mooon123 27.06.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 dzięki, sprawdź też pocztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 30.06.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Witam w nowym tygodniu U nas, pomimo, że mieszkamy już od paru miesięcy, w ostatnim tygodniu było jak na budowie. Jednego dnia kręciły się nawet 3 ekipy - kolesie od płotu, ekektrycy i koparkowy rownający działkę. No, ale efekty ich pracy były. Tylko bałagan w domu był okrokny, bo elektrycy w paru miejscach kuli ściany i wszędzie unosił się biały pył, z którym walczylismy przez pewien czas od wprowadzenia. Poza tym działka jest mniej więcej wyrównana. Pod koniec tygodnia będą nam wozić czarnoziem, a koparkowy będzie to rozkładał po działce. A co u Was? Moon - kupiliście impregnat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 30.06.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Impregnat kupiliśmy, były dwie ostatnie puszki (duże) Majstry przyszły ale bez cieśli, cieśla ma być jutro.... no zobaczymy.... izi wyslalam ci sms'a w sobotę dot. sklepu na Karwinach, dostałaś? wybierasz sie tam jeszcze zeby sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 01.07.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 mooon - sms-a dostałam, dzięki! Na pewno sie wybiorę na Karwiny, tylko jeszcze nie wiem kiedy. Chyba w drugiej połowie tygodnia będzie to miało dopiero sens.A z wieści budowlanych - jutro kafelkarz zaczyna nam robić taras. Akcja wożenia czarnoziemu została przesunięta na początek przyszłego tygodnia - panowie od płotu pracują jak ślimaki i wolałam przesunąć akcję, żeby nie jeździli mi z taczkami z piachem itp. po świeżo rozłożonym czarnoziemie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 01.07.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Izi, chyba forum powoli "robi się" nasze Dziewczyny co tam u Was? U nas dzisiaj jest w końcu cieśla na budowie Ile trwało u was zrobienie więźby? Izi bez problemu znalazłaś kafelkarza? Z polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 01.07.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 tez zauważyłam, że gdyby nie my, to chyba nikt by się nie odezwał... Edytka jest usprawiedliwiona, bo na urlopie, ale reszta? U nikogo nic się nie dzieje? Nie ma już więcej kobiet budowniczych?Kafelkarza mamy z polecenia od sąsiada. Zobaczymy czy bedzie ok, czy nie. Mam nadzieję, że ok.Więźbę robili nam w sumie jakoś pomiędzy tydzień a dwa. Z tym, że u nas w tzw. miedzyczasie murowali też ściany szczytowe, okładali kominy płytkami itp., więc to im też trochę czasu zajęło. Samo robienie konstrukcji to pewnie koło tygodnia. U Was dojdzie jeszcze deskowanie, to też im pewnie trochę zajmie. Pewnie z robotami dekarskimi powinniście się wyrobić na koniec miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 01.07.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Edyta na urlopie? Nie wiedziałam, a gdzie się wybrała? Tak nam też majster powiedział, że dekarza mamy zamawiać na początek sierpnia, miesięczna obsuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 01.07.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 O, ja raczej myslałam, że ze 2 tygodnie zajmie cieślom więźba i ze dwa dekarzom dachówka. Nie wiem gdzie Edyta pojechała, ale w jej dzienniku widziałam info, że jedzie na wakacje. Pewnie się pochwali jak wróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 02.07.2008 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 jak tam moon - mały się na świat nie pcha? Odliczasz godziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 02.07.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Odliczam, odliczam i mam coraz większego stresa Właśnie się dowiedziałam, że urodziła znajoma - SN, dziecko waży 4700 Jak wasz płot? My byliśmy rano na budowie, było chyba ze 12 chłopa Wczoraj wylali chudziak w części domu, zostawiłam na nim nieopatrznie ślad mojej stopy, myślałam, że już zaschło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 02.07.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Nina urodziła? Wczoraj Maja zaserwowała mi wiadomość, że nie była jeszcze obejrzeć dzidziusia Nini, więc się domyślam, że już urodziła A u nas płot robią tak wolno, że chyba do zimy nie skończą... No nic to, staram się nie denerwować i koparkowego i wiezienia ziemi nie będę drugi raz przekładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.07.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Dziewczyny a głównie mamuśki fajną rzecz znalazłam na Allegro:http://www.allegro.pl/item392140631_piaskownice_piaskownica_160x140_z_laweczkami.htmlPolecam tego sprzedawcę również jeśli chodzi o materace bo są b.dobrej jakości. Kupowałam u niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 02.07.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Mayland - widziałam również te piaskownice i właśnie coś w tym stylu planuję kupić Widziałam, że również markety budowlane mają tego typu piaskownice w ofercie, ale nie pamiętam jak to cenowo wychodziło w stosunku do tych z allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 02.07.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Izi, mała poprawka, nie 4700 a 4070, robi różnicę A jak taras? Mayland, bardzo fajna piaskownica, ale my takie zakupy to dopiero w przyszłym roku będziemy robić, mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 02.07.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 taras zobacze jak wroce do domu. Na dzis kafelkarze skonczyli i z tego co mi powiedzieli ułożyli 4 rzędy kafli. Czy ok ocenie jak wrócę do domu. Jutro pracują dalej. W sumie jak tak dalej pójdzie, to może nawet skończą do końca tygodnia Potem chcemy, żeby nam jeszcze zrobili poprawki wewnątrz - brodzik w górnej łazience, doróbki kamienia przy kominku, kafelek do wymiany w dolnej łazience itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewczasik 02.07.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Cześć wszystkim Kobietom Budowniczym!! Moja Ziemia - Baszkówka(ładna nazwa, prawda!) leży w okolicach Głoskowa pod Piasecznem. Ziemię 2200 m kupiliśmy w 2004 r.I od tej pory pojawił się w moich i męża rozmowach temat: najpierw domku letniskowego na wsi a później przeprowadzki na wieś. O budowie domu "truję" wszystkim, kto chciał ze mną rozmawiać, od 2006 roku. Od 2007 r gdy ktos nieopatrznie poruszył temat budowy w mojej obecności zapadała natychmiast cisza absolutna w oczekiwaniu że ja znowu zacznę. Budowa domu w pewnym momencie to był sens mojego życia. Poczułam się nawet wyrodną matką, bo budowa wychodziła na pierwsze, przed dziećmi miejsce.I narszcie po wielu perturbacjach się zaczęło. W unowie z murarzem jest napisana data odbioru budowy- 25 listopad 2008 r.Życie jest piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 02.07.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 cześć dziewczyny widzę, że atmosfera tutaj prawie rodzinna Mogę się przyłączyć? Budujemy się w Trąbkach Wielkich, jesteśmy na etapie deskowania dachu. Dziewczyny z okolic Gdańska: szukam namiarów na dobrego hydraulika, macie może kogoś godnego polecenia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 02.07.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Izulek - naszej ekipy hydraulicznej Ci zdecydowanie nie polecę (przewijająca się często firma z Lublewa ), ale sporo namiarów jest na białej liście. Ja osobiście rozmawiałam z panem Kaziem polecanym zdaję się przez Gosię. Robił dobre wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 02.07.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Izulek - zapomniałam, że kiedyś obiecałam Ci namiary na gościa od podbitki itp. - jesteś jeszcze zainteresowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 03.07.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Witam dziewczyny Izulek co hydraulika to ci nie pomogę, bo my jestesmy na etapie więźby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts