Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB BUDUJĄCYCH KOBIET

EFKAkonewka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I dobrze Sylwia ze napisalas ten watek, moze to spowoduje ze bedziesz miala w koncu zakonczona ta wentylacje z reku. Zycze ci tego, bo to istny horror.

Nam gosc polecil Mistral Duo300 powierzchnia domu 138m2+22mgaraz(garaz bez wentyl mech) Kubatura calego budynku 705,9m3. Na stronie Pro-Vent te rekuperatory sa przeznaczone do domkow o pow do 200m2, a 400Duo do 250m2

e.kala a nie mialas przypadkiem wstawiane przez firme ze Straszyna przy rondzie przed wjazdem na obwodnice od strony Borkowa?

Nam montowała bramy firma z Kartuskiej. Tak jak pisałam były założone przed tynkami i żadnych "powikłań" nie ma :wink:

W sprawie kotłowni i kafli to dobrze by było aby hydraulik z kafelkarzem się dogadał, ponieważ są rzeczy, które trzeba zrobic przed kaflami i po. Zresztą mozna spytać hydraulika czy nie robi kafli w kotłowni, tak by było najlepiej.

sylvia u nas też się robi podbitka. W sprawie rekuperatora to współczuję. Niestety nieterminowych wykonawców jest teraz wielu i do tego juz przywykłam i przymykam oko jeżeli efekt końcowy jest dobry. W twoim przypadku to naprawdę można się wściec :evil: . Ja jeszcze Persenu nie łykałam ale mam jednego wykonawcę, którego juz chyba niedługo opisze na forum. Jeszcze daję mu chwilę na rehabilitację.

to ja sie dolaczam jesli moge do grupy budujacych kobiet :)

Czytam muratory zalatwiam papiery zastanawiam sie nad wszystkim. moj maz niby razem ale tak na prawde ma to gdzies lub wrecz przeciwnie wtedy kiedy nie ma pojecia o temacie sie wykloca do zywego. pewnie to znacie same :wink:

Postaram sie nadgonic was bo troszke juz napisalyscie i cos dodac wiecej od siebie.

ps. moze znacie ekipe do stanu surowego godna polecenia- okolice marek warszawa budowa przyszly rok :roll:

może znacie kogoś od ogrodzeń. mamy już słupki i niedokończoną podmurówkę, chyba muszę wziąśc sprawę w swoje ręce i poprostu zlecic komuś zamontowanie przęseł. do tej pory była mowa o sztachetach ale jak się nasłuchalam ile z tym później malowania to chyba zmienę zdanie i skusze się na kute, tylko jakieś w miarę proste

Ja myslałam tak. Ze wchodzi gość od hydraulili i ogrzewania. Instaluje piec i kominek i zaczyna grzac. Potem spokojnie mozna robic kafle i tarakotę. Przecież w blokach robią też zimą remonty (np kafle). Ale własnie żeby zacząc grzać trzeba zainstalować ten piec w kotłowni i co na surową ścianę???

Ja mam mieć ekogroszek. Zalecali mi by za piecem nie kłaść płytek. Tak samo na podłodze przed piecem. Więc wstawiamy piec a potem bedizemy kłaść płytki, ale od pieca dalej.

To jest myśl. TYlko czy pogoda sprzyja kładzeniu kafelek w nieogrzewanym pomieszczeniu? Oj zagwostka...

ten sam dylemat mam :roll:

mamy tylo taki nagrzewacz gazowy :roll: i co nie odpadną kafle? :roll:

z łazienkami to ja się chyba pożegnam w tym roku..bo właśnie tych przemarźniętych ścian się boję :roll:

Miko kurde nie załamuj mnie. Ja ruszam z piecem tylko i zamierzam robić dalej.

To jest myśl. TYlko czy pogoda sprzyja kładzeniu kafelek w nieogrzewanym pomieszczeniu? Oj zagwostka...

ten sam dylemat mam :roll:

mamy tylo taki nagrzewacz gazowy :roll: i co nie odpadną kafle? :roll:

z łazienkami to ja się chyba pożegnam w tym roku..bo właśnie tych przemarźniętych ścian się boję :roll:

Miko kurde nie załamuj mnie. Ja ruszam z piecem tylko i zamierzam robić dalej.

:roll: ale tak właśnie myślę sobie :roll: bo niby gaz mamy do posesji ale podłączenie do domu to pewnie z 2 mieś minie :roll: a tak to możemy drewnem palić bo będziemy mieć 2 piece na gaz i na drewno, węgiel ...ale to trochę potrwa :roll:

Czytam muratory zalatwiam papiery zastanawiam sie nad wszystkim. moj maz niby razem ale tak na prawde ma to gdzies lub wrecz przeciwnie wtedy kiedy nie ma pojecia o temacie sie wykloca do zywego. pewnie to znacie same :wink:

Postaram sie nadgonic was bo troszke juz napisalyscie i cos dodac wiecej od siebie.

ps. moze znacie ekipe do stanu surowego godna polecenia- okolice marek warszawa budowa przyszly rok :roll:

Witamy! Widze, że zwieksza sie ilośc kobiet ze stolicy. Ja z Gdańska więc ekip nie polecę :D :wink:

Witamy! Widze, że zwieksza sie ilośc kobiet ze stolicy. Ja z Gdańska więc ekip nie polecę :D :wink:

e.kala, region warszawki Was goni, bo jak dotąd gdańsk jest w większości :lol:

patka, ja mam gdzieś w kajecie spisane polecane ekipy z okolic, postaram się wysłać na priv.

Witam wszystkie budujące kobiety.....i dołączam ( oczywiście jeżeli mnie przyjmiecie :D ) do Waszego grona...

U mnie też ciężar załatwiania spraw budowlanych spadł na mnie...ale nie narzekam bo tak rozłożylismy sobie prace z mężem. On buduje ja załatwiam ... :D :D :D

Tylko czasam ręce mi opadają podczas załatwiania tych wszystkich spraw budowlanych.....