Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB BUDUJĄCYCH KOBIET

EFKAkonewka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja dziś dostałam pieniadze z Urzedu Skarbowego (zwrot VAT). Czekałam 2 miesiące na 6 możliwych. Ale fajnie!!!! Mam na ogrodzenie!!!!![/i]

świetnie! , a czy ktoś wie, jak jest z Vat'em, dla tych, którzy budowę rozpoczynają w tym roku? też możemy odliczać?

edyta_10 jak twoja zielona łazienka? pochwal się zdjęciami :D

beti555 gratuluję synka, domku i tego, że się przeprowadziliście.

U nas prace trwaja na zewnątrz, układana jest kostka, rozwożony czarnoziem. Myslę teraz nad ogrodem i nie mogę się doczekać kiedy będziemy coś sadzić. Ogrodzenie też w trakcie. Jednak widac że niedługo będzie koniec tych prac i z tego się bardzo cieszę.

Na zwrot Vat czekam (niedługo bedzie 6 miesięcy) i za te pieniądze odpoczniemy po cięzkich zmaganiach z budową (kredyt do spłacenia a my myślimy o ciepłych krajach :-? :oops: )

Pozdrawiam wszystkie "stare" i "nowe" budujące :D

e.kala - co ja myśle na temat wyjazdu i odpoczynku po trudach budowania to chyba wiadomo, bo pojechaliśmy w marcu do ciepłych krajów (czytaj: do Egiptu) i podtrzymuję, że był to rewelacyjny pomysł :-D Zakochałam się w tym kraju i na pewno tam jeszcze pojadę :-)

A propos płotu - macie kogoś godnego polecenia? My na razie bujamy się z projektem ogrodu, ale nie zacznę sadzić roślinek jeśli nie będę miała płotu, bo albo rośliny dostaną nóg albo się poniszczą przy robieniu płotu. Tak więc musimy się za to pilnie zabrać... A czasu nie ma, bo Maja się rozchorowała po raz kolejny w tym roku na zapalenie oskrzeli i tym razem wylądowała już w szpitalu, ja właśnie zmieniłam pracę i kursuję między robotą i szpitalem. Generalnie czasu brak.

A propos płotu - macie kogoś godnego polecenia?

Nam wszystko na zewnątrz robi ekipa, która wykańczała nam dom. U nas będa jeszcze z tydzień, a potem idą do sąsiadów. Na pewno są godni polecenia, ale nie wiem kiedy będa wolni. Jeżeli chcesz czekać to moge dac Ci namiary.

W sprawie wypoczynku to mam do was pytanie, była któras z was w Tunezji. Jeżeli tak to moze znacie jakiś fajny hotel, który możecie polecić.

A propos płotu - macie kogoś godnego polecenia?

Nam wszystko na zewnątrz robi ekipa, która wykańczała nam dom. U nas będa jeszcze z tydzień, a potem idą do sąsiadów. Na pewno są godni polecenia, ale nie wiem kiedy będa wolni. Jeżeli chcesz czekać to moge dac Ci namiary.

To ja poproszę o namiar :-) Zobaczę jaką cenę zaproponują. Jak będzie godna uwagi, to mogę trochę poczekać :-)

qqrq - gratulacje!!! Ale masz dorodnego synka :-D Czekamy na zdjęcia!

e.kala - dzięki za namiary :-)

A u nas ze spraw zupełnie niebudowlanych - nareszcie Maja wróciła ze szpitala i jak na razie z oskrzelami wszystko ok. No a my zaczynamy szukać niani, bo do przedszkola już nie mam siły jej dawać...

SPRZEDAM pozostałe po budowie:

Styropian 10 (bez frezu - podłoga) - 2m3 x 80zł = 160zł

Styropian 15 (frez - ściana) 4,5m3 x 80zł = 360zł

Pustak MAX (288x188x220, Plecewice) 65szt x 2,90 = 188,50zł

Suporeks (12x24x59) 45szt x 4zł = 180zł

Klinkier z rozbiórki (Vega, CRH Klinkier, całe cegły) 85szt x 1zł = 85zł

Siatka ogrodzeniowa (3mm, oczko 6cm, cała rolka 10m) 100zł/rolka

Siatka, max i suporeks stan bardzo dobry, styropian przybrudzony (leżał od jesieni pod tarasem, nie utlenił się), klinkier - wiadomo - z rozbiórki, czyli widać na nim wpływ zaprawy, ale myślę że spokojnie nada się w jakieś mniej widoczne miejsce.

Zdjęcia mogę przesłać na PW.

WAŻNE: jeśli ktoś będzie zainteresowany, to odbiór własnym transportem (z Janówka k/NDMaz). Nie możemy tu pomóc.