mocca 15.04.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 edyta_10 piękne schody! i bardzo atrakcyjna cena chętnie bym przyjęła namiar ale z pomorza nikt do centrum raczej nie przyjedzie... Safina a musisz miec podbitkę? bo ja od jakiegoś czasu mysle nad tym i dzis kiedy zobaczyłam wieźbę i okap podjęłam decyzje, ze nie jest mi ona do niczego chyba potrzebna... jak sie to wszystko ladnie obrobi, odmaluje to tez będzie ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 15.04.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Jaką zastosowałyście u siebie podbitkę? Ja tez cały czas chciałam drewnianą, a w końcu mam PCV. Zdecydowalismy się na nia właśnie z powodu tego malowania. Jest trochę miejsc do których nie dotarlibysmy bez rozstawiania rusztowania, a to oznacza, że samodzielnie podbitki nie dałoby się malować. Myślę, że i ta podbitka i ta ma swoje wady i zalety. Musicie zdecydować sami, ja wyboru nie żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 16.04.2008 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 SafinaU mnie podbitki jest 120 m2 podbitki koszt materiału (samo drewno) 3367,20 do tego wszystkie śrubki, podkładki i impregnat - 400 zł. Robocizna 30 zł za m2 czyli 3600.I to mi się wydaje że drogo i dziś będę negocjowała cene. A 8000 u Ciebie to chyba jakieś nieporozumienie. Dowiedz się jeszcze gdzie indziej. MoccaFacet od schodów robi WSZEDZIE - dosłownie. Ostatnio mi opowiadał że był w Warszawie i Częstochowie. Z przyjemnością mogę podać namiary bo na prawdę jest ok.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 16.04.2008 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Facet od schodów robi WSZEDZIE - dosłownie. Ostatnio mi opowiadał że był w Warszawie i Częstochowie. Z przyjemnością mogę podać namiary bo na prawdę jest ok. Pozdrawiam to ja też poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutis 16.04.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 edyta_10 do schodów to mi jeszcze daleko ale sprawdzone namiary zawsze się przydadzą ;.) mogę też poprosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 16.04.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Mocca, mooon123, jutis Poszła wiadomośc na prv. Życzę obyście były zadowolone jak ja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 16.04.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 edyta, do mnie nie doszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutis 16.04.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 do mnie jeszcze też nie, może gdzieś błądzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 16.04.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Oj przepraszam, bo ja taka sierota netowa jestem. Juz sie poprawiłam i poszło.... mam nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutis 16.04.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 wielgachne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 16.04.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 ja również dziękuję, teraz doszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 16.04.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Safina U mnie podbitki jest 120 m2 podbitki koszt materiału (samo drewno) 3367,20 do tego wszystkie śrubki, podkładki i impregnat - 400 zł. Robocizna 30 zł za m2 czyli 3600. I to mi się wydaje że drogo i dziś będę negocjowała cene. A 8000 u Ciebie to chyba jakieś nieporozumienie. Dowiedz się jeszcze gdzie indziej. edytko - a czy mogę prosić o namiary na tą ekipę od podbitki (jakie mają terminy?) i informacje skąd planujesz wziąść drewno na podbitkę? Pozdrawiam i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 16.04.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Podbitke robi mi ekipa ktora wykancza dom. Wlasnie byl dzis u mnie szef tej ekipy i sobie pogadalismy. Oj ma wstret do tej podbitki. Wspomniał cos ze ta u mnie jest przedostatnia jaką robi Mam nadzieje ze w ten sposob chciał tylko wyrazic jak tego nie lubi. Drewno kupiłam swierkowe w tartaku w Świerczynie - od ręki. Waśnie je pociagnelismy impregnatem. Zobaczymy jaki bedzie kolor. Ojjj jak nie ten to mazidełko wraca do castoramy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 17.04.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 edyta, jeszcze pytanie uściślające - mogłabyś podać jakieś namiary na tartak? Wieś nazywa się Świerczyn, Świerczyno, Świerczyna? Szukam w googlach i znalazł mi się tylko jakiś tartak w miejscowości Świerczyna w zachodniopomorskim. To ten? Jeśli tak, to ile sobie zaśpiewali za transport? Gdzie w ogóle jest Twoja działka? Przejrzałam Twój dziennik, ale nie trafiłam na takie informacje. A swoją drogą, to jestem pełna podziwu dla Twojej zaradności i tempa budowy! Tak trzymać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik20081 17.04.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Czesc i chwala Kobietom Budującym! pozwolicie dziewczyne, ze sie przyłacze? Własnie spelnia sie powoli moje marzenie. Jestem na etapie pozwolenia na budowe. Potrzebuje Waszej pomocy. Czy ktos może mi powiedziec do czego jest mi potrzebny geodeta, co powinien zrobic , w ktorym momencie i za ile? Wczoraj z takim jednym rozmawialm, i zrozumialam ze bedziemy musieli spotkac sie dwa razy. Najpierw "narysuje" jakas mapke (cokolwiek to znaczy) a potem na dzialke naniesie budynek. Czy tak to jest? Licze na Was dziewczyny! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutis 17.04.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witaj ! w końcu ja mogę komuś odpowiedziec zgadza się, najpierw sporządzi Ci mapkę do celów projektowych 1:500, jak juz uzyskasz pozwolenie to spotkacie się ponownie i wytyczy Ci budynek na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 17.04.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Nie musi to być TEN SAM geodeta, my np. braliśmy innego do mapki a innego do wytyczenia domu. Ten pierwszy mapkę nam zrobił tanio, ale za wytyczenie domu zaśpiewał dosyć dużo, więc znaleźliśmy innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 17.04.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 A jak masz jakies media, ktore potem trzeba zglosic do odpowiednich urzedow np. prad, kanalizacje, wode, gaz - to obdzwon te instytucje i dowiedz sie jakie sa wymagania dotyczace wlasnie mapek, na ktorych te media beda wrysowane do tzw. odbioru. Warto zamowic od razu od jednego geodety, taka ilosc mapek jaka jest niezbedna na calosc budowy - wtedy jest taniej.PS. u nas byl tylko prad, a i tak mapek zabraklo. Z bardzo duzym trudem przeszlo kolorowe ksero, bo projektant byl polecany przez energetyke ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Edyta Chromińska 17.04.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witajcie dziewczyny Obowiązkowo przyłączam się do was. Mój men jest w Anglii i pracuje na dom a ja tu siedzę i wszystko załatwiam. Oczywiście informuje go o wszystkim ale on jeszcze mało wie o budowie. Ja też wiem mało a nawet malutko ale każdego dnia dowiaduję się czegoś nowego Jestem jeszcze na etapie papierologi i nie długo składam wniosek o pozwolenie na budowę. A prawdziwa jazda zacznie się na wiosnę przyszłego roku jak na budowę zaczną przychodzić obcy ludzie i robić bałagan a ja będę musiała wszystko po nich sprzątać Ale chyba nie będzie tak źle. Jakoś sobie poradzę w końcu jestem odważna ( tak powiedział mi architekt jak pierwszy raz u niego byłam sama i oświadczyłam że będę budować dom, trochę się zdziwił bo co tu kryć młoda jeszcze jestem). No a jakby co to liczę na wasze wsparcie dziewczyny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 18.04.2008 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Szukam w googlach i znalazł mi się tylko jakiś tartak w miejscowości Świerczyna w zachodniopomorskim. To ten? Jeśli tak, to ile sobie zaśpiewali za transport? Gdzie w ogóle jest Twoja działka? Przejrzałam Twój dziennik, ale nie trafiłam na takie informacje. A swoją drogą, to jestem pełna podziwu dla Twojej zaradności i tempa budowy! Tak trzymać!!! Izi7 - z tą Świerczyną BINGO. Za transport nie płaciłam. A mieszkam w zaachodniopomorskim. Za podziw serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts