qqrq5 07.11.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 A ja wczoraj dostałam wycenę okien i ... no powaliła mnie przyznam... No ale trudno, jak się chce mieć dużo okien, to trzeba za nie zapłacić, nie? Mam pytanie, czy jak już robicie rolety, to robicie je również w lukarnach na poddaszu, czy poddasze sobie odpuszczacie? rolety zewnetrzne robicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 07.11.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 No poważnie się nad tym zastanawiamy... A co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 07.11.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 NIE NIC ja juz dawno stwierdziłam ze ich nie robimy choc mnie korciłyani to antywłamaniowe, a i przy włamaniu jak sa zasuniete to złodziej buszuje sobie bez problemu nawet moze zapalic swiatła, bo nic nie widac na zewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 07.11.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 izi, może jednak przysla te lampy Nie ma zadnej nadziei? szanse otrzymania lampy oceniam na 0, bo skoro firma się zwinęła, to pewnie towaru już nie mają. Zresztą nie będę czekać rok na lampy Może ewentualnie uda się odzyskać kasę, jak zajmie się tymi oszustami wymiar sprawiedliwości, ale też jakoś w to nie wierzę. No nic to, zgłosić na policje trzeba, bo oszustwów trzeba tępić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 07.11.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 NIE NIC ja juz dawno stwierdziłam ze ich nie robimy choc mnie korciły ani to antywłamaniowe, a i przy włamaniu jak sa zasuniete to złodziej buszuje sobie bez problemu nawet moze zapalic swiatła, bo nic nie widac na zewnatrz Ja też spotkałam się głównie z niepochlebnymi opiniami na temat takich rolet. My daliśmy sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 07.11.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 NIE NIC ja juz dawno stwierdziłam ze ich nie robimy choc mnie korciły ani to antywłamaniowe, a i przy włamaniu jak sa zasuniete to złodziej buszuje sobie bez problemu nawet moze zapalic swiatła, bo nic nie widac na zewnatrz Kurcze, może masz i rację... Mnie tak jakoś "psychologicznie" jest to potrzebne.... Takie poczucie, że na noc np. idąc do górę mogę dół zasunąć i zamknąć. Wiem, że jak będą chcieli, to otworzą, ale to już wymaga czasu, hałasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 07.11.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Witam, może zamiast rolet lepiej okna z szybami P4 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 07.11.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Witam, może zamiast rolet lepiej okna z szybami P4 ???? my takie własnie chcemy a rolety otworzyc bez hałasu to nie trudno-uwierz a tez chodzi o to jak nikogo nie bedzie w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 07.11.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 A co z kosztem takich szyb? Musze sobie poczytać w takim razie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 07.11.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Ja mam i rolety i P 4 i mieszkam też na zadupiu?? i mam monitoring alarmowy ale dalej uważam ze P4 to zbędny i zbyt duzy koszt w oknach, ale na pewno tego nie powiedza spece od okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 07.11.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 ja nie bede miała monitoringu, u nas nikt w okolicy tego nie oferuje licze na zyczliwych sasiadow a powiedzcie mi jak to jest z Vatem za ten roktrzeba to rozliczyc w okresie rozrachunkowym PIT czy w dowolnym momencie?? uzbieralismy juz FV za ten rok z najwiekszymi zakupami i chcielibysmy rozliczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.11.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Zastanawia mnie co teraz z domów kradną? Tv i dvd to taki rarytas? Sprzęt w kuchni zazwyczaj w zabudowie. Biżuteria w sejfie. Kasa w banku. Komputer każdy ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 07.11.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 ja na pewno sie ubezpiecze.ale mam rolety w starym domku.fajna sprawa. podejrzewam ze zanim zaczne wykanzcac domek to znow cos innego antywlamaniowego wymysla wiec na razie nie zabieram glosu w tej dziedzinie a pogoda u nas piekna.zima tutaj jest super.jak polska zlota jesien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.11.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Aga jaki region Irlandii? Mam rodzine w okolicach Corku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 07.11.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Sligo.calkiem blizej Irl.Pln.,w gore bardzo daleko od Corku.ale tylko tymczasowo podkreslam.za 3 lata mam nadzieje tylko Polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 07.11.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Zastanawia mnie co teraz z domów kradną? Tv i dvd to taki rarytas? Sprzęt w kuchni zazwyczaj w zabudowie. Biżuteria w sejfie. Kasa w banku. Komputer każdy ma... no niby tak, ale po co kradna nadal "Maluchy" -przeciez to takie złomy??? na handel nie dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 07.11.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Zastanawia mnie co teraz z domów kradną? Tv i dvd to taki rarytas? Sprzęt w kuchni zazwyczaj w zabudowie. Biżuteria w sejfie. Kasa w banku. Komputer każdy ma... To jest dobre pytanie... Ja całe życie mieszkam w blokach i po prostu boję się domku, okien na parterze, stuków, puków za oknem i takich tam. Wiem, że to trochę irracjonalne i mam nadzieję, że to po prostu kwestia przyzwyczajenia, ale póki co - tak mam. Szczególnie, że mój mąż często dyżuruje i całą noc bywam sama w domu. W bloku to żaden problem, ale w wielkim domu z oknami na parterze... Boję się też głupich wandali, którzy czasem lubią niszczyć, straszyć, tak dla zabawy, albo tylko dlatego, że "oni nie mają, to trzeba zniszczyć tym, co mają". Stąd też pomysł rolet, które dadzą mi względny spokój może? Tylko zaczynam się zastanawiać, czy warto tyle płacić za swoje fanaberie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 07.11.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 fakt rolety sa cholernie drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 07.11.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 wycenili mi je na 12 tysięcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.11.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Hmmm ja wychodzę z założenie, że co ma być to bedzie i siłą tego nie zmienię. Montując rolety kierowałabym się innymi wzgledami a nie ich właściwościami antywłamaniowymi. Bardziej zależałoby mi na odcięciu dopływu światła latem przy jednoczesnym dopływie swieżego powietrza nie zamykajac okna. Albo też ochroną przed komarami i muchami. Nie jestem strachliwa. Równie dobrze moze mnie spotkać wieksza tragedia jak np. cieżka choroba. Nie przejmuję się pykaniem, szelestami itp. No chyba ze piec wybuchnie w kotłowni Czasem obawy biorą sie z naszych uprzedzeń. Warto podejsć do tego z rozsądkiem i ..... optymizmem. Na koniec dodam tylko, że buduję się poza miastem. Mała społeczność, duża kontrola społeczna. Mi to nie przeszkadza i nie przejmuję się tym. Upartuję w tym walorów. Sąsiedzi wiedzą kto wjeżdża, kto wyjeżdża, znają nasz tryb życia, wiedzą czego mogą sie spodziewać a inne rzeczy wzbudzają ich zainteresowanie. I dobrze! Dzieci nie są anonimowe. Biegają beztrosko po całej wsi bo każdy je zna i jeden drugiego pilnuje. Każda nowa osoba pojawiajaca się w okolicy jest wizualnie odnotowywana i jest szansa, że conajmniej kilka osób zainteresuje się kto to jest i co tu robi. To znacznie lepsze niż pełna anonimowość w aglomeracjach i udawanie, że nic nikogo nie interesuje. Na nikogo nie można liczyc, nikomu ufać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts