e.kala 20.11.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Cześć pp Wkurzona jestem na maxa Jak już sie zdecydowałam na kafle, okazuje sie, ze nie wiadomo kiedy bedą W Tubadzinie takie braki, ze szok A byłaś w Wemie? Tam maja mnóstwo kafli Tubądzina i z zamówieniami tez jest ok. A jak nie Wema to Cortina w Matarni lub Carmen nad Media Markt. Ja korzystałam z usług wszystkich. jedni mówili, że długo trzeba czekać a inni mieli zaraz. Nie trac wiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 21.11.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Cześć pp Wkurzona jestem na maxa Jak już sie zdecydowałam na kafle, okazuje sie, ze nie wiadomo kiedy bedą W Tubadzinie takie braki, ze szok A byłaś w Wemie? Tam maja mnóstwo kafli Tubądzina i z zamówieniami tez jest ok. A jak nie Wema to Cortina w Matarni lub Carmen nad Media Markt. Ja korzystałam z usług wszystkich. jedni mówili, że długo trzeba czekać a inni mieli zaraz. Nie trac wiary Od Wemy zaczęłam, bo tam mam stały rabat. Niestety nie mają. Tak samo w Matarni. Nad Media nie byłam. Byłam za to we wszystkich marketach Gdańsku. Wszędzie brak. W Matarni od razu chcieli abym zamówiła, to sprowadzą (powiedziała mi babka, ze w ciągu 2 tyg bedą) Jednak w Wemie zadzwonili do Tubądzina i dowiedzieli sie, ze moze za miesiąc... Muszę zmienic preferencje Wybraliśmy z Cersanitu. I co? Też nie ma... A potrzebuję raptem 13 metrów... Ja nie wiem co ludzie robią jak mają cały dom w kaflach... Zamawiają pół roku wcześniej? Szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 21.11.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Cześć pp Wkurzona jestem na maxa Jak już sie zdecydowałam na kafle, okazuje sie, ze nie wiadomo kiedy bedą W Tubadzinie takie braki, ze szok a jakie dokładnie chciałaś...bo ja też myślałam o Tubądzinie...a dokładnie o ..alabastrino Moze te będą My wybraliśmy Zen piaskowy Domino i Floris koralowy. Obu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 21.11.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Ja nie wiem co ludzie robią jak mają cały dom w kaflach... Zamawiają pół roku wcześniej? Szok Ja zamawiałam 6 tygodni wcześniej. Potem jeszcze dokupywałam kafle i wtedy czekałam około tygodnia. Niestety trochę źle je obliczyłam i miałam najwięcej kłopotów z szybkim kupieniem kilku kafli w tym samym odcieniu. To jest dopiero horror Jeżeli chcesz szybko to tylko można wybrac z Marketów. Ale tak myślę, że jak ci się dane kafle podobają to je zamów i czekaj. Przecież długo będziesz na nie patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolomama 21.11.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Ja zamawiałam alabastrino w Wemie i na całość czekałam miesiąc (najdłużej na podłogę, na resztę - w tym dekory jasne - ok 3 tyg.). Ale juz mam i je ukladają w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 21.11.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 a ja jakoś specjalnie na żadne kafle nie czekałam Na gres do garażu chyba czekaliśmy około miesiąca, ale zamówiliśmy z wyprzedzeniem i nie był nam szybko potrzebny, więc nawet nie wiem ile czasu minęło od zamówienia do przywiezienia. A resztę mieliśmy w następnym tygodniu od zamówienia. Z tym akurat nie było stresów Beti - my braliśmy wszystko w firmie Joris na Chełmie (obok Carmana i urzędu, gdzie się rejestruje samochody). Ceny bardzo dobre i Pan bardzo miły i uczynny - obdzwaniał w poszukiwaniu towaru całą okolicę, jak coś było potrzebne. No, ale jeśli danych kafli nigdzie nie ma, to pewnie będziesz musiała poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 21.11.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 uwaga ja kupiłam Aparici sprowadzenie ich z Hiszpani trwało------2i pół tyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 21.11.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Tu płytki, tam płytki ... a mi dzisiaj geodeta wytyczył domek Ale żeby za różowo nie było, bedziemy wytyczać raz jeszcze. Już przedwczoraj zauważyłam na planie, że architekt nie odsunął domu, jak prosiłam, o 4m od granicy działki tylko o 3m. Myślałam, że zmniejszać tych przepisowych odległości nie można, ale z odsunieciem nie będzie problemu. Geodeta oświecił mnie, że muszę grzać do Urzędu Miasta po kolejną decyzję i pieczątki . Dziewczyny jak myślicie, a może dać sobie spokój i zostawić tak jak jest?Postaram się zaraz coś wyrysować i tu wkleić, żebyście wiedziały o co mi chodzi. A poza tym ... chyba wymierzę łazienki i zamówię już płytki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 21.11.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Tomka, z tego co wiem to minimalna odległość od granicy sąsiada wynosi 4m. Jeżeli zbudujesz to ktos z urzedników może kazać Ci rozebrać, bo stwierdzi, że jest to niezgodne z noramami budowlanymi. Ale mam pytanie; czy geodeta nie wie takich rzeczy? On powinien być swiadomy takich przepisów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.11.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Chyba są odstępstwa. Musi być wąska działka i nie powinno być okien od strony sąsiada.Ale zaznaczam, ze nie są to sprawdzone informacje. Gdzieś obiło mi się to o uszy. Podaje te informacje by osoba zainteresowana miała jakis punkt zahaczenia w dalszej drodze do znalezienia sposobu na zminiejszenie odległości od miedzy. Byc może którys z warunków nadal obowiązuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.11.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Widzę kilka nowych osób w Mazowsza Cieszy mnie to bardzo bo musimy dziewczyny się skrzyknąć i zakrzyczeć nasze pomorskie babeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 21.11.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Witam. A wtrącę się do dyskusji Kilka miesięcy temu też przerabialiśmy temat odległości od granicy . Na pewno można zmniejszyć odległość do trzech metrów, ale nie może być okien od tej strony. Można o tym poczytać tu: http://www.budostrada.pl/artykuly_str.php?kat_gl=1&id=55 : Ale swoją drogą to geodeta powinien o tym wiedzieć . To przecież jego chleb powszedni. Powodzenia: Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 21.11.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 potwierdzam.4m jesli sa okna.3m jesli brak. my tak mamy bo mamy okna w garazu i musialo byc 4m. moze sa jakies wyjatki ale moj architekt nic mi nie mowil a ja nie kombinowalam.mam dziwnego sasiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 21.11.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Widzę kilka nowych osób w Mazowsza Cieszy mnie to bardzo bo musimy dziewczyny się skrzyknąć i zakrzyczeć nasze pomorskie babeczki No to sie dowiedziałysmy, że jest Nibylandia na Mazowszu A ja przyjechałam do Gdańska właśnie z Mazowsza na studia i tak jakoś zostałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 21.11.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Widzę kilka nowych osób w Mazowsza Cieszy mnie to bardzo bo musimy dziewczyny się skrzyknąć i zakrzyczeć nasze pomorskie babeczki Nie krzyczcie Po dobroci zawsze lepiej A im nas tu wiecej, tym lepiej, tak sądzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 21.11.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Mam pytanie do osób, które sa juz po montażu wc i bidetu, czy kupowałyście dodatkowo jakis system mocujący do nich, czy tez powinien byc dołączony do bidetu i sedesu, a może stelaz podtynkowy powinien to mieć.Pytam, bo myślałam, że jak kupuję drogi sedes to ma w komplecie jakies mocowanie, a tu mi mówią, że za te śrubki mam zapłacic 130 zł x2.Jak wiecie coś na ten temat to prosze o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 22.11.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Widzę kilka nowych osób w Mazowsza Cieszy mnie to bardzo bo musimy dziewczyny się skrzyknąć i zakrzyczeć nasze pomorskie babeczki No to sie dowiedziałysmy, że jest Nibylandia na Mazowszu A ja przyjechałam do Gdańska właśnie z Mazowsza na studia i tak jakoś zostałam Nie tylko Marzyciel mieszkał w Nibylandii A tak serio to mieszkam obecnie w Radomiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 22.11.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Mam pytanie do osób, które sa juz po montażu wc i bidetu, czy kupowałyście dodatkowo jakis system mocujący do nich, czy tez powinien byc dołączony do bidetu i sedesu, a może stelaz podtynkowy powinien to mieć. Pytam, bo myślałam, że jak kupuję drogi sedes to ma w komplecie jakies mocowanie, a tu mi mówią, że za te śrubki mam zapłacic 130 zł x2. Jak wiecie coś na ten temat to prosze o odpowiedź. ja osobiście nic nie kupowałam przy okazji zakupów całej armatury. Nasi panowie od wykończeniówki chyba przy okazji montażu też nic nie musieli kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 22.11.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 e.kala - a jak tam Wasze plany przeprowadzkowe? My wczoraj niesmiało zaplanowaliśmy przeprowadzkę na 15 grudnia. Woda i kanaliza powinny być na początku grudnia. Meble kuchenne mają się montować 3-4 grudnia, więc nasze warunki konieczne do wprowadzenia powinny być spełnione za jakieś 2 tygodnie. Więc chyba nie zostaje nam nic innego, jak powoli się pakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 22.11.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Dziewczyny a moze jakieś fotki? Dawno żadna nie pokazywała swojego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts