mayland 09.11.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Ale to kradzież na budowie. Moje pytanie dotyczyło domów zamieszkałych. Tam gdzie śpia w nocy własciciele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 09.11.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Ale to kradzież na budowie. Moje pytanie dotyczyło domów zamieszkałych. Tam gdzie śpia w nocy własciciele. Oj wiem, przecież to z przymrużeniem oka napisałam jako odpowiedź!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 09.11.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 e.kala Dzieki za link. Na weekend mam lekturkę do poczytania. A pieniadze ze zwrotu za Vat przydzadzą się nawet i w czerwcu...zawsze jest coś do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 09.11.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Ja zrobiłam wszystko sama, a miałam 187 faktur . W pierwszym załączniku może sie gdzieś pomyliłam (podobno za to nie ma konsekwencji, najwyżej wezwą do korekty) ale juz nastepne szły mi super. Gdyby nie to, że pochłania ta robota dużo czasu uważam, że nie jest skomplikowana. Limit zwrotu oczywiście jest i oblicza się go we wniosku (około 22 tys.). Ja zrozumiałam o co tu chodzi po przeczytaniu wytłumaczenia na tej stronie http://www.us.gniezno.pl/informacje/news41.html beti555 czy możesz zdradzić ile płaci sie osobie kompetentnej za przygotowanie wniosku. qqrq5 niestety masz racje z terminem zwrotu, pieniadze będą chyba w maju Zapłaciłam 50 zł.Robiła mi to babka, która pracuje w Skarbówce, nie biuro rachunkowe. a mogę prosić o namiary na tą Panią? Ona robiła Ci po znajomości to zestawienie czy to jej normalna stawka? Bo jeśli mogłabym to mieć za 50pln to chyba bym się nawet za to nie zabierała sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 09.11.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 To po prostu nasza znajoma Niestety nie mogę podać namiarów gdyż ona normalnie tym sie nie zajmuje Bardzo mi przykro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 09.11.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 spoko, nie ma problemu Tak mi się wydawało, że to musi być ktoś znajomy, bo cena za tą usługę była podejrzanie niska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 09.11.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Moje drogie, od tygodni mam dylemat co do salonu: ROGÓWKA czy 2 SOFY? Pomóżcie prosze, bo musimy zamówić teraz żeby miec na święta. + dla sof, można je łatwo przestawić w dowolne miejsce + dla rogówki, ma dużo bajerów, wyciągane podnóżki, pochylane zagłówki, można się wygodniej rozłożyć. Ale sofy wychodza trochę taniej. Doradźcie proszę......... Ja stawiam na dwie sofy. Dlaczego? bo mi sie rogowki nie podobaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 09.11.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Ja chyba kupię narożną, modułową. Taka najbardziej bedzie mi pasowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 09.11.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 beti555 gdyby mi ktos to zrobił za 50 zł to tez bym sama się nie zabierała. Zmarnowałam na to z 5 wieczorów, żmudna praca , współczuję paniom w Skarbówce. Dyskutujecie o sofach a ja nie mam na to siły. Chyba naprawdę kupie 4 materace i tak zamieszkamy a potem powoli będziemy wszystko kupować. Kuchnia będzie, łazienki i mozna żyć. Tylko wciąż mi tego gazu brak Według umowy Gazownia za każdy dzień płaci odsetki karne, ciekawe jak to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 09.11.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Ja mieszkajac w dwoch pokojach tak sie nie moge zmiescic i szafy mi puchna i kanapy nie mam , tylko lozko malzenskie w duzym pokoju, ze w salonie bede miala tylko dwie sofy, ew fotel, tv, i stolik kawowy, zeby bylo pusto i bez zbednych mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 10.11.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 ze w salonie bede miala tylko dwie sofy, ew fotel, tv, i stolik kawowy, zeby bylo pusto i bez zbednych mebli ja to samo ale bez tv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 10.11.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 A ja chyba nic nie będę miała bo kasa nam już... wyparowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 10.11.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 ja na razie jade bez kredytu, ale ile mozna budowac z wypłaty najgorsze jest to ze wszystko idzie na budowe, a na waciki zostaja grosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 10.11.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 ja na razie jade bez kredytu, ale ile mozna budowac z wypłaty najgorsze jest to ze wszystko idzie na budowe, a na waciki zostaja grosze Ja z wypłaty to chyba bym budowała ponad 10 lat U mnie na budowe poszedł duży kredyt, wszystkie wyplaty i myslę, że połowę mieszkania tez pochłonie . Jeżeli chodzi o waciki to u mnie z tym też krucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.11.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Witajcie dziewczyny! Wracam po dłuższej chwili, ale z optymizmem, że w końcu i ja zacznę. Strasznie Wam zazdroszczę, że wy już na "wykończeniu" i ... przy okazji pochwalę się, że ..... w piątek zaczynam moje budowanie. Mam już murarzy, kier-buda też znalazłam i zgłoszenia dokonałam. W poniedziałek zaczynam zamawiać materiały. Zapomniałam o najważniejszym - cały czas trzymamałam kciuki, czarowałam, zaklinałam pogodę... eee i wydało się dlaczego tak długo milczałam... Dziewczyny pomóżcie w tym czarowaniu, jeszcze ze 2-3 tyg. bez mrozu proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.11.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 TomKa nawet nie wiesz jak mi zalezy też na pogodzie. Mam do połowy zrobione POŚ i jak pogoda będzie to skończymy a jak nie to.... będziemy sikać zimą w nocniki chyba Dlatego trzymam kciuki za pogode!!! Gratuluję rozpoczęcia budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 10.11.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Witajcie dziewczyny! Wracam po dłuższej chwili, ale z optymizmem, że w końcu i ja zacznę. Strasznie Wam zazdroszczę, że wy już na "wykończeniu" i ... przy okazji pochwalę się, że ..... w piątek zaczynam moje budowanie. Mam już murarzy, kier-buda też znalazłam i zgłoszenia dokonałam. W poniedziałek zaczynam zamawiać materiały. Zapomniałam o najważniejszym - cały czas trzymamałam kciuki, czarowałam, zaklinałam pogodę... eee i wydało się dlaczego tak długo milczałam... Dziewczyny pomóżcie w tym czarowaniu, jeszcze ze 2-3 tyg. bez mrozu proszę Gratulacje, rozpoczęcie budowy to bardzo ekscytująca chwila. A jeżeli chodzi o pogodę to też mi potrzebna, może będzie tak jak w zeszłym roku, budowaliśmy do stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 10.11.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 My tez chcemy dobrej cieplej pogody bez sniegu i deszczu! Przed nami dach od podstaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 11.11.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 TomKa gratulacje!!! Początki są boskie....i zapału dużo....potem też jest fajnie. U mnie kła da dach i jest super adrenalina, jak będzie wyglądał domek w całości. Do próśb o pogodę też się dołączam, bo ja nie robie przestoju na zime...więc...może zbiorowe zaklinania pomogą ))) A co do kasy... to ja sprzedałam mieszkanie i własnie do 21 grudnia ma się wyprowadzić. Będzie niestety kilka miesięcy na stancji...oj.....boli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 11.11.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Edyta_10 a na jakim jestes etapie? Masz dziennik? My tez nie robimy przestoju na zime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts