraz tydzień przerwy w pracach). Pozrywałam też większość folii z okien. Generalnie sporo żmudnej roboty i większość soboty upłynęła nam na tych pracach. Dobrze, że przyjechali moi rodzice, to zajęli się Mają i mogliśmy spokojnie pracować.

A co u Was słychać?

a ja się zastanawiam, czy znajdę kogokolwiek do podbitki. Robiłam pierwsze podejście ze 3 miesiące temu i wykonałam masę telefonów z których wynikało tylko tyle, że nikomu się podbitki robić nie chce, a jak już, to nie wiedzą za ile i w ogóle to może w listopadzie... Dramat. Muszę się zabrać za to ponownie.

A wczoraj zadzwoniłam do kolesia, który ok. połowy października miał zacząć robić nam płot z siatki naokoło chaty. I koleś radośnie mi oświadczył, że proponuje mi przełożenie tej pracy na wiosnę, bo jest niewyrobiony i nie da rady przed zimą. Coś na końcu budowy mamy szczęście do nierzetelnych ekip :evil: I chyba skończy się na tym, że zostaniemy bez płotu na zimę, bo wątpię żebym znalazła kogoś, kto od razu mógłby się za to zabrać :cry: