mayland 17.06.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Ja mama za darmo bo rosną u tesciowej za miedzą Jeszcze same mi do domu przychodzą A tak serio to jeździmy do Wawy przez to zagłębie truskawkowe (okolice Warki). Tam sprzedają po 6zł od dawna i cena stoi w miejscu. Mówili, że taniej nie będzie bo im się nie opłaca. To neidrogo 6zł za łubiankę. Zrobiłam już 16 słoiczków dżemu I skończył mi się cukier żelujący a mam jeszcze dzisiaj łubiankę. Co z niej zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 17.06.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Ja mama za darmo bo rosną u tesciowej za miedzą Jeszcze same mi do domu przychodzą A tak serio to jeździmy do Wawy przez to zagłębie truskawkowe (okolice Warki). Tam sprzedają po 6zł od dawna i cena stoi w miejscu. Mówili, że taniej nie będzie bo im się nie opłaca. To neidrogo 6zł za łubiankę. Zrobiłam już 16 słoiczków dżemu I skończył mi się cukier żelujący a mam jeszcze dzisiaj łubiankę. Co z niej zrobić? ale nie za łubiankę tylko za kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.06.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 U mnie tyle chcą za łubiankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna04 17.06.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Truskawki zamrozić U nas po 3,- zł kilogram. A łańcuch będzie i będzie ślicznościowo wyglądał. Tez myślałam o zamontowaniu go do beczki z kamieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 17.06.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 to już jak tak owocowo się zrobiło.... ile u was kosztują czereśnie? ja dzisiaj kupiłam po 9,50..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 17.06.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Zdjęcia w dzienniku więc zapraszam Zajrzałam, wygląda super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.06.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 U nas podobno czereśnie po 6zł/kg. Ja mam kilka drzew które dochodzą jedno po drugim więc mam swoje czereśnie Teraz są akurat czerwone a potem będą jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 17.06.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 to już jak tak owocowo się zrobiło.... ile u was kosztują czereśnie? ja dzisiaj kupiłam po 9,50..... u nas po 8zł dzisiaj były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.06.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Życie na wsi ma uroki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 18.06.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 u nas w osiedlowymm skleppie wszystko droższe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 18.06.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 wieś... uroki urokami u mnie wczoraj w wykopie pod taras znaleźli młodą ŻMIJE! aż spać nie mogłam i mi sie wsi odechciało... sprawa z łańcuchem jest super, sama o tym myslałam tylko znowu za późno... a może nie za późno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 18.06.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 aha, z wczoraj: truskawki po 3 czereśnie po 5 tylko truskawki w tym roku jakieś takieś... niesmaczne, mało truskawkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 18.06.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Dziewczyny na mojej wsi nie ma wogóle sklepu. Wczoraj jadąc z pracy zapomniałam kupić chleb..... i kolacja była inna ....po jogurcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.06.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Ja dostałam wypiekacz do chelba Moulinexa Jestem zachwycona. Co 2 dni piekę chlebek Jest prosty w obsłudze. Wrzuca sie produkty do srodka i zamyka pokrywę. Sam miesza, wyrasta i piecze oraz studzi Przepisy są proste i z naturalnych składników - woda, maka, sól, drożdże. Ksiażeczka z przepisami na chelbki i ciast w załaczeniu jest. Nic się nie robi oprócz wsypania składników. Zero pracy. Żadnego zakwasu. Wszystko trwa ok 3 godzin i pikajac oznajmia nam ze jest gotowy chlebek. Smak rewelacyjny!!! Wypiekacz kosztuje ok. 350zł. Wart jest tych pieniedzy!!!! Wcześneij nie uwierzyłabym, ze bedizemy jedli własny chleb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 18.06.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Moja mama też ma taką maszynę do chleba. Chleb jest świetny, piecze różne: biały, pełnoziarnisty, graham..... Zawsze jak do nas przyjeżdża to z pysznym chlebkiem jak się przeprowadzimy to też sobie kupię taką maszynę, na razie nie mam gdzie postawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 18.06.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Nooooo....fajna sprawa... może kupić. Ale numer ....dom na wsi, chleb wiejski, baa własnej roboty, mleko prosto od krowy.... Ostatnio ktoś ze znajomych mi zasugerował żebym zaczęła hodować króliki - do jedzenia. No boszz..... miałabym je wykarmić, potem zabić i zjeść ??????????? Chyba kogoś pogięło!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna04 18.06.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Moja mama też ma taką maszynę do chleba. Chleb jest świetny, piecze różne: biały, pełnoziarnisty, graham..... Zawsze jak do nas przyjeżdża to z pysznym chlebkiem jak się przeprowadzimy to też sobie kupię taką maszynę, na razie nie mam gdzie postawić Ten sam problem Po kilku przeprowadzkach przestałam kupować cokolwiek do domu, robić przetwory na zime i hodować kwiatki. Ale też maże sobie o chlebku swojego wypieku i żeby go jeść na tarasie....ech. Ale jest do przodu troche... tzn dzisiaj geodeta oddał plany do starostwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.06.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 no jak tak o pieczeniu chlebka mówicie to Wam powiem że moja mama zaczeła jakiś czas temu piec chlebuś ale nie w maszynce tylko w łapkach wyrabiany z dodatkiem otrąb no pyszności też kiedyś będę mieć na to czas póki co z wywieszonym jęzorkiem latam za papierami i pochwalić się muszę że dzisiaj złożyłam wniosek o pozwolenie na budowę jak nie dostanę w ciągu tygodnia to komuś wątrobę wyjmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 19.06.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 ....póki co z wywieszonym jęzorkiem latam za papierami i pochwalić się muszę że dzisiaj złożyłam wniosek o pozwolenie na budowę jak nie dostanę w ciągu tygodnia to komuś wątrobę wyjmę Noooo brawo wu.... a chleb bedziesz piekła na emeryturze dla wnuków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.06.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 nie no ja rozpatruje nieco bardziej optymistyczny wariant za jakieś 5-6 lat to już może bedę mieć ciut więcej czasu chociaż jednak nie pójdę wtedy do szkoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts