Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB BUDUJĄCYCH KOBIET

EFKAkonewka

Recommended Posts

nieobciachowy

A swoja drogą, to jak Ty będziesz mieć okna w pobliżu tego witrażowego okienka? Na zdjęciu wygląda, jakby zamurowana dziura okienna (jak rozumiem zamurowanie jest tymczasowe) stykała się z oknem witrażowym... ?

nieobciachowy- wlasnie tego słowa mi brakowało kiedy próbowałam go opisać wykonawcom :D

izi7 żadnego łączenia okien nie będzie. To co widzisz na zdjęciu to rzeczywiście zamurowane otwory okienne w zamian za nie wykluł się jeden nowy otwór -doswietlenie klatki schodowej. Ponieważ to strona północna nie chciałam mieć tamtych okien (nie lubie niedoświetlonych pomieszczeń) i nawet nie pasowały do obecnego układu pomieszczeń. Więcej szczegółów możesz obejrzec w moim dzienniku- wszystko jest dość dokładnie pokazane i opisane.

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kobietki, bardzo Wam dziękuję za odzew i opinie!

Podbudowałyście mnie i juz wiem ze zamówię ten witraż.

Bardzo się cieszę ze się spodobał 8)

bo same wiecie jak to jest... człowiek ciągle coś wybiera i wybiera az w końcu okazuje się ze zgłupiał i nie wie co widzi :wink:

a tego wzoru szukałam rok... a dojrzewałam do niego 2 miesiące :D

ciekawe jak to wyjdzie w realu :roll:

wlaśnie o takiej seledynowej myslimy :o :lol: :wink:

nie, co do elewacji nie doszliśmy do porozumienia, ja chcę jasną piaskową lub zbliżony odcien, mąz coś z czerwieni ale ja uważam ze wtedy dach, okna elewacja zleje się w jedno. Jasny kolor przełamie monotonię :wink: więc czeka mnie walka na noże :lol:

Witajcie,

Jestem nowa na forum. Właśnie odbieram mieszkanko na Wilanowie w inwestycji Królewskie Przedmieście. Do tej pory głównie czytałam na forum ale w zwiazku z tym że moje prace teraz nabieraja tempa, postanowiłam sie też troche z Wami podzielić informacjami. Mam nadzieje, że zostane miło przyjeta.

Kalina

... nie powinno być problemu z wmówieniem mężowi że przecież taki chciał :D

:D dobre, powinno się udać :D

niedawno widziałam Maleńczuka, zdaje się w programie Wojciecha Mana "Duże dzieci". Miał na sobie jasnoróżową koszulę. Córeczka Maleńczuka stwierdziła, że różowy to jej ulubiony kolor. Na co Man powiedział, że tatuś ma koszule w jej ulubionym kolorze. Na to maleńczuk stwierdził, że jego koszula ma kolor łososiowy :D Ja tam takich łososi nie widziałam :o :D

edytko, mam pytanko. W jakim kolorze są Twoje okna? Na zdjęciach wyglądają jak złoty dąb, ale może to jednak coś innego? Jesli to złoty dąb lub coś bardzo podobnego, to mam pytanko o impregnat do podbitki. Czym po kolei próbowałaś i nie pasowało, a co ostatecznie okazało się ok? U mnie w czwartek zaczynają malować podbitkę i szukam szybko czegoś pasującego do złotego dębu.

Oj ja sie naprobowałam.... najpierw palisander - w sklepie byl idealny, w rzeczywistosci :o :o kicha.... potem mahon - drewnochronu - do dachowki byl ok , ale do okien nijak sie nie miał. Potem myśle okna złoty dab to impregnat dab - uuuuuuu..... :cry: znowu pudło. Potem jade sobie kolo fajnego domu, patrze okna moje , podbitka pasuje. To ja co??? Puk puk do goscia i pytam co to za kolor. Okazało sie ze to Den Brawen - kolor kasztan, taki lekko satynowy. Kupiłam, wymalowałam dla mnie oki. Od przyszłego tygodnia kłada, a jak bedzie gotowe wkleje fotkę. Sama zobaczysz. Ojjj....miałam z tym ubaw. :D A okna tak jak pisałam złoty dąb. Pozdrawiam