Miraśka 28.06.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 ja zaskakuje samą siebie-i tym bardziej jestem dumna bo kiedys wolałam cos przemilczec niż sie odezwać a teraz walcze zaciekle o wszystko-wkońcu to nasz wymarzony domek i jest o co walczyc nawet o 1%rabatu przysłowiowy-ostatnio powiedziałam do sprzedawcy ze jak opusci cene do tylu i tylu to biore jak nie to nie-no i zgodził sie(cieszyłam sie jak dziecko )mój mąż widział sie z ekipa-częśćią dopiero raz -1 miesiąć pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 28.06.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Może to i lepiej,że faceci niezbyt chętnie włączają się w budowanie.Przynajmniej robimy co chcemy,czyż nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 28.06.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Może to i lepiej,że faceci niezbyt chętnie włączają się w budowanie.Przynajmniej robimy co chcemy,czyż nie? no niby tak ale te ,,grubsze ,,sprawy i tak trzeba przedyskutować razem,a pierdołami to juz męzusiowi nie zawracam głowy,ma duzo swoich-firmowych spraw na głowie -mam tak robic żeby było dobrze i nie puśćić nas z torbami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 28.06.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 a ja dogrywam geodete , koparke do zdjecia humusu i studniarza do wykopania studni.. ciezko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 28.06.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 a ja dogrywam geodete , koparke do zdjecia humusu i studniarza do wykopania studni.. ciezko.... A ja próbuję "dograć" geodetę, koparkę, wykonawcę i kierownika na jeden dzień. Przyznam się, że też ciężko Zaczynamy w poniedziałek. Dzisiaj złożony wniosek o kredyt (oby tylko jakoś to szybko poszło, bo pieniędzy na długo nie wystarczy). Jeżeli chodzi o koparkę to każdy mi radził, żeby wszystko zorganizować jednego dnia, tzn. geodeta wytycza wstępnie, kopara znosi humus i odkłada a potem robi wykop i wtedy znowu geodeta. Uczestniczy w tym wykonawca i kierownik, który ma ocenić wykop. Kurcze, nigdy w życiu nie przypuszczałabym, że będę się martwić takimi "przyziemnymi" rzeczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguniawaw 29.06.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 No dobrze! Zaczęłam to mam! Zapraszam szystkie Kobiety, które chcą albo muszą "BUDOWAĆ". Jak napisała Agutek: "Ech... moj maz tez sie jakos malo interesuje, ale mam nadzieje, ze to sie zmieni. Poki co, to ja czytam i probuje sie czegos naumiec" I trzymam kciuki za nas i nasze dzieci, które spędzą wiele miłych chwil na budowie i w hurtowniach... Witam, ja mam już prawie to za sobą już tylko ocieplenie domku i schody. kobiety tez potrafia "wybudować" domek, i musze przyznać że czasami lepiej im idzie niż facetom, są dokłaniejsze i bardziej sie wszystkiego czepiają. pozdrawiam i trzymam kciuki agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duża 29.06.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 bez prądu też można budować ja zdecydowałam sie ma kupno agregatu prądotwórczego i jestem zadowolona gorszy mam problem że poraz 2 wichura przewruciła mi ściankę i narobiło trochę szkód ale nie poddaję sie [bynajmiej na razie] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 29.06.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 jak to przewróciła ścianke?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 30.06.2006 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Cieszę się, że posuwają Wam sie prace budowlane. Ja sie nie odzywałam, bo przytrzymali nam pozwolenie i czekaliśmy na decyzję prawie 3 m-ce. Takie oczekiwanie jest przygnębiające, ale teraz już można działać i pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 30.06.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Cieszę się, że posuwają Wam sie prace budowlane. Ja sie nie odzywałam, bo przytrzymali nam pozwolenie i czekaliśmy na decyzję prawie 3 m-ce. Takie oczekiwanie jest przygnębiające, ale teraz już można działać i pisać dla pocieszenia podam ,że miałam zmarnowane pół roku,bo tak mi schrzanił robote pierwszy architekt ,ze wszystko trzeba było od nowa robic9projekty przyłaczy,uzgodnienia.....)a teraz jak ruszyło to powoli sie zapomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 30.06.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Jesli chodzi o garaz blaszak to ja zakupiłam z ogłoszenia za 1370 nowy 3/5m z blachy ocynkowanej, warto. Przyda sie na potem na rupiecie ogrodowe, mozna go obudować pergolą i obsadzić bluszczami. nawet jako składzik na drzewo do kominka, bo od dołu mozna zrobić przeswity na powietrze.Nie załuję. Może i masz rację, chyba jednak kupię ten blaszak. Czy się przyda to się okaże, najwyżej go sprzedam. z tym nie bedzie najmniejszego problemu, ja po zakończeniu buowy (no bo teraz juz od wielu miesiecy, to tylko wykańczam ) miałam mnóstwo chętnych na nasz blaszak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 30.06.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Cieszę się, że posuwają Wam sie prace budowlane. Ja sie nie odzywałam, bo przytrzymali nam pozwolenie i czekaliśmy na decyzję prawie 3 m-ce. Takie oczekiwanie jest przygnębiające, ale teraz już można działać i pisać dla pocieszenia podam ,że miałam zmarnowane pół roku,bo tak mi schrzanił robote pierwszy architekt ,ze wszystko trzeba było od nowa robic9projekty przyłaczy,uzgodnienia.....)a teraz jak ruszyło to powoli sie zapomina Też mam nadzieję, że jak się już na dobre zacznie budowa, to złe sie zapomni. A wogóle Miraśka czy Ty zalożyłaś dziennik budowy? Bo mi bardzo spodobał Twój domek i chętnie bym śledziła postępy, także te fotograficzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duża 30.06.2006 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 ścianka przewruciła się bo nie była podparta żadną ścianą działową a mój dom jest na górce i zawiewa tak że sąsiedzi cieszą się że troche ich osłoniłam teraz jak murarz będzie ją stawiał od nowa to od razu z działówkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 30.06.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 przyznam sie bez bicia ,ze nie umiem załozyc dziennika szybciej to galeria zdjęć bo nie trzeba tak duzo pisac ale tez sie nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 01.07.2006 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Miraśka...to załóż choć galerię.. a my mamy wode: http://img422.imageshack.us/img422/9783/tn17676166ee.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 01.07.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 postaram sie załozyć galerię ale narazie brakuje czasu żeby się nauczyć a zdjęć juz mam troszke -choć dopiero zaczęłąm budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 03.07.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 A u nas w piątek wylali ławy i jestesmy w trakcie wielkiego podlewnia, a słoneczko świeci, że ho ho wiec jest co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 03.07.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 betti to jestes krok przede mna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 03.07.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 betti to jestes krok przede mna.. O, to będziemy mogły porównywać jak uwijają sie nasi budowlańcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 05.07.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 A u nas zrobili dzisiaj wielką dziurę. za koparkę zapłaciliśmy 850 zł Deski i stal zamówiona. Nowy blaszany garaż stanie na działce w sobotę. Tylko ciągle jeszcze nie zrobiony ten prąd, ale będzie dobrze. Zadzwoniłam po kierownika, żeby zobaczył wykop. Powiedział, że niedługo się pojawi , no i się nie zjawił Geodeta był raz, ale będzie jeszcze w piątek, bo jutro przerwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts