Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB BUDUJĄCYCH KOBIET

EFKAkonewka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mam pytanie i proszę o radę czy cena 45 tys za robociznę budowa domu i położenie dachu z blachodachówki to naormalna cena czy nie dom z użutkowym poddaszem dach dwuspadowy 2 lukarny jedno okno dachowe wschód Polski mam wrażenie, że to trochę przydużo jak czytam forum

Ja placilam (rok temu umowa) 46tys za dom 138m2 4 okna dachowe i dachowka cementowaz orynnowaniem na gotowo, z blachodachowka mialo byc o 2tys mniej. okolice Gdanska

cieszę się, że Wam się podoba :-)

Izulek - zdjęć z dalszej perspektywy nie mam :-( Trochę trudno zrobić, bo jak się odsuwałam, to podbitkę zasłaniał dach, albo ściana itp. i niewiele było widać ;-) A z polecaniem fachowca poczekam aż skończy. W jednym miejscu wyszło mu krzywo i zobaczę, czy poprawi to tak, że bedę zadowolona czy nie. Koleś jest chyba z okolic Pruszcza, więc miałabyś go pod ręką.

Czekam z niecierpliwością :)

a wykonywał u Ciebie jeszcze inne prace? Czy tylko podbitkę?

u nas standardowa cena jest ok 35 tys więc wydaje mi się, że 45 to troche przy dużo ale może się mylę kazdy chciałby dobrze i tanio ale tak się nie da z drugiej strony nie chce przepłacić 10 tys bez powodu.

U mnie umowa opiewała na 40 tys za dom 120 m2, dachowka ceramiczna, 8 okien dachowych, bez rynien ( koszt robocizny za rynny to ca 500z ł) - umowa z zeszłego roku.

mam pytanie i proszę o radę czy cena 45 tys za robociznę budowa domu i położenie dachu z blachodachówki to naormalna cena czy nie dom z użutkowym poddaszem dach dwuspadowy 2 lukarny jedno okno dachowe wschód Polski mam wrażenie, że to trochę przydużo jak czytam forum

u nas ceny sa wyzsze, za taki domek jak moj ok 130m wolaja ponad 40-50tys :evil:

cieszę się, że Wam się podoba :-)

Izulek - zdjęć z dalszej perspektywy nie mam :-( Trochę trudno zrobić, bo jak się odsuwałam, to podbitkę zasłaniał dach, albo ściana itp. i niewiele było widać ;-) A z polecaniem fachowca poczekam aż skończy. W jednym miejscu wyszło mu krzywo i zobaczę, czy poprawi to tak, że bedę zadowolona czy nie. Koleś jest chyba z okolic Pruszcza, więc miałabyś go pod ręką.

Czekam z niecierpliwością :)

a wykonywał u Ciebie jeszcze inne prace? Czy tylko podbitkę?

w tym tygodniu powinni skonczyć, to dam znać co i jak :-)

Nie robili nam niczego poza podbitką, ale wstępnie planujemy, żeby zrobili nam płot drewniany z przodu domu

Witam!

Ponieważ moja budowa w lesie jeszcze (dosłownie) jak pisłam wczesniej staram sie do niej jak najlepiej przygotować.

Plan domu juz powstaje, niestety nie udało nam się nic gotowego w 100% zaakceptować :( a skoro juz zmieniać, to postanowiliśmy "uszyć na miare".

Dom ma być niewielki, prosty i ekonomiczny w eksploatacji. Nasza rodzina niewielka 3 człowieki + 2 psy, liczymy na znajomych gości, bo okolica turystyczna, co nieco nasz dom powiększyło do 110 m.kw.

Mam ogromną ilość pytań do osób, które już budują :)

Będe pytała tematycznie, bo w głowie mam już taki bałagan, że potrzebna mi myśloodśiewnia :roll:

Dzisiaj pod wpływem córki, która już projektuje wnętrze swojego pokoju, o oknach. (jej projekt zakłada okno z takim szerokim parapetem do siedzenia, efekt programu do projektowania pokoju Barbi na necie :o )

Na okna dachowe wybrałam Velux. Okna zwykłe zaskoczyły mnie różnorodnością :-? Czym kierowac sie przy wyborze, zeby potem nie było błeee...?

Witam wszystkie budujace kobiety. My dopiero zaczynamy-czekamy na PB, a to na mnie spadnie gromadzenie informacji dotyczacych budowy. A mnie by wystarczylo wybranie mebli, kolorow farb i byc moze kilku innych "drobiazgow" a nie koniecznie zdobywanie wiedzy na temat bloczkow, docieplen i takich tam...Ile razy trzeba czytac ten sam temat, zeby wkoncu wiedziec o co w tym chodzi? Ale Wasza obecnosc na forum napawa mnie optymizmem -ja tez potrafie!! No moze wkrotce. :)

.Ile razy trzeba czytac ten sam temat, zeby wkoncu wiedziec o co w tym chodzi? Ale Wasza obecnosc na forum napawa mnie optymizmem -ja tez potrafie!! No moze wkrotce. :)
Ja na początku ( eeeee...zreszta do dziś) czytałam na tematy budowalne i miałam wrazenie ze ogladam chinskie obrazki. Samo czytanie mi nie starczało, bo niewiele rozumiałam. Musiałam się wspomagać moim znajomym, który niektóre tematy mi rozrysowywał. Słowo!!!!! Jakioś pismo obrazkowe lepiej do mnie przemawia :-))))))

Tobie zycze powodzenia w zbieraniu papierków a potem budowaniu.

Witam drogie forumowiczki

Za dwa miesiace planujemy rozpoczac budowe naszego wymarzonego domku, i jestesmy na etapie poszukiwania ekipy budowlanej, tz.jestesmy juz po rozmowach i praktycznie zdecydowalismy sie i mam pytanie czy znacie moze firme SEPART z Pruszcza Gdanskiego, wlascieil Pan Artur robi dobre wrazenie a milo by bylo jak ktos kojarzy lub korzystal z tej firmy bo razem z mezem przestudiowalismy biala liste wykonawcow i nie trafilismy na reklame tego Pana, pozdrawiam Mariola

Prosze o jakies informacje