Miraśka 05.06.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Witam wszystkie budujące kobietki. Widzę, że tu jest dobre miejsce i dla mnie. Małżonek mój bardzo zainteresowany jest budową, ale ciągle go nie ma i to ja muszę się wykazać. Dzisiaj odebrałam pozwolenie na budowę GRATULACJE-no i powodzenia oby z górki a nie pod górkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 05.06.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 06.06.2006 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 DZIEWCZYNY, ZACZYNAMY NA CALEGO:) Dzisiaj mamy geodete na dzialce, humus juz czesciowo zdjety. W koncu cos drgneło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 06.06.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 A my wlasnie czekamy na decyzje z banku. I jesli dostanemy kredyt, to twedy zaczynamy w lipcu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 06.06.2006 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 A ja ciągle nie mam prądu, a wszystko dograne tylko budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 06.06.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 A ja ciągle nie mam prądu, a wszystko dograne tylko budować Ja tez nie mam pradu, wody zreszta tez Ale dłuuuugi przedłużacz do prądu i dłuuuugi wąz do wody od najblizszych sasiadow (ok.200metrow) Jakoś zaczac trzeba, tym bardziej, ze czas goni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 06.06.2006 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 wode mam- studnia- własna głębinowka, ale pradu -3-fazowego nie pożyczy bo sam nie ma , notabene wpina się do naszego przyłącza ,ktorego jeszcze nie ma aby poprawić u siebie linię- ma za słabą.Czy cuś takiego słyszałam w Enei. Prad obiecuja pod koniec czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 06.06.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 A ja ciągle nie mam prądu, a wszystko dograne tylko budować Ale fundamenty to chyba można bez prądu , czy nie? Bo ja na prąd czekam jeszcze z 3 tygodnie i myślę, że w tym czasie będą zrobione fundamenty. Jutro spotkanie z ekipą to się dowiem. Beti555, czy oznaczaliście jakoś miejsce gdzie trzeba zdjąć humus, czy podaje się panu "koparkowemu" w przybliżeniu gdzie go trzeba zdjąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 06.06.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Ja tez nie mam pradu, wody zreszta tez Ale dłuuuugi przedłużacz do prądu i dłuuuugi wąz do wody od najblizszych sasiadow (ok.200metrow) Jakoś zaczac trzeba, tym bardziej, ze czas goni... To calkiem tak ja u nas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 06.06.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Podobno do cięcia pretów zbrojenia potrzebny jest prąd, strzemiona i inne. Podobno. Jak bedą robić to zobaczę. Nożyczkami nie utniesz. Podlewać wodą też trzeba czasami ławy- pompa w studni potrzebuje prądu, narzędzia też trzeba umyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 06.06.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 a ja mam od dzisiaj prąd-a panowie 4 dni ,,jechali ,,na agregacie-nawet nie wiedziałam ,że takie cos maja,teraz została woda ale to kwestia paru dni ,chociaz od czwartku jak zaleja ławy to musi byc zeby podlewac i trzeba bedzie z domku wozic i do konewki,jakos trzeba przezyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 07.06.2006 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Beti555, czy oznaczaliście jakoś miejsce gdzie trzeba zdjąć humus, czy podaje się panu "koparkowemu" w przybliżeniu gdzie go trzeba zdjąć? My mamy działke, na której jest spadek ok.120cm, wiec humus zdjety zostal z prawie calej dzialki. Ale to i tak jeszcze nie koniec. Robotyziemne sporo nam wzrosną A do zdjecia humusu podaje sie w przybliżeniu gdzie to ma byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 07.06.2006 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Podobno do cięcia pretów zbrojenia potrzebny jest prąd, strzemiona i inne. Podobno. Jak bedą robić to zobaczę. Nożyczkami nie utniesz. Podlewać wodą też trzeba czasami ławy- pompa w studni potrzebuje prądu, narzędzia też trzeba umyć. Można kupić juz przyciete prety. A podlewac wodą trzeba bo inaczej ławy popękaja. Wyjsciem na brak prądu jest kupno agregatu. Jak jeszcze nie wiedzialam, ze bedziemy mogli brac prąd od sasiadów, to tak mi doradzano na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 07.06.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 A ja ciągle nie mam prądu, a wszystko dograne tylko budować Ja tez nie mam pradu, wody zreszta tez Ale dłuuuugi przedłużacz do prądu i dłuuuugi wąz do wody od najblizszych sasiadow (ok.200metrow) Jakoś zaczac trzeba, tym bardziej, ze czas goni... Dzisiaj się dowiedziałam, że taki kabel do prądu bardzo interesuje złodziei. Mój ewentualny wykonawca twierdzi, że trzeba by go codziennie zwijać. Zastanawiam się, czy na krótki czas nie pożyczyć jakiś agregat. A może ktoś ma agregat do pożyczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 08.06.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Dzisiaj się dowiedziałam, że taki kabel do prądu bardzo interesuje złodziei. Mój ewentualny wykonawca twierdzi, że trzeba by go codziennie zwijać. Zastanawiam się, czy na krótki czas nie pożyczyć jakiś agregat. A może ktoś ma agregat do pożyczenia? Nasza ekipa bedzie zwijala ten kabel. Innego wyjscia nie ma, a nie jest przeciez dla nich to znowu az tak wielkim problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 16.06.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Coś cisza u kobietek. Ja nie mam co pisać, bo wszystkie pomysły dotyczące prądu nie powiodły się (agregat za słaby, podciąganie 200 m trochę dużo kosztuje). Prąd mam mieć niedługo , ale kiedy? Wykonawcę mam, chęci też, tylko mi tego prądu brak : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 16.06.2006 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 e.kala a czemu agregat za słaby? bo ja zamierzam na garegacie budowac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 16.06.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Tak mi powiedział wykonawca. Ma on taką betoniarkę na siłę (dokładnie nie wiem o co chodzi) i agregat, który by był potrzebny jest drogi. Jak spytaliśmy się, czy nie można jekiejś kupić betoniarki "słabszej" to usłyszeliśmy, że taka to mieszalnik. Sama bym chciała się dowiedzieć jak to jest z tymi agregatami. Chyba muszę trochę poczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 16.06.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Już trochę przeczytałam. Musiałabym kupić agregat z siłą (380 V) np. taki jak ten http://www.allegro.pl/item109600127_agregat_pradotworczy_5500w_12_230_400v_nowka.html Koszt 2600. Trochę dużo. Jak myślicie, czy opłaca się kupować agregat jak prąd ma być maksymalnie za dwa miesiące (teraz już tak mówią) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 16.06.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 e.kala hmm u nas na poczatku tez wykonawca mówił, że z siła ale jak od nas usłyszał jakie sa ceny( porządny agregat 380 V z moca ok 6 KW to koszt ok 5 tys zl) to orzekł, ze lepiej bedzie jak kupi silnik do mniejszej betoniarki bo i tak mu sie przyda silnik na 220V a my zaoszczedzimy na agregacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts