izi7 13.05.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Oj ja sie naprobowałam.... najpierw palisander - w sklepie byl idealny, w rzeczywistosci kicha.... potem mahon - drewnochronu - do dachowki byl ok , ale do okien nijak sie nie miał. Potem myśle okna złoty dab to impregnat dab - uuuuuuu..... znowu pudło. Potem jade sobie kolo fajnego domu, patrze okna moje , podbitka pasuje. To ja co??? Puk puk do goscia i pytam co to za kolor. Okazało sie ze to Den Brawen - kolor kasztan, taki lekko satynowy. Kupiłam, wymalowałam dla mnie oki. Od przyszłego tygodnia kłada, a jak bedzie gotowe wkleje fotkę. Sama zobaczysz. Ojjj....miałam z tym ubaw. A okna tak jak pisałam złoty dąb. Pozdrawiam dzięki serdeczne! Mam nadzieję, że dostanę to w jakimś markecie budowlanym, ruszę dziś na polowanie Ile warstw nakładałaś? Dwie wystarczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 14.05.2008 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Ile warstw nakładałaś? Dwie wystarczą?Mam 120 m2 podbitki, nałożyłam na spod 1 warstwe, a na to co bedzie widac 2 warstwy. Zuzyłam 2 x 10 l i 1 x 3l. Wykonawca mowi że jeszcze jedno malowanie powinno byc juz na dachu. Życze owocnych poszukiwań )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 14.05.2008 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 impregnat znaleziony, ale nie było łatwo. Dopiero w czwartym sklepie na niego trafiłam Na razie decha pomalowana dwa razy i zobacze jak to będzie wyglądać jak podeschnie. Mam nadzieję, że ok Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 14.05.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Dobra jestes.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutis 14.05.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 orientujecie się wkosztach budowy? dzisiaj załamał mnie tel. od murarza, stan zero mojego malego domku (powierzchnia parteru 62m) wycenieł na ok. 25 tys, kosztorys który kupiłam wraz z projektem wynos,l 17 tys +vat czy fachowiec chce za dużo czy kosztorys był zaniżony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 14.05.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Jutis, prawda jest taka, że ceny z roku na rok idą w górę niestety bardzo dużo zależy od regionu, w którym budujesz, popytaj raczej na regionalnej liście. Nie załamuj się my dostawalismy bardzo różne ceny od murarzy, niektóre były na prawdę z kosmosu, najdroższa wycena opiewała na 70 tys , udało nam się znależć duuuuużo tańszegoo majstra . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 14.05.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 czy ktos jest tu moze ze szczecien lub okolic??????????????potzrebuje inf o noclegach!!!!!!! prosze prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 15.05.2008 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Jutis, prawda jest taka, że ceny z roku na rok idą w górę niestety bardzo dużo zależy od regionu, w którym budujesz, popytaj raczej na regionalnej liście. mooon123 ma racje...ceny szaleją, budowalńcy to chyba jedna z najlepiej zarabiajacych grup zawodowych obecnie. Na kosztorys nie patrz tak dokładnie bo pan zza biurka w biurze projektowym chyba do konca nie jest w stanie przewidzec zachowan rynku. Zbierz kilka ofert, zwroc uwage na to co jest w tej cenie zawarte. Czasami wykonawcy zaniżaja cene wyjsciowa a potem nadrabiaja robotami w stylu "dodatkowe" ( nie zawartymi w umowie) i kasa rośnie. Moja rada wczytaj sie dokladnie w umowe i negocjuj...przeciez masz prawo. Ja po 9 miesiacach budowania jestem wytrawnym negocjatorem ( a co ...moja kasa w końcu..... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 15.05.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 edyta_10 - impregnat wygląda ok, dzięki za pomoc! Zakupiłam już 20 litrów i dziś, mam nadzieję, zaczną malowanie podbitki Przy okazji poszukiwań impregnatu zakupiłam w końcu materiał na firankę do kuchni. Chcę taką króciutką, bo mi wszyscy gary w zlewie oglądają, jak przechodzą pod domem Myślałam, że kupię jakąś gotową, z wykończoną górą i dołem, ale wyszło na to, że kupiłam materiał do obszycia ze wszystkich stron. Te wszystkie gotowe jakoś nie pasowały mi do stylu mojego domu. Jakieś takie zbyt tradycyjne były (kwiatki, hafty itp.), a ja chciałam taką prostą firaneczkę w kratkę. Takich nie było Moon123 - a jak tam Wasze zasypywanie fundamentów? Poszło gładko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutis 15.05.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 po spotkaniu trochę spokojniejsza jestem... okazało sie, że w stanie zero w kosztorysie nie było policzonej instalacji sanitarnej i piasku ...poza tym cena zeszła do 24 tys brutto i mam zapewnienie, że jest to górna granica.. brzmi już trochę lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 15.05.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Moon123 - a jak tam Wasze zasypywanie fundamentów? Poszło gładko? Tak, poszło gładko, chociaż nie spodziewałam się, że to tak długo będzie trwało, zajęło im to prawie cały dzień, a się nie lenili bo małż cały ten dzień był na budowie i ich pilnował....... mamy już zakupiony BK i juro mają nam zacząć murować ściany jupijajooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 15.05.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 edyta_10 - impregnat wygląda ok, dzięki za pomoc! Zakupiłam już 20 litrów i dziś, mam nadzieję, zaczną malowanie podbitki To się cieszę. Wstaw potem fotkę. Pozdrawiam EDYTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 15.05.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Moon123 - a jak tam Wasze zasypywanie fundamentów? Poszło gładko? Tak, poszło gładko, chociaż nie spodziewałam się, że to tak długo będzie trwało, zajęło im to prawie cały dzień, a się nie lenili bo małż cały ten dzień był na budowie i ich pilnował....... mamy już zakupiony BK i juro mają nam zacząć murować ściany jupijajooooo podjade dziś na Waszą budowę i pooglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 15.05.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Obiecałam Wam, ze jak bede miala jakies fotki to wstawię. Coś mizernie mi idzie... Dzisiaj kominek http://images32.fotosik.pl/252/1ac4087b57b81eccm.jpg' alt='1ac4087b57b81eccm.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 15.05.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 beti555 - fajne kolorki, az sie chce przysiąść przy takim kominku.... super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 15.05.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 ...poza tym cena zeszła do 24 tys brutto i mam zapewnienie, że jest to górna granica.. brzmi już trochę lepiej... - zawsze mozna jeszcze zejsc z watu.....bez f-ry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 15.05.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 izi i co byłaś? bo my też byliśmy po południu, super sie tak chodzi po tych zasypanych fundamentach, prawie jakbym po podłodze chodziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 16.05.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 mooon123 - niestety nie byłam Musiałam lecieć po pracy prosto do domu, bo jak się okazało przychodził do nas hydraulik. Hydraulikowi sporo czasu zajęła praca, potem przyjechała moja siostra i tak zleciał wieczór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 16.05.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 A to szkoda Pozdrów siostrę Disiaj nam zaczęli murować ściany, a ja na gwałt szukam kominów........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 16.05.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 mooon123 - a nie ma kominów w Patoce? My swój braliśmy w Millenium, akurat były od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts