Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB BUDUJĄCYCH KOBIET

EFKAkonewka

Recommended Posts

Jutis, Essa, mooon123

dzieki wielkie, troche mnie to uspokoilo.

Mam nadzieje ze do konca udzwigne ten ciezar "budowy domu", bo ostatnio dopadly mnie chwile zwatpienia. Ale nic to - nie poddam sie. Troche to dziwnie wyglada - ja biegam za równarką co by mi rozplantowała ziemię na działce a mój facet w domu robi obiadek. Właściwie nie wiem co lepsze :D

pozdrawiam

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Troche to dziwnie wyglada - ja biegam za równarką co by mi rozplantowała ziemię na działce a mój facet w domu robi obiadek. Właściwie nie wiem co lepsze :D

Zdecydowanie lepsze, gdy Ty masz glos decydujacy (latanie za rownarka to cena jaka za to placisz). To co dla kobiety jest w domu nie do zniesienia, po facetach splywa zwykle jak woda po kaczce. Podobnie jest z kolorami, kafelkami, oknami (otwierane czy fixy) i cala reszta.

Moj maz ustalal z elektrykiem polozenie gniazdek - oniemialam widzac gniazdko na srodku sciany za planowana serwantka (bo wydalo mu sie, ze to dobre miejsce). Pomylil mu sie tez kierunek otwierania drzwi wejsciowych, wiec wlacznik swiatla znalazl sie w katku za otwartymi drzwiami. Tak wiec BABY NA BUDOWY :lol:

Witam dziewczyny, wpadłam Was odwiedzić :D

qqrq super synuś :D Jak ma na imię?

U nas czas mija nieubłaganie :( Zaraz będzie 1.07, koniec macierzyńskiego i heja do pracy... :cry:

Nie mam jeszcze netu w domku, ale czekam na pomiar z netii na internet drogą radiową. Wtedy będę częściej do Was zaglądała :D

I robią mi płot :D

qqrq5 GRATULACJE!

sliczne imię. Moj Michał miał być Ignasiem (po moim dziadku) tylko tatus jakos nie mogł się zdecydować i w USC zapisał go "pod Michałem" ;).

Ale ja uważam, ze jeszcze nic straconego :D :lol:

a to dla dla synka ;)

http://www.zabawki.polkowice.pl/pic/kidswibrujacygryzak.jpg

Cześć dziewczyny :D

to i ja się przyłączam do grupy budujących kobiet - facetom sie wydaje, że to oni budują :wink: ale bez nas nie wyszliby pewnie poza etap pozwolenia na budowę ( są na pewno wyjątki ale nieliczne :D ) też powolutku biorę sie za budowę co nieco wiem reszty będę musiała się dowiedzieć, że tak powiem na żywca teraz też jestem na etapie załatwiania papierków a na wiosnę 2009 myślę że coś się zacznie - no chyba żeby chociaż w tym roku fundamentki wylać :D

daleko mam jeszcze do schodów :wink: ale jak słusznie dziewczyny zauważyły dobry namiar jest na wagę złota dlatego edyta_10 ja też poproszę o namiar na schody, tym bardziej, że piszesz iż ten fachowiec nawet do Częstochowy się zapuszcza czyli do mnie miałby już całkiem bliziutko :D

dziewczyny, ciekawa jestem Waszej opinii

w moim domu na oknie klatki schodowej planowany jest witraż. Wybrałam taki wzór

http://i160.photobucket.com/albums/t194/mocca_2007/maj2008/witra-kopia.jpg

a okno jest to poniżej

http://i160.photobucket.com/albums/t194/mocca_2007/maj2008/7-2.jpg

jak myslicie, czy to dobry wybór czy nie... bo ja już nic nie wiem a muszę się zdecydować :roll: :-?

mocca - Twój witraż mi osobiście się podoba - jest delikatny i nieobciachowy :D A swoja drogą, to jak Ty będziesz mieć okna w pobliżu tego witrażowego okienka? Na zdjęciu wygląda, jakby zamurowana dziura okienna (jak rozumiem zamurowanie jest tymczasowe) stykała się z oknem witrażowym... ?

daleko mam jeszcze do schodów :wink: ale jak słusznie dziewczyny zauważyły dobry namiar jest na wagę złota dlatego edyta_10 ja też poproszę o namiar na schody, tym bardziej, że piszesz iż ten fachowiec nawet do Częstochowy się zapuszcza czyli do mnie miałby już całkiem bliziutko :D

Hej wu

już wysłałam na prv wiadomość dla Ciebie. Pozdrawiam i witam w gronie budujących BABEK!!!

a okno jest to poniżej

jak myslicie, czy to dobry wybór czy nie... bo ja już nic nie wiem a muszę się zdecydować :roll: :-?

Mocca mnie sie wydaje ze do tej cegly jest super. Fajny klimacik sie szykuje. Az szkoda ze nie mam takaiego okna gdzie moznaby wstawic witrazyk.... :( tez chce taki :D :D pozdrawiam

p.s. fajne ogrodzenie wokól domu :)

a okno jest to poniżej

Piekny, mi sie bardzo podoba

dzięki Dziewczyny za powitanie :D

jeszcze dobrze nie zaczęłam a już mam załamania nerwowe jak czytam o cenach i użeraniu sie z niektórymi instytucjami i niesolidnych wykonawcach - ciekawe co będzie potem :roll:

tutaj przynajmniej można spokojnie i bezstresowo pytać na forum wymiany doświadczeń przeważnie trafiam na mężczyzn i na moje pytania udzielają odpowiedzi zaczynając od "chłopie":wink: trochę mnie to frustruje

edyta_10 serdeczne dzięki za namiar na schody właśnie zakładam kajecik na dobre namiary :wink: przeczytałam Twój dziennik budowy i nie mogę wyjść z podziwu a kuchnia po prostu cudo :D

mocca jak dla mnie witraż prześliczny - chciałabym być już na etapie takich wyborów :(

witaj wu :D

edyta_10 zaglądałam ostatnio do twojego dziennika, super! bardzo mi się podoba twój domek :D już pomijając tempo (idziesz jak burza) to na dodatek bardzo ładnie go urządzasz!

dziewczyny, mam pytanie, w domu będę miała schody drewniane, co najpierw się robi schody czy podłogę? słyszałam, że podłogę.... a jak bedę chciała zmienić podłogę to muszę wtedy demontować schody? :roll: może jednak najpierw schody? mam mętlik w głowie..... :roll: